Meltem Şahbaz

Editör msahbaz@doganburda.com
TÜM YAZILARI
Corona Virüs yazın yok olacak mı? Yaz mevsimi ve sıcaklık artışı Corona Virüs'ü nasıl etkileyecek? Şu an Singapur gibi hava sıcaklığı yüksek olan, sıcak ülkelerde Corona Virüs vakaları tespit edilmiş durumda. Peki Corona Virüs sıcağa nasıl tepki veriyor? Yaz ayları geldiğinde Corona Virüs yok olacak mı? Avustralya, Singapur, Dubai gibi ülkelerde görülen Corona Virüs vakaları ne anlama geliyor?
Virüs hangi yüzeyde ne kadar yaşar Corona Virüs tüm dünyaya yayılırken, uzmanlar Corona Virüs'ten korunmayla ilgili temizliğin önemine vurgu yapıyor. Peki virüsler hapşırık, öksürük sonrası hangi yüzeyde ne kadar süre canlı kalır? İşte uzmanlardan virüslerin kapı kolu, masa, tezgah gibi yüzeylere bulaştıktan sonra ne kadar süre bulaşma ihtimali taşıdığına dair açıklamalar... Sürücü kursu sınavları ertelendi Milli Eğitim Bakanlığı, sürücü kursu sınavlarının mart ayı sonuna kadar ertelendiğini duyurdu.
Bilim insanlarından Corona tedavisi Corona Virüs'ün tedavisi bulunmuş olabilir mi? Belçika'da VIB ve Gent Üniversitesi işbirliği ile kurulan laboratuvarda çalışan bilim insanları Corona Virüs'ün tedavisinde kullanılacak antikoru bulduklarını açıkladı 3 yeni Corona Virüsü vakası daha! Sağlık Bakanı Koca, Türkiye'deki Corona Virüs vakasının 5'e yükseldiğini açıkladı. Bakan Koca, "İlk 2 vakamızla aynı temas çevresinde, aynı aile içerisinde 3 yeni tanı daha koyduk. 5 vakanın tamamı birbiriyle doğrudan bağlantılı. 5 vakadan 2'sinin solunum sıkıntıları var" dedi. Ayrıca 9 Avrupa ülkesine uçuşlar 14 Mart-17 Nisan arasında yapılmayacak. Okullar bir hafta tatil ediliyor Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın, Corona Virüs'e karşı önlem almak için okulların bir hafta tatil edileceğini duyurdu. Buna göre 16 Mart itibarıyla ilk, orta, lise düzeyindeki okullar bir hafta, üniversiteler 3 hafta tatil edilecek. Asteriks, Corona Virüsü bilmiş! Dünya genelince hatırı sayılır seveni bulunan Asteriks'te yıllar önce Corona Virüs'e dikkat çekildiği ortaya çıktı. İşte şaşırtıcı detay! Netflix'ten Türkiye'ye 6 proje daha! Netflix üç orijinal dizi, bir yarışma programı, bir orijinal film ve Atiye'nin 3.sezon onayı olmak üzere önümüzdeki dönemde yayınlanması planlanan yeni projeleri açıkladı. Athena Gökhan'ın filmi Kendi Yolumda'dan ilk afiş Gökhan Özoğuz'un başrolünü üstlendiği Ömer Faruk Sorak'ın yönetmenliğini yaptığı Kendi Yolumda filminin afişi yayınlandı. Kendi Yolumda filminin konusu ne? Uzman Szondi'nin kişilik testi! Psikiyatrist Léopold Szondi, geliştirdiği psikoloji testi ile insanların karakterlerini öğrenebileceğini savunuyordu. Testi yapan kişiye zihinsel hastalık sahibi 48 kişinin fotoğrafı gösteriliyordu. İşte ortaya çıktığı çağda kabul görmeyen Szondi testi! Ayılar kış uykusundan erken uyandı Rusya'dan gelen raporlar, bu yıl kış uykusundaki ayıların erken uyandıklarını bildiriyor. Uzmanlar ayıların kış uykusundan erken uyanmalarının sebebi olarak küresel ısınmayı gösteriyor. Kağıt paradan Corona Virüs bulaşır mı? Dünya Corona Virüs'ü konuşuyor, virüs hızla yayılıyor. Son rakamlara göre dünya üzerinden Corona Virüs nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 3892'ye yükseldi. Peki, Corona Virüs banknot yani kağıt para veya madeni paradan bulaşır mı? Game of Thrones'un kötü çocuğu ekrana geri dönüyor Game of Thrones'ta Joffrey Baratheon'u canlandıran oyuncu Jack Gleeson, bu kez bir komedi dizisi ile ekrana çıkıyor. İşte Jack Gleeson'ın yeni dizisi Out of Her Mind... Nevrotik bir fenomen: Pareidolia Nesnelerde yüz görme olarak kısaca açıklayabileceğimiz pareidolia fenomeni aslında psikolojik bir durum. Hemen her insanda var olan sıradan bir eğilim olarak görülen pareidolia deneyimini yaşayanlar internette fotoğrafları paylaşıyor. Bu fotoğraflara çok şaşıracaksınız! Şaşırtan meteorit keşfi! 4,7 milyar yaşındaki Dünya'da, 7 milyar yaşında bir meteorit bulundu. Peki Dünya'da, Dünya'dan daha yaşlı bir madde nasıl bulundu? İşte sorunun cevabı!
Forum