Meltem Şahbaz

Editör msahbaz@doganburda.com
TÜM YAZILARI
Netflix'ten yeni kategori: 'Made in Turkey' Netflix, Türk yapımlarını dünyada daha ön plana çıkarmak için Made in Turkey adlı yeni bir kategoriyi kullanıma sundu. Made in Turkey adlı kategoride Türk yapımları listelenecek.
Sosyal medyanın çok konuştuğu 10 yaşındaki Atakan 10 yaşındaki Atakan kitapçıda çekilen videosunun ardından sosyal medyanın gündeminde. Atakan, Rousseau'dan Nietzsche'ye 5 ayda 250 kitap okuduğunu söylüyor. Videosu sosyal medyada viral oldu. Kayıp çanta 63 yıl sonra bulundu! Bundan tam 63 yıl önce 1957 yılında kaybolan çanta okul dolabının arkasında bulundu. Bakın içinden neler çıktı?
Yok artık dedirten internet ilanı! 43 yaşındaki adamın internet satış ilanını görenler gözlerine inanamıyor. İlan, garip internet alışveriş ilanları arasında şimdiden yerini aldı. Japonya'yı korkutan TV kamu spotu! Tarihe geçen 2011'deki Büyük Japonya Depremi ve Tsunamisinin tüyleri diken diken eden görüntüsü ortaya çıktı. 2011 yılında TV kanalının izleyicisi tarafından gönderilen video, şimdi Japonya'da kamu spotu olarak yayınlanıyor Schumacher'in son hali sızdı mı? Formula 1'in efsane pilotu Michael Schumacher'in son haline ait bir fotoğrafın basına sızdırıldığı ve fotoğrafın yayınlanmaması için para istendiği iddiası gündeme bomba gibi düştü. Michael Schumacher'in hayranları ve tüm dünya olayın gerçek olup olmadığını merak ediyor. Fotoğrafta Michael Schumacher'in son halinin yer aldığı, pilotun yatakta yatarken görüldüğü konuşuluyor. IQ ile göründüğünüz yaş bağlantılı Liseli çocuklar üzerinde yapılan bir deney, IQ ile biyolojik yaş ve kaç yaşında hissedildiği arasında bir bağlantı olduğunu tezini ortaya atıyor. İşte o ilginç deneyden ayrıntılar... Sanat dünyasından fıkra gibi olay! Meksika Sanat Fuarı'nda sergilenen bir sanat eserini beğenmediğini ifade etmek isteyen eleştirmen eseri paramparça etti. Eseri yok eden eleştirmen yanlışlıkla olduğunu söyledi Joaquin Phoenix'in 25 bilinmeyeni Joaquin Phoenix, Joker filmindeki performansı ile En İyi Erkek Oyuncu Oscar Ödülü'nü kazandı. Joaquin Phoenix hakkında mutlaka bilmeniz gereken şaşırtıcı 25 gerçeği listeledik! Corona Virüs'ü ilk o tespit etmişti Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan Corona Virüsü insanları etkilemeye devam ediyor. Corona Virüsü sebebiyle ölen sayısı 637. Corona Virüsü'nü ilk teşhis eden doktor Li Wenliang da Corona Virüsü sebebiyle hayatını kaybetti. Doktor Li'nin ölümü Çinlileri isyan ettirdi Karantina hastanesinden görüntüler Wuhan'daki Corona Virüsü hastanesinde neler oluyor? Sağlık personeli ve hemşireler karantinadaki Corona Virüslü hastalara nasıl bakıyor? Köpeklere de maske takıyorlar! Corona Virüsü'ne (2019-nCoV) karşı önlem almak isteyenler maske takıyor. Çinliler maske ile Corona Virüsü'nden korunmak için köpeklerine de maske takmaya başladılar 1 TL'ye 70 km yol yapıyor! KKTC'nin ilk yerli elektrikli aracı tanıtıldı. Doğu Akdeniz Üniversitesi Elektrikli Araç Geliştirme Merkezi tarafından tasarlanıp üretilen araç, yerli ve ismi Da Vinci. Okyanusların sırrını çözecek icat! Bilim insanları, geliştirdikleri bir düzenek ile keşif dünyasında çığır atacak bir adım attılar. Bu keşif insanoğlunun çok kısıtlı bilgiye sahip olduğu okyanuslardaki yaşam ile ilgili ipuçları verecek. İnsanlık tarihini değiştirecek şaşırtan keşif! "Hayalet" nüfus ortaya çıktı Kamerun'daki bir sığınakta bulunan iskeletler üzerinde yapılan incelemeler sonunda insanlık tarihine dair şaşırtıcı sonuçlara ulaşıldı.
Forum