Eren Demir

Editör erendemir@chip.com.tr
TÜM YAZILARI
250 km ile yakalanınca: Polis, otomobilini ezip parçaladı Avustralya'da bir senelik ehliyeti bulunan 20 yaşındaki sürücü 110 kilometre hız sınırı olan yolda saatte 253 kilometre hız yapınca önce tutuklandı ardından ise arabası parçalandı.
Bu metal parçası yaklaşık 2 milyon dolar değerinde: Peki, neden? Yıllar önce Ferrari'ye ait olan bir yarış arabası Kaliforniya'daki RM Sotheby's müzayedesinde 1,9 milyon dolara satıldı. Bugüne kadar yapılmış en etkili dövüş sanatı sinemayı nasıl değiştirdi? Dünyaca ünlü bir ikon haline gelen Bruce Lee aramızdan ayrılalı 50 yıl oldu. Lee ikonik filmi “Enter the Dragon”ın vizyona girişine ise şahit olamadı. Efsanevi filmin yapımcısı Andre Morgan, Ejder Kalesi’nin sinemayı nasıl değiştirdiğini BBC Culture’a anlattı.
THY duyurdu, yeni bir şirket kuruldu Türk Hava Yolları (THY) yeni bir şirketin kuruluşunu duyurdu... Neden uyurken iPhone'unuzu bu şekilde şarj etmemelisiniz? Apple uyardı... Apple'dan şarjdaki telefonlarını yastıklarının, battaniyelerin altına koyanlara uyarı var... Ünlü teknoloji şirketi kullanıcıları, şarj olması için prize taktıkları telefonlarıyla uzun süre temastan kaçınmaları konusunda da uyarıyor. Bir araştırma 5 küçük adımın ölüm riskini azaltabileceğini söylüyor Yeni bir araştırma Akdenizli bir yaşam tarzına sahip olmanın kanser ve kardiyovasküler hastalıklar da dahil olmak üzere ölüm riskinizi azaltabileceğini söylüyor. Araştırma sadece Akdeniz diyetine vurgu yapmıyor. Bunun ötesinde bahsedilen tam da bir Akdenizli gibi yaşamak... Şu an yollardaki Togg sayısı ne kadar? Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır yollardaki Togg sayısının 2 bini aştığını söyledi. ABD gişelerinde artık 'Kara Şövalye'nin rekoru kıran bir film var Barbie filmi bu kez ABD'de yeni bir rekora imza attı... The Walking Dead'in mutant zombilerinin sırrını anlattı The Walking Dead: Darly Dixon’ın baş yapımcısı Greg Nicotero, yeni spinoff’ta yer alacak mutant zombi çeşitlerini ve kuralları neden değiştireceklerini anlattı. Bir araştırma erkeklerin bu tür egzersizlerle 9 kanser türü riskini azaltabileceğini söylüyor Yeni bir araştırmaya göre, erkek koşucular, bisikletçiler ve yüzücüler farkında olmadan kanser risklerini azaltıyor olabilir. 1961 yapımı film bugünleri mi tahmin etti? 1961'de yayınlanan ve Dünya’nın ekstrem sıcaklıklara ulaşmasını anlatan İngiliz kült bilim kurgu filmi “The Day the Earth Caught Fire” (Dünyanın Yandığı Gün), günümüz koşullarına benzerliğiyle; “Film, günümüzü tahmin mi etti?” sorusunu uyandırıyor. BBC Culture’ın haberindeki yorumlar şöyle: Rusya'dan ABD ve yeni pandemi iddiası: "Hazırlıklar başladı" Rusya Savunma Bakanlığı, ABD'nin virüs mutasyonlarını arama yolu ile yeni bir pandemi için hazırlıklara başladığını savundu. Game of Thrones oyuncusu 36 yaşında hayatını kaybetti Game Of Thrones, EastEnders gibi dizilerle tanınan İngiliz oyuncu Darren Kent yaşamını yitirdi. Aykırı astrofizikçiye göre uzaylılar evren inşa ediyor olabilir Harvardlı fizikçi Avi Loeb, süper uzaylıların laboratuvarda 'bebek evrenler' inşa ediyor olabileceğini savundu. Loeb, kendisine eleştiriler getiren meslektaşlarını ise kıskançlıkla suçladı. Elon Musk ve Zuckerberg'e 'kafes dövüşü' için Türkiye'den çağrı var Elon Musk ile Mark Zuckerberg arasındaki 'kafes dövüşü' polemiği karşılıklı iğnelemelerle sürüyor. Kafes dövüşü için 'Roma' ismi gündeme gelmişti. Bu kez ikiliye Türkiye'den çağrı var.
Forum