Cem Şancı

Editör cemsanci@chip.com.tr
TÜM YAZILARI
iPhone 15 ile Apple Vision Pro'yu bir araya getiren, 10.000 dolarlık tasarım Cep telefonlarını ilginç şekillerde modifiye etmesiyle tanınan Caviar, bu kez de Vision Pro ile iPhone 15'i bir araya getirdi.
TikTok'u yasaklamak istiyorlar ama üçü de TikTok kullanıyor ABD, TikTok'u ülkede yasaklamak için son adımlarını atıyor. Ama bu yasayı onaylayan üç politikacının aktif TikTok kullanıcıları olmaları yeni tartışmaları beraberinde getiriyor. Uzayda bir cinayet işlenirse, bunu nasıl çözebileceğiz? Uzayda kalıcı istasyonlar, Ay'da bir üs kurma ve hatta Mars'ta bir koloni inşa etme planları adım adım ilerlerken bilim insanları, başka bir soruyu da gündemlerine aldılar: Uzayda işlenen suçları çözmek için adli tıp hangi yöntemleri uygulayacak?
Samsung Galaxy Z Flip 6, kapak ekranını daha da büyütebilir Samsung Galaxy Z Flip 6 piyasaya çıktığında büyük bir şaşkınlık yaşayabilirsiniz. Çünkü firma, söylentilerin aksine, tüm özellikleri güncelleyecek gibi görünüyor. Kötü haber: 2023'te PC satışları düştü. İyi haber: 2024'te durum değişecek Araştırma şirketi IDC'nin son çalışmasına göre, 2023 yılında PC satışları %9 oranında düştü. Ama bu düşüş, 2024 yılı için yüksek beklentilerin ortaya çıkmasını engellemiyor. Bugüne kadar seri üretim olarak üretilen en güçlü Porsche: Taycan Turbo GT tanıtıldı Ünlü spor otomobil markası Porsche, bugüne kadar seri üretim olarak ürettiği en güçlü otomobil olan yeni Taycan Turbo GT'yi resmi olarak tanıttı. Mutluluğun formülü bu mu? Bilim insanları mutluluğun formülünü buldu: Bakın hayatından en fazla mutlu olanlar kimlermiş... Edge, yapay zekayla tüm videoları başka dillere çevirebilecek Bilmediğiniz yabancı dilde bir video seyrederken, onun için hazırlanmış özel bir alt yazı yoksa videoyu anlamanız çok zordur. Ama Microsoft şimdi Edge tarayıcısı üzerinde yapay zekayla çeviri imkanı sunmaya başlıyor. "Dünyanın en uzak köşesinde" duyulan gizemli sesin sırrı ne? Binlerce kilometre öteden duyulabilen bir sesin kaynağı ne olabilir? Bilim insanları, yıllardır "Dünyanın en uzak köşesi" olarak bilinen Nemo Noktası'nda duyulan gizemli sesin sırrını bulmaya çalışıyor. Ameliyat sırasında da Apple Vision Pro kullanılmaya başlandı Apple'ın sanal gerçeklik başlığı Vision Pro ilginç bir kullanım alanını daha bulmuş olabilir. Bazı ameliyatlarda bu sanal gerçeklik başlığının kullanılmaya başlandığı görülüyor. Elon Musk, ABD - TikTok savaşında tarafını seçti ABD hükümeti TikTok'u ülkede yasaklamak için harekete geçmişken, dünyadaki gençleri kim kontrol edecek kavgasında Elon Musk da tarafını seçti. Ölmüş pilleri yeniden hayata döndürecek yöntem: Kimyasal enjeksiyon Elektrikli araçların hızla ömrünü tüketen pillerini yenilemek büyük bir maliyet. Ancak şimdi bilim insanları daha uygun maliyetle, pilleri ilk günkü haline getirebileceklerini düşünüyorlar. Bilim insanları, internet bağlantınızı 3D Wi-Fi ile güçlendirmenin peşinde İnternet ağınızı ne kadar çok kişi kullanırsa, bağlantı hızınız o kadar yavaşlayacaktır. Ancak şimdi 3D Wi-Fi teknolojisini geliştiren bilim insanları çok daha kalabalık ağların, daha efektif çalışmasını sağlayabilecek. Nvidia RTX 5090 ve Ti, bellekleriyle fark yaratacak Nvidia, daha yüksek kapasiteli ve hızlı belleklerin kullanılacağı yeni bir grafik işlemcisi üzerinde çalışıyor. Bu da, Nvidia RTX 5090 ve Ti modellerinin gerçek birer canavar olması anlamına gelecek. Artık isteyen herkes, Windows ile gelen bu uygulamayı kaldırabilecek Microsoft, bulut depolama servisi OneDrive'ın Windows 11'den kaldırılabilmesine nihayet yeşil ışık yaktı. Peki bu uygulamayı Windows 11'den nasıl kaldırabilirsiniz?
Forum