Cem Şancı

Editör cemsanci@chip.com.tr
TÜM YAZILARI
Oyun bilgisayarları 2023'te dibi gördü; peki 2024'te kaderlerinde ne var? Dünya çapında oyun bilgisayarı satışları 2023 boyunca düşüş yaşadı. Peki 2024 yılında bu düşüş devam edecek mi? İşte son tahminlerin söyledikleri...
Windows'un Not Defteri'ne bir büyük yetenek daha geldi Windows'un muhtemelen en fazla kullanılan uygulaması olan Not Defteri, yepyeni bir özellik daha kazanıyor. Bu yeni özellik, Not Defteri'ni gerçek bir metin işleme uygulaması haline getirecek son adım olabilir. Apple'ın artık her şeyi bir araya toplayan bir web sitesi var Apple'dan "hepsi bir arada" web sayfası: Apple ürünleri hakkındaki tüm kılavuzlara, sürücülere, teknik destek detaylarına artık tek bir web sayfası üzerinden ulaşmak mümkün.
Bennu asteroidinden gelen örneklerde yaşamın yapı taşları bulundu Uzayda başı boş dolanan bir asteroid olan Bennu'da yaşamı oluşturacak temel taşların bulunduğu kanıtlandı. Yaşamın nasıl ortaya çıktığına dair teoriler baştan mı yazılacak? Zuckerberg, Elon Musk'ın büyük "kaydırma" hayalini elinden aldı Elon Musk'ın Twitter'a getirmek istediği sağa/sola kaydırmalı etkileşimi, Zuckerberg hemen sahiplendi ve Musk'tan önce Threads'e entegre etmeye başladı. Starship'in dördüncü uçuşu için tarih belli oldu Elon Musk'ın gezegenler arası uçması için tasarlanan dev uzay gemisi Starship'in dördüncü test uçuşunu ne zaman yapacağı belli oldu gibi... OLED ekranların "ekran yanması" sorunu tarihe mi karışıyor? OLED ekrana sahip TV veya dijital cihaz sahipleri bazen ekranda hayalet gibi sabit kalan görüntülerle karşılaşabiliyor. İşte bu soruna burn-in ya da "ekran yanması" ismi veriliyor. Ama OLED teknolojisinin bu problemi, yeni gelişme sayesinde tarihe karışmak üzere olabilir. Şok iddia: Karanlık madde aslında yok, evren düşündüğümüzden iki kat daha yaşlı Evren hakkında bütün bildiklerimizi unutmamız mı gerekiyor? Bilim insanlarının yeni hesaplamalarına göre, evrenin yaşı düşündüğümüzden iki kat fazla ve karanlık madde dediğimiz fenomen de aslında yok. Peki bu iddialar ne kadar geçerli? İnternet ikiye bölündü: Uçuş sırasında bunu yapmak doğru mu? Popüler tartışma servisi Reddit'te ortaya çıkan bir soru, interneti bir kez daha ikiye böldü. Peki siz, uçakta portakal soymak konusunda ne düşünüyorsunuz? Elon Musk, sorularını beğenmediği gazeteciyi işten attı Elon Musk'ın bir süre önce güzel bir teklifle CNN'den ayrılıp X'e geçmesini sağladığı ünlü gazeteci Don Lemon, Musk ile yaptığı canlı röportajdan sonra X'ten kovuldu. Kadın ve erkek kıyafetlerinde düğmeler neden farklı yönde? Kadın ve erkek kıyafetleri üzerine dikilen düğmelerin neden farklı yönlerde olduğunu hiç düşündünüz mü? Bunun "bilimsel" bir açıklaması var. Mercedes Vision EQXX'i, tek şarjla inanılmaz bir menzile ulaştı Sıcak yaz aylarında elektrikli aracınıza Türkiye'nin bir ucundan diğerine yolculuk ettiğinizi ama aracınızı hiç şarj etme gereği duymadığınızı düşünün... Mercedes Vision EQXX'i, bu hayali gerçeğe dönüştürüyor. Samsung, Galaxy S25'te bambaşka bir tasarıma geçiş yapabilir Koreli elektronik devi Samsung'un merakla beklenen yeni amiral gemisi telefonu Galaxy S25, çok daha büyük bir ekran ve ilk kez göreceğimiz yeni tasarım öğeleriyle karşımıza çıkabilir. Uzaylılar dünyayı işgal ederse, Barack Obama dünya için savaşacak Bir bilim kurgu hayranı olan eski ABD Başkanı Barack Obama'yı dizilerinde oynatmak isteyen yapımcılar başkanın kapısını çalıyor ama ret cevabı alıyorlar. Ancak son denemelerinde, hiç de beklemedikleri bir cevap aldıkları konuşuluyor. YouTube'dan yapay zeka için yeni zorunluluk YouTube'a yapay zeka tarafından üretilmiş videolar yükleyeceksiniz artık bu konuda açıklama yapmak ve görüntülerin gerçek olmadığını vurgulamak zorundasınız.
Forum