Eren Demir

Editör erendemir@chip.com.tr
TÜM YAZILARI
ÖTV muafiyetli araç alımında yeni limit Engelli vatandaşların araç alımlarında Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) muafiyet limiti bir süre önce belirlendi. ÖTV muafiyetinde üst sınır 450 bin 500 liradan 1 milyon 4 bin 200 liraya yükseltildi.
Netflix anketinde Türk yapımları için ilginç sonuçlar Netflix’in yedi ülkede gerçekleştirdiği ‘Kültürel Yakınlık Araştırması’, eğlence servisindeki Türk yapımlarını izleyen kişilerin Türkiye’yi turist olarak ziyaret etme isteğinin 2.6 kat, Türkçe öğrenme isteğinin ise tam 4.6 kat arttığını gösteriyor. Tesla Türkiye için iş ilanı verdi: Başvuru şartları ne? Elon Musk'ın sahibi olduğu Tesla Türkiye'ye açılıyor... Tesla, Türkiye için iş ilanları verdi. Peki, başvuru şartları ve aranan pozisyonlar ne? İşte detaylar..
Uçaklarda neden kış lastiği olmaz? Uçaklarda neden kış lastiği bulunmadığını hiç merak ettiniz mi? Görünüşe göre basit bir nedeni var... Netflix Türkiye'de en çok izlenen 10 film Netflix, izlenme sürelerine dayanarak hazırladığı haftalık Top 10 (12-18 Aralık) listesini yayınladı. Türkiye'de geçen hafta en çok izlenen dizi Wednesday oldu. Film kategorisinde ise zirvede Çarpık Çizgiler vardı. Çinli JAC J24'tan yeni Moskviç'e: Satış fiyatı belli oldu Rusya pazarından ayrılan Renault'nun Moskova fabrikasında Moskviç model otomobillerin üretimine bir süre önce başlanmıştı. İlk modelin fiyatı belli oldu... Tarihçesi 1929 yılına dayanan Moskviç, Sovyetler Birliği döneminin ünlü markasıydı. Opel Astra-e’den ilk görüntüler yayınlandı: Türkiye'ye ne zaman gelecek? Opel Astra, yeni nesliyle ilk kez tamamen elektrikli olarak seri üretime geçecek Yılbaşında kar yağacak mı? Meteoroloji haftalık tahmin haritasını paylaştı... Her yılbaşı öncesi merak edilen konular arasında yılbaşında kar yağacak mı sorusu? da yer alıyor. Meteoroloji 1 haftalık tahmin haritasını paylaştı. Google aramalarında Nusret Gökçe detayı Nusret Gökçe'nin 2022 Dünya Kupası'nın ardından sahaya inmesi; Arjantinli futbolcularla fotoğraf çektirip kupayı eline alması dünya genelinde gündemde. Yabancı basında konuya ilişkin çok sayıda haber ve eleştiri yer alırken Google'da dünya genelinde Nusret ve Saltbae aramalarının fırladığı görülüyor Eve giren bir yarasa nasıl çıkartılır? Muhtemelen Türkiye'de az kişinin başına gelmiştir. Peki, ama bir eve yarasa girerse nasıl çıkartılır? Çünkü yarasa özellikle filmler nedeniyle ürkütücü bir şöhrete sahip. Popular Science'a göre ise çoğu aslında zararsız ve eve girmekten en az sizin kadar memnun değiller. The Serpent'teki seri katil uçakta Netflix dizisi “The Serpent”e ilham veren Fransız dolandırıcı ve seri katil Charles Sobhraj Cuma günü Nepal'deki hapishaneden serbest bırakıldı. Charles Sobhraj 23 Aralık 2022'de Katmandu'dan Fransa'ya giden bir uçakta çarpıcı bir kareyle görüntüledi. Nusret'in Instagram'da paylaştığı fotoğraflar için FIFA iddiası var Şef Nusret Gökçe'nin 2022 Dünya Kupası'nın ardından sahaya inip Arjantinli futbolcularla fotoğraf çektirmesi ve kupayı eline alması birkaç gündür özellikle dünya basının gündeminde. Bugün yeni bir iddia var. FIFA'nın konuyu soruşturduğu iddia ediliyor. Netflix'e konu olan seri katil tahliye ediliyor "Acımasız katil Charles Sobhraj, 1970'lerde Güneydoğu Asya'da "Hippi Yolu"nu keşfe çıkan gezginleri kendine av olarak seçer". Netflix'in bu sözlerle duyurduğu dizideki seri katil şimdi gerçek hayatta tahliye ediliyor. 2023 yılı için yeni asgari ücret açıklandı Yeni asgari ücret ne kadar? sorusu günlerdir merak ediliyordu. Bugün 2023 yılında uygulanacak yeni asgari ücret rakamı belli oldu. İşte yapılan açıklama ve yeni asgari ücret... Araçlarda ÖTV indirimi olacak mı sorusuna yanıt geldi... Maliye Bakanı Nureddin Nebati ÖTV indirimi iddialarına ilişkin soruyu yanıtladı.
Forum