Cem Şancı

Editör cemsanci@chip.com.tr
TÜM YAZILARI
Windows Fotoğraflar uygulamasına yapay zekalı arka plan silme özelliği geliyor Photoshop fotoğrafları yapay zekayla düzenlemeye başlayınca büyük sükse yapmıştı ama şimdi Windows kullanıcıları da benzer bir fotoğraf düzenleme aracına kavuşuyor.
En iyi PC oyunları (2024 güncel liste) PC oyuncuları, özellikle bağımsız yapımcıların katkısı sayesinde çok fazla oyun seçeneğine sahip şanslı oyuncular. Peki, son dönemde karşımıza çıkan oyunlar arasında, en iyi oyunlar hangileri? Hangi oyunları gözümüz kapalı alıp oynayabiliriz? İşte en beğenilen, en sürükleyici, en iyi PC oyunları. Mark Zuckerberg, AR gözlüklerini beyin sinyalleriyle çalıştırmak istiyor Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg, akıllı gözlükleri beyin sinyalleri ile kontrol etmeye çok yakın olduklarını iddia ediyor. Üstelik bunun için beynimize bir çip takılmasına da gerek kalmayacak.
Apple, Vision Pro başlığını Apple Car'a entegre etmek istiyor Apple'ın bir otomobil yapmak istediği, Apple dışında herkes tarafından kabul edilmiş bir bilgi. Şirket bunu hiçbir zaman doğrulamasa da, otomobil endüstrisine girmek için zaman zaman yatırımlar yapıp şartları zorladığını biliyoruz. Ve şimdi yeni bir hamle daha yapıyor olabilir. Yapay zeka, iPhone 16'ya çok daha iyi mikrofonlar getirecek Eylül ayında piyasaya çıkması beklenen yeni iPhone 16 hakkındaki beklentiler giderek yükseliyor. Apple'ın yeni telefon için Siri'yi baştan aşağı yenilediği ve mikrofon konusunda da yeni sürprizler hazırladığı düşünülüyor. Apple, iMessage'ı kuantum şifreleme protokolüyle güçlendirdi Apple'ın popüler iletişim uygulaması iMessage'ı kırmak isteyenler artık bir kuantum bilgisayar bulmak zorunda kalacak. İnterneti taşıyan fiber optik kablolar, deprem tespitinde kullanılabilir Fiber optik kablolar dünya çapında her saniye petabaytlarca veri taşıyor. Ve şimdi bilim insanları, onlar sayesinde tsunamileri erken tespit ederek hayat kurtarabileceklerini de söylüyor. Peki bu nasıl olacak? Google'ın yapay zekasından büyük hata: Çinli ve siyahi Nazi askerleri Google'ın, Open AI'ye rakip olarak geliştirdiği yapay zeka servislerinden Bard, bir kullanıcının istediği Nazi askeri görüntüsü için, siyahi ve Çinli Nazi askerleri çizdi. Ve bu saçmalık, Google'da alarm çanlarının çalmasına neden oldu. Üretken yapay zeka, önümüzdeki iki yıl içinde Google'ı vurabilir Google'ın en büyük düşmanı yapay zeka mı olacak? Üretken yapay zeka, önümüzdeki iki yıl içinde arama motorları için büyük bir tehdit haline gelebilir. AMD'nin Zen 6 "Medusa" işlemcisi, ekran kartı dönemini kapatabilir AMD, 2026'da çıkaracağı işlemcisine öyle bir özellik ekliyor ki, NVDIA şimdiden uykusunda terleyip kabuslar görmeye başlayabilir. PC oyuncuları için ekran kartı dönemi kapanıyor olabilir mi? Samsung Galaxy Fold 6'da ekranın yapısı tamamen değişebilir Samsun'un sıradaki katlanabilir telefonu Galaxy Fold 6, daha geniş bir ekran deneyimi yaşatmak için kare formunda piyasaya çıkabilir. Apple, iPhone 15'in pil ömrünü iki katına çıkarttı iPhone 15 sahiplerine müjdeli haber yeni güncellemeyle geldi. Apple cihazın pil ömrünü iki katına çıkardığını duyurdu. Peki bu nasıl oldu? Sahte SMS'ler, şirketlere pahalıya patladı 2023'te gönderilen sahte SMS'lerin sayısı o kadar arttı ki, durdurulamayan bu devasa dolandırıcılık sarmalı yüzünden şirketler milyarlarca dolar kayıp yaşamaya başladı. Porsche, plug-in Panamera serisine iki yeni hibrit daha ekliyor Spor otomobil efsanesi Porche, Panamera elektrikli otomobil modellerine iki yeni model daha eklemeye hazırlanıyor. OpenAI'ye GPT darbesi: Marka tescil talebi reddedildi Yapay zeka asistanı ChatGPT ile tüm liselerde yapay zekaya dönem ödevi yaptırma çağını açan OpenAI, aslında GPT ismini tescil ettiremiyor ve bu yüzden sohbet robotuna resmi bir isim veremiyor. Peki şirketi engelleyen ne?
Forum