Eren Demir

Editör erendemir@chip.com.tr
TÜM YAZILARI
Boeing mühendislerinin yaptığı kağıt uçak dünya rekorunu kırdı En uzağa uçan kağıt uçak rekoru el değiştirdi... Üç havacılık mühendisi tarafından tasarlanan kağıt uçak tam 88 metre gitti.
Hemen herkesin görünce hatırladığı fotoğraf nerede çekilmişti? Bugüne kadar 1 milyardan fazla kişinin gördüğü düşünülen ünlü fotoğrafta yer alan tepenin nerede olduğunu biliyor musunuz? İkonik manzara Microsoft tarafından, Windows XP masaüstü arka plan resmi olarak seçilmişti. Bugün uzaya fırlatılan IMECE'den ilk sinyal alındı Metre altı çözünürlüğe sahip ilk yerli gözlem uydusu İMECE, bugün Türkiye saatiyle 09.48'de ABD'nin California eyaletinde bulunan Vandenberg Uzay Kuvvetleri Üssü'nden başarıyla uzaya fırlatıldı. IMECE'den ilk sinyal de alındı.
Mouse kullanırken el, bilek neden ağrır? Bilgisayar başında çalışanların en çok yakındığı şikayetlerin başında mouse kullandıkları ellerinde ağrı ve uyuşma oluşmasıdır. Peki mouse kullanırken el, bilek neden ağrır? İşte bu sorunun yanıtı ve el-bilek ağrısına karşı 7 öneri Anneyi şoke eden telefonun ardından 'ses klonlama' çıktı Arizonalı anne Jennifer DeStefano'nun bu hafta yaşadıkları oldukça çarpıcı... BYD dans edip zıplayan otomobilini tanıttı 2022 yılında araç satışında Tesla'yı geçerek zirveye çıkan Çinli otomobil firması BYD bu kez zıplayan ve dans eden bir otomobil tanıttı.... Birisi yapay zekadan insanlığı yok etmesini istedi: İşte sonrasında yaşananlar "İnsanoğlu, var olan en yıkıcı ve bencil yaratıklar arasında..." ChaosGPT'den "insanlığı yok etmesi, küresel hakimiyet kurması" ve "ölümsüzlüğe ulaşması" istendi... İşte sonrasında yapay zekanın attığı adımlar. 20 yıl önceki Nokia modelinin yüksek fiyatla satılmasının nedeni belli oldu... Independent'ın haberine göre dolandırıcılar Nokia 1100'ın peşinde... Peki, neden? En zenginler çok fakir olsa nasıl görünürdü? Dünyanın zengin insanları eğer çok fakir olsa nasıl görünürdü? Yapay zeka bu soruya yanıt veriyor... İngiltere'de otoparklara elektrikli otomobil uyarısı İngiliz uzmanlar Birleşik Krallık'taki çok katlı otoparkların elektrikli araçların ağırlığı nedeniyle çökme riskiyle karşı karşıya olabileceği konusunda uyarıyor. Bu nedenle çok eski otoparkların kontrolden geçirilmesi, yeni kapasite sınırlarının belirlenmesi öneriliyor. Dünyanın en pahalı plakası satıldı: İşte fiyatı Dünyanın en pahalı plakası Dubai'de satıldı... Şaşırtan talep: İki yıllık sipariş geldi Lamborghini CEO’su, hibrit Revuelto siparişlerinin zengin otomobil alıcılarından gelen ‘inanılmaz’ talebi gösterdiğini söylüyor... Küresel piyasalarda yaşanan dalgalanmalar lüks tüketicileri etkilememiş görünüyor. Bir ilk oldu: Kuveyt'in yeni ekran yüzü... Kuveytli bir medya kuruluşu, ülkenin yapay zeka kullanılarak oluşturulan ilk sanal sunucusunu tanıttı. Tim Cook, Steve Jobs'un CEO'luk sırrını anlatıyor Tim Cook, Steve Jobs’ın Apple’ın CEO’su olarak kullandığı bir yöntemi paylaşıyor: ‘Onun hakkında sevdiğim şeylerden biriydi" Pizza kuryeliğinden milyarderliğe nasıl ulaştı? Ben Francis, 2012'de 19 yaşında bir üniversite öğrencisi ve pizza kuryesi olarak kendi egzersiz ekipmanlarını dikmeye başladı. Bugün dünyanın en genç milyarderleri listesine girdi... Peki bu yükseliş nasıl oldu? İşte girişimcilik, e-ticaret ve sosyal medyanın etkisiyle yaşanan süreç...
Forum