Cem Şancı

Editör cemsanci@chip.com.tr
TÜM YAZILARI
Eski bir iPhone'a sahip olanlara iOS 18 uyarısı Eski bir Apple çalışanı, eski model iPhone sahiplerini yeni iOS 18 güncellemesi konusunda çok hevesli olmamaları için uyardı.
Sadece yüksek IQ'ya sahip kişiler bu bulmacayı 7 saniyede çözebiliyor Bu yeni zeka oyununun, sadece yüksek IQ'ya sahip kişiler tarafından yedi saniyede çözebileceği iddia ediliyor. Bir deneyelim bakalım... Elon Musk karşı saldırıya geçti, hepsine dava açıyor Elon Musk'ın satın aldığı eski Twitter, yeni adıyla X, Elon Musk'ın siyasi seçimini onaylamayan şirketler tarafından reklam ambargosuna maruz kalmıştı. X şimdi bu şirketleri "tröst" oluşturdukları için dava ediyor.
Windows 11'den sıkıldıysanız, tek tıklamayla Windows 10'a dönebilirsiniz Windows 10 arayüzünü özleyenler için bu pratik uygulama, tek tıklama ile Windows 10'u geri getiriyor. Peki bu hangi uygulama ve nasıl çalışıyor? İşte tüm detaylar... Samsung, Galaxy S24 FE'yi bu sayfa ile doğruladı Samsung, Galaxy S24 için bir FE sürümü hazırlıyor mu, hazırlamıyor mu? Bu "ahiret sorusuna" cevap arayan Samsung hayranları nihayet bekledikleri cevabı almış gibiler. Google Chromecast öldü, yerine Google TV Streamer geldi Google, yeni ürünü Google TV Streamer'ı öne çıkarmak uğruna yılların Chromecast'ini öldürmeye karar verdi. Peki şirket neden böyle bir adım attı? Yapay zeka, eski C kodlarını Rust'a dönüştürecek ABD Savunma Bakanlığı, eski C kodu ile üretilmiş yazılımları otomatik olarak Rust'a dönüştürmeyi öneriyor; tabii ki yapay zekanın da yardımıyla... Apple, Safari tarayıcısına yeni bir özellik ekliyor: Distraction Control nedir? Safari'nin iOS 18, iPadOS 18 ve macOS Sequoia gibi işletim sistemlerinde yayına girecek yeni versiyonu için hazırlanan beta testinde "dikkat dağıtıcı kontrolü" ortaya çıktı. Peki bu yeni özellik nasıl çalışacak? Teknoloji devi, YouTube ve Netflix videolarını izinsiz olarak mı kullanıyor? Yapay zeka geliştiren şirketler için en büyük açmazlardan biri, milyonlarca farklı video içeriğe erişerek yapay zeka algoritmasını eğitmek. Ancak bu videoların sahiplerine de tek kuruş ödemek istemiyorlar. Bunun son örneği, Nvidia... iPhone 17 Slim'in ismi, iPhone 17 Slim olmayabilir Apple'ın iPhone 17 serisine ekleyeceği düşünülen ince iPhone modeli iPhone 17 Slim'in adı, iPhone 17 Slim olmayacak gibi görünüyor. Düşünülen isim ise, aslında kimse için yabancı değil. Olimpiyatları uzaydan takip etmek ister misiniz? Avrupa Uzay Ajansı, Olimpiyat Oyunlarının uydulardan çekilmiş görüntülerini içeren bir harita yayınladı. Olimpiyatların Fransa'daki yayılımını kuş bakışı olarak görmek isteyenler için ilginç bir deneyim olabilir. Windows'un meşhur mavi ekranını kim icat etti? Bir zamanlar Windows kullanıcılarının korkulu rüyası olan ve geçtiğimiz günlerdeki Crowdstrike fiyaskosuyla yeniden gündemimize giren mavi ekran aslında nasıl ortaya çıktı, kimin fikriydi? Tesla, "araçlarını yakabilen" şarj adaptörlerinin üreticisine dava açtı Tesla otomobilleri için üçüncü parti şarj adaptörü üreten bir şirket, Elon Musk'ın hedefine girdi. Tesla, araçlara zarar verdiği ve hatta yangın çıkartabileceği iddiasıyla adaptörü üreten şirkete dava açtı. Nvidia, en popüler ekran kartı serisini sonlandırıyor Ekran kartı üreticisi Nvidia, dünyadaki en popüler ekran kartı serisinin üretimini sonlandırma kararı aldı. Peki, şirketin planı ne? Hayranları 9 yıldır onu bekliyordu, süresiz olarak ertelendi Paradox'un merakla beklenen devam oyunu Prison Architect 2 hakkında kötü haberler var. Oyunu kısa süre içinde oynamak üzere bekleyenler, daha çok uzun bir süre, hatta sonsuz kadar bile bekleyebilirler. Peki beklenen oyuna ne oldu?
Forum