Cem Şancı

Editör cemsanci@chip.com.tr
TÜM YAZILARI
Dev bir kum bataryası, koca bir kasabaya enerji sağlayacak Yenilenebilir enerji teknolojileri geliştikçe, üretilen enerjiyi saklamak için yeni ve daha efektif yöntemlere olan ihtiyaç da artıyor. Tam da bu noktada, koca bir kasabaya enerji sağlamayı amaçlayan dev kum pilleri devreye girebilir.
Dijital kompakt fotoğraf makineleri geri döndü Nikon'un retro ve kompakt kamerası Nikon Coolpix'e dair Google'daki arama sayıları bir anda 80 kat arttı. Peki, herkesin elinde kameralı telefonlar varken, insanların kameralara olan ilgisi neden böyle aniden patladı? iPhone SE 4, katlanabilir iPhone ve fazlası: Apple'ın 3 yıllık yol haritası ortaya çıktı Apple'ın çok merak edilen ürünlerinin tanıtım tarihleri henüz net değil ancak çok sürpriz bir sızıntı, tarihler hakkında önemli bilgiler veriyor olabilir.
Artık Apple Vision Pro uygulamalarına göz atmak için Vision Pro'ya ihtiyacınız yok Apple Vision Pro'nun uygulamalarını incelemek için 3.499 dolarlık başlığı satın almanıza gerek kalmadı. Artık web üzerinden VisionOS uygulamalarını incelemek mümkün. Çinli Unitree'in H1 isimli robotu, yeni bir hız rekoru kırdı Henüz insanlardan daha hızlı koşamıyor olsalar da hareket kabiliyetleri hızla gelişiyor ve robotlar çok yakında insanlardan daha çevik, daha hızlı, daha güçlü olacak gibi görünüyor. İşte bunun yeni kanıtı... Elon Musk, ABD ordusu için yüzlerce casus uydu inşa ediyor Elon Musk, cebini doldurmak için yeni bir müşteri daha bulmuş gibi görünüyor. SpaceX, şimdi de ABD ordusu için yüzlerce casus uydu inşa edecek. Kan torbaları ve hatta bebek oyuncakları: Korkunç gerçek ortaya çıktı Bilim insanları diş çıkarma oyuncaklarından su şişelerine kadar günlük hayatta kullanılan 16 bin farklı plastik kimyasalını inceledi ve sonuçlar oldukça korkutucu. Mercedes, düşük beceri isteyen görevler için insansı robotları deniyor Mercedes, fabrikalarda sürekli tekrarlanan ve yüksek insan beceresi gerektirmeyen kolay işleri robotlara devretmek için denemelere başladı. Guinness Dünya Rekorları'nın yeni üyesi: Eterna ile tanışın Kocaman bir yaban mersini, gerçek dışı ağırlığı ve inanılması güç çapıyla dünyanın en ağır yaban mersini unvanını kazanarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeyi başardı. Apple'ın satın aldığı şirket, iPhone'lara fark yaratacak bir özellik getirebilir Apple sessiz sedasız bir biçimde yeni satın aldığı yapay zeka şirketi, iPhone'lara gerçek anlamda fark yaratacak bir yetenek sağlayabilir. Galaxy Z Fold 6, biri bütçe dostu olacak iki farklı model ile gelebilir Samsung'un Galaxy Z Fold modelleri bütçeniz için çok mu pahalı? O zaman Galaxy Z Fold 6 hakkında ortaya atılan yeni iddia sizi sevindirecek. Intel Core i9-14900KS, kutudan çıkar çıkmaz hız rekoru kıracak Intel, hız rekoru kıracak yeni işlemcisini piyasaya çıkarmaya hazırlanıyor. Yeni Core i9-14900KS işlemcisi kutudan çıkar çıkmaz kullanıcısına inanılmaz bir hız sağlayacak. Elektrikli araçların üzerinde kara bulutlar dolaşıyor Büyük umutlarla yola çıkan elektrikli araç üreticileri yeterince ilgi görmeyi başaramayınca iflas bayrağını çekmek zorunda kalıyor ve bu başarısızlıklar, tüketicinin teknolojiye olan güvenini sarsıyor olabilir. Geniş bant tanımı değişti: 25Mbps ve 3Mbps artık "geniş bant" değil Bir zamanların geniş bant ağ hızları olan 25Mbps ve 3Mbps gibi hız standartları artık resmi olarak "geniş bant" olmaktan çıkarıldı. Yapay zeka için en az 10.000 GPU'ya sahip bir süper bilgisayar geliyor Hindistan, yapay zeka alanında lider olabilmek için, çok büyük bir süper bilgisayar inşa etme kararı aldı. Çok yakında karşımızda en az 10.000 GPU'ya sahip bir süper bilgisayar görebiliriz.
Forum