Meltem Şahbaz

Editör msahbaz@doganburda.com
TÜM YAZILARI
Taksim dayı Taksim'e gidince sosyal medya ikiye bölündü Sosyal medyanın hayatımıza kattığı son fenomenlerden biri sokak röportajı ile tanınan 'Taksim Dayı' olmuştu. Show Haber, Taksim Dayı'yı Taksim'e götürdü. Peki, sosyal medya bu duruma ne dedi?
Dünyanın en dayanıklı canlısının en zayıf noktası keşfedildi! Dünyanın en dayanıklı canlısı olarak bilinen Tardigrad yani su ayılarının en zayıf noktası yapılan araştırmalar ile ortaya çıktı. Dünyada bir eşi daha yok! 100 milyon yaşında ve korunmuş halde bulundu! Araştırmacılar, 100 milyon yıllık bir kehribar parçasının içinde dünyada eşine rastlanmayan bir keşif yaptılar. Myanmar'da gerçekleşen keşif için eşsiz deniyor.
Gerçekten oldu! Ünlü rapçi Akon kendi şehrini kurdu! Ünlü rapçi Akon, Senegal'de kendi şehrini kurdu. Senegal asıllı rapçi, burada kurduğu şehre Akon City ismini verdi. Akon City'nin kendi para birimi de olacak. Wikipedia ile ilgili flaş gelişme! Tekrar açılıyor! 29 Nisan 2017'de erişime kapatılan Wikipedia, Anayasa Mahkemesi'nin kararı ile erişime tekrar açılıyor. Çiftlik Bank'ın kurucusu Mehmet Aydın'ın yeri belli oldu Mobil oyun oynayarak yüksek kar payı vaadiyle internet üzerinden binlerce kişiyi dolandıran, lüks otomobillerle fotoğrafları çıkan Çiftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın'la ilgili yeni gelişmeler var... Netflix'ten Osmanlı dizisi! İşte Rise of Empires: Ottoman'dan fragman Netflix, yeni dizisi Rise of Empires: Ottoman'ın afişini, fragmanını paylaştı. Rise of Empires: Ottoman'ın oyuncuları merak konusu. İşte Rise of Empires: Ottoman'ın oyuncuları, konusu, yayın tarihi ve diğer ayrıntılar.... Joker damgasını vurdu! 92. Oscar Ödülleri adayları açıklandı En prestijli sinema ödüllerinin verildiği Akademi Ödülleri için adaylar açıklandı. Bu sene 9 Şubat gecesi düzenlenecek olan 92. Oscar Ödülleri gecesinde, işte Oscar ödülü almaya aday yapımlar ve isimler Körfezde yüksek gerilim! İran'ın elinde hangi silah teknolojisi var? ABD ile karşı karşıya gelen İran Ordusu, hangi silahlara sahip? Şu sıralar gündemi en çok meşgul eden gelişmelerden biri olan ABD – İran geriliminde İran'ın hangi silahlara sahip olduğunu, silahların kuvvetlerini ve İran Ordusunun silah teknolojisini Askeri Havacılık Uzmanı Hakan Kılıç yorumladı. Listeye Türkiye de girdi! İşte 2020'de görülmesi gereken 52 yer Dünyada görülmesi gereken yerler sürekli güncelleniyor, her sene aralarına yenileri ekleniyor ya da bazıları popülerlikten çıkıyor. Peki bu senenin en popüler yerleri neresi? İşte New York Times'e göre 2020'de dünyada mutlaka görülmesi gereken 52 yer Garip bir kafa karışıklığı... Elon Musk baba mı oluyor? Teknoloji dünyasının popüler ismi Elon Musk'ın bebeği mi olacak? Sevgilisi Grimes'ın paylaşımları merak yaratıyor. İnsanları dolandıran Instagrammer çaldığı paralarla hayatını yaşıyor! 20 yaşındaki Instagrammer hızlıca zengin etme vaadiyle dolandırdığı 1000 kişinin parasıyla şimdi hayatını yaşıyor. Paralarını aldığı binden fazla kişinin yaş aralığı 18-25. İnternet ikiye bölündü. Kimse hangisine benzediğine karar veremiyor! Kedinin hangisine daha çok benzediğine karar vermek imkansız! Sosyal medyada sokakta bulunan kedinin fotoğrafını görenler, kedinin hangisine benzediği konusunda tartışmaya başladılar. Öğrenme Devrimi: Eğitimle değil, öğrenme şeklimizle yaşanıyor Eğitimde değişme ve gelişme nasıl mümkün olur? Teknoloji çağında gelenekselleşmiş eğitim metotları ihtiyaçları ne denli karşılıyor? Zeynep Dereli eğitimde öğrenme devrimi hakkında yazdı. Dünya büyüklüğünde yeni bir gezegen keşfedildi! Nasa, yeni bulunan Dünya büyüklüğündeki gezegenin yüzeyinde sıvı halde su bulunma ihtimali olduğu bilgisini verdi.
Forum