Cem Şancı

Editör cemsanci@chip.com.tr
TÜM YAZILARI
Bilim insanları Ay'a "Nuh'un Gemisi'ni" göndermek istiyor Nuh'un Gemisi efsanesinin aslında bir "uzay gemisi" olduğu teorisini duymuş olabilirsiniz. Şimdi o teori yeni bir global felakete karşı gerçeğe dönüşebilir. Bilim insanları bir "Nuh'un Gemisi" inşa ederek Ay'a göndermek istiyor. Peki bu ne anlama geliyor?
Samsung ve Apple arasında yeni bir "esinlenme" kavgası mı başlıyor? Samsung'un yeni tanıttığı ürünler, Apple muadillerine o kadar benziyor ki, sadece tarafsız gözlemciler değil, Samsung'un patronu bile benzerliği kabul etmek zorunda kalmış gibi görünüyor. İzleyenleri kızdıran Google reklamı yayından kaldırıldı Google, Olimpiyat oyunları sırasında gösterdiği yapay zeka servisi Gemini'ın reklamını, gelen tepkiler sonrasında geri çekti. Peki insanlar neden bu reklama böylesi bir tepki gösterdi?
Apple'ın yeni reklamı, koca bir ülkeyi karıştırdı Apple'ın,Tayland ile "alay ediyormuş" gibi anlaşılan reklamı çarşıyı karıştırdı! Şirket panik halinde özür dilemek zorunda kaldı. Peki bu reklam neden tepki çekti ve Apple'da kimse reklamları yayına sokmadan önce seyretmiyor mu? Evcil köpeklerin beyni giderek küçülüyor Evcil köpeklerin beyni, vahşi atalarına oranla giderek küçülüyor. Peki bunun sorumlusu kim veya ne? Daha da ötesi, sorumlu insanlar olabilir mi? Masaüstü Chrome tarayıcısına büyük bir özellik geliyor Masaüstü Chrome taraycısına Google Lens desteği gibi yapay zeka özellikleri eklenecek. Peki yeni Chrome kullanıcısına neler vadediyor? Meta'nın Reality Labs'ı 46 milyar dolar para yaktı; peki karşılığında ne verdi? Meta'nın hissedarları, Zuckerberg'in hevesiyle kurulan Reality Labs'ın yaktığı 46 milyar dolardan son derece rahatsız. İşlemci devi, 15 bin kişiyi işten çıkarıyor İşlemci devi Intel'de işler hiç iyi gitmiyor. Şirket zararını azaltmak için 15 bin kişiyi işten çıkartacak. Peki Intel'de neler oluyor? NASA astronotundan "bir daha asla çekilemeyecek" fotoğraf Uluslararası Uzay İstasyonu'nda görev yapan astronot Donald Pettit'in 2003 yılında farklı bir fotoğraf tekniği kullanarak çektiği bu fotoğraf, muhtemelen bir daha asla çekilemeyecek. Tesla Cybertruck, Fortnite oyuncularının kabusu oldu Popüler multiplayer shooter oyununa eklenen Tesla Cybertruck oyuncuları heyecanlandırsa da, Bu heyecanın hayal kırıklığına dönüşmesi uzun sürmedi. "macOS çok güvenli" efsanesi yerle bir olmak üzere Apple'ın masa üstü işletim sistemi macOS, Windows sistemleriyle karşılaştırıldığında hep "güvenli" olarak tanımlanırdı ancak artık bu durum değişiyor. macOS sistemleri artık hacker'ların hedefinde. Öyle ki, macOS sistemlerinin tamamen korsanların eline geçme riski çok yüksek görünüyor. Ölümlü kazada suçlu kesinleşti: Tesla'nın otonom sürüş teknolojisi Yapay zeka ve otonom sürüş teknolojileri henüz yüzde yüz güvenli değil ancak insanlar bu gerçeği canlarını vermeden kabul etmek istemiyorlar. ABD'de yaşanan ölümlü bir kazanın soruşturması tamamlandı ve suçlu kesinleşti. Google Haritalar'a zaman yolculuğu özelliği geldi Google Haritalar uygulaması, popüler tarihi mekanların geçmişteki görünümlerini canlandıracak bir AR güncellemesi aldı. Peki bu zaman yolculuğu nasıl çalışacak? Yenilenen Tesla Model Y'den yeni fotoğraflar sızdırıldı Tesla, çok sevilen Model Y'nin tasarımını güncelliyor. Yeni tasarımla ilgili sızan fotoğraflar, araçtaki değişimi gözler önüne seriyor. Google'dan pornografik deepfake görüntülere karşı yeni hamle DeepFake videolar, yani yapay zekayla üretilmiş sahte videolar, aynı zamanda birer iftira silahına dönüşmüş durumda. Google şimdi ağır etik sorunlar yaratan bu videoları gözlerden uzak tutmak için yeni bir adım daha atıyor.
Forum