Cem Şancı

Editör cemsanci@chip.com.tr
TÜM YAZILARI
Samsung Galaxy Watch, ilk günlerine geri dönüyor Samsung, 10 sene sonra kullandığı kare formlu akıllı saat tasarımına geri dönmeye hazırlanıyor olabilir.
Jüpiter'in uydusu Europa, düşündüğümüz kadar yaşanabilir olmayabilir Güneş sisteminde yaşam barındırabileceği düşünülen, Jüpiter'in uydusu Europa hakkındaki fikirler değişmeye başlıyor. Buz okyanuslarıyla kaplı bu ayda işler düşündüğümüz gibi olmayabilir. TikTok'u satın almak isteyen sürpriz isim ortaya çıktı ABD TikTok'u yasaklamak için özel bir yasa hazırlamışken, cebi para dolu ABD'li iş adamları da TikTok'u Çinlilerden almak için sıraya girmiş gibi görünüyor. İşte bunun son örneği...
Sınıf arkadaşlarının deepfake çıplak görüntülerini oluşturdular, tutuklandılar Florida'da iki ortaokul öğrencisi, yapay zekayla sınıf arkadaşlarının sahte çıplak fotoğraflarını üretince polisi kapılarında görmekten kurtulamadı. Büyük bir heyecanla kurulmuştu, tek bir oyun yayınlayamadan kapandı Activision'dan ayrılan iki geliştiricinin kurduğu Deviation Games'den sansasyonel oyun haberleri beklenirken, stüdyonun kapandığı haberi geldi. Peki ne oldu? Windows'un ZIP desteği ile gelen kırmızı Corvette'in hikayesi Windows'un ZIP dosyalarını açan yazılımının nasıl ortaya çıktığı, Microsoft yazılımcısı tarafından ilk kez açıklandı. Bakın 25 sene önce neler olmuş, ZIP desteği nasıl kırmızı bir Corvette'e "dönüşmüş?" Sadece birkaç saatte, insanları öldüren katil bir drone geliştirdiler Piyasada serbestçe satılan ticari bir drone'u, insan öldüre katil bir drone'a dönüştürebilir misiniz? Bir mühendis bunun mümkün olduğunu gösteren endişe verici bir deneme yaptı. iOS 18'e hayat kolaylaştıracak 3 yeni yetenek geliyor Apple, 2024 sonunda piyasaya çıkaracağı iOS 18 ile beraber kullanıcıların hayatlarını kolaylaştıracak 3 yeni özelliği yayına alacak. Peki nedir bu özellikler? Kızıldeniz'de internet kabloları koptu, uydular devreye girdi Kızıldeniz'in altından geçen 4 internet kablosu birden koptu ve dünyadaki internet trafiği bu durumdan olumsuz etkilendi. Ancak iletişim uyduları devreye girip bölgeye internet erişimi sağlamaya başladı. Labrador retriever cinsi köpekler neden asla doymuyorlar? Bilim insanları, ne yerse yesin asla doymayan bir köpek ırkı olan 'Labrador retrieverlar'ın bitmeyen açlığının sebebini buldu. Apple, iPhone'dan Android'e geçişi "mecburen" kolaylaştırıyor Avrupa Birliği'nin yasalarına uymak zorunda kalan Apple, iPhone kullanıcılarının iOS sistemlerini bırakıp Android'e geçme kararı alması halinde işlerini kolaylaştıracak araçlar geliştirmek zorunda. Bilim insanları, 4.000 yıl önce yaşayan mamutları geri döndürmeye çok yakın Binlerce yıl önce nesli tükenen dev mamutları klanlamak ve geri döndürmek mümkün mü? Bilim insanları bu hedefe çok yakınlaştıklarını düşünüyorlar. Rus ordusunun Starlink kullanması, Elon Musk'ın canını yakabilir Rusya'nın, Elon Musk'ın SpaceX şirketine ait stratejik bir ürün olan Starlink'i Ukrayna cephesinde kullanmaya başlaması ABD'de büyük tartışmalara yol açtı. Ay hakkında sosyal medyayı saran yeni komplo teorisi Ay hakkındaki komplo teorileri bitmiyor. Onun bir uzay gemisi olduğundan, milyonlarca yıl önce gökyüzünde Ay'ın bulunmadığı ve dünyanın çevresine yapay olarak yerleştirildiğine dair çok çarpıcı komplo teorileri var. Ve şimdi bu teorilere bir yenisi daha eklendi. Elektrikli araçlar çevreye benzinli araçlardan daha çok zarar veriyor olabilir mi? Yeni bir araştırma, elektrikli araçların çevreye verdiği zararın, fosil yakıtlı araçlardan daha fazla olabileceğini ortaya çıkardı.
Forum