Cem Şancı

Editör cemsanci@chip.com.tr
TÜM YAZILARI
Microsoft'un yapay zekası, internetten kurtulup PC'de yerel olarak çalışacak Microsoft'un, sunucular üzerinden çalıştırdığı yapay zeka asistanı Copilot, yakında doğrudan kullanıcının bilgisayarı üzerinde çalışabilecek ve çok daha hızlı cevaplar üretebilecek.
Hindistan'daki nükleer santrallerin üzerinde UFO'lar mı uçuyor? UFO'ların dünyadaki nükleer santrallerle ilgilendiğine dair komplo teorisini destekleyen bir olay daha ortaya çıktı. Hindistan'da bir nükleer santralin üzerinde beliren "UFO'ların" videoları sosyal medyada tartışma yarattı. Dünya Savaşlarının patlamamış bombaları, canımızı yakmak için pusuda bekliyor Birinci ve İkinci Dünya Savaşları sırasında, ve hatta sonraki bölgesel savaşlarda sağa sola fırlatılan ama patlamamış on binlerce bomba hala şehirlerimizin, köylerimizin etrafında, toprakta veya su birikintileri içinde saklanıyorlar ve patlamayı bekliyorlar.
Araştırmanın ortaya çıkarttığı ilginç gerçek: İnsan beyni giderek büyüyor Beynimiz, her jenerasyonda biraz daha büyüyor olabilir mi? Çünkü bilim insanları bundan şüphelenmeye başladılar ve araştırmalar da bu şüpheyi destekliyor. Google Haritalar'a çok işe yarayacak yeni özellikler geliyor Google, haritalar uygulaması için yenilikleri hayata geçirmeye devam ediyor. Yakında trend listeleri, özelleştirme seçenekleri ve yapay zeka özetleri Haritalar uygulamasında belirecek. Saniyede 156.3 trilyon kare kayıt yapan kamera geliştirildi Bilim insanları öyle bir kamera geliştirdi ki, bildiğimiz kameralar yanında oyuncak gibi kalıyor. İşte saniyede 156.3 trilyon kare kayıt yapan kamera... Bir astrofizikçi, zaman yolculuğunu çözdüğünü iddia ediyor Zaman yolculuğu, bilim kurgu filmlerinin en popüler konularından biri. Ama gerçekten mümkün olduğunu düşünmek çok zor. Şimdiyse bir bilim insanı, bu işi çözdüğünü iddia ediyor. Plaklar, üst üste ikinci yılda da CD satışlarını geride bıraktı İnternet üzerinden şarkı dinleme çağında, eskimiş bir teknoloji olan vinil plakları kim, neden satın alıyor? Plaklar nasıl oldu da böylesine güçlü bir geri dönüşe imza attı? Apple, WWDC 2024'te hangi duyuruları yapacak? Apple, merakla beklenen WWDC 2024 etkinliğinin kesin tarihini en sonunda açıkladı. Peki WWDC 2024'te bizleri neler bekliyor? WWDC 2024 nasıl izlenir? PS5'e yeni özellik: Artık konsolunuz, otomatik olarak oyun klipleri çekecek PlayStation 5'e gelmeye hazırlanan Topluluk Oyun Yardımı özelliği, insanların oyunları tamamlamasına yardımcı olmak için klipler ve ipuçları ile tüm PS5 oyuncularına sunulacak. Yapay zekanın yükselişi, bu arazilere sahip olanları zengin edecek Kim bir nükleer santrale komşu olmak ister ki? Sıradan hayatlarımızın olağan mantığı içinde düşününce bu fikir bize ürkütücü gelebilir ama dev şirketler bizim gibi düşünmüyor. Microsoft'un 30 yıldır güncellemeyi unuttuğu tek Windows özelliği Windows 11'de, 30 yıl önce geliştirilen ve bugün bile tamamen ilk haliyle var olan bir uygulama olduğunu söylesek, şaşırır mısınız? Süpersonik yolcu uçakları geri dönüyor: XB-1 ilk test uçuşunu tamamladı Fransızların Concorde uçağı, 80'li yıllarda dünyanın ilk ve tek süpersonik yolcu uçağı olarak ünlense de korkunç yakıt tüketimi ve şehirleri inleten gürültüsü nedeniyle kullanımdan kalktı. Ama şimdi süpersonik uçaklar geri dönmeye hazırlanıyor. Google'ın yapay zekası, "çöp siteler" konusunda sınıfta kaldı Yakın gelecekte internet üzerindeki tüm aramaları yapay zeka algoritmaları yapacak ancak şimdilik yapay zeka yeterince olgunlaşamamış durumda. Zira Google'ın yapay zekalı arama denemeleri pek de iç açıcı değil. Elon Musk, X'i "küçük YouTube" yapmaya hazırlanıyor X'in sansasyonel patronu Elon Musk, X üzerinde daha fazla ve daha derin video içeriğinin yer alması için X TV'yi hayata geçiriyor. Ama sızan ilk görüntüler, Google'ın bu işe çok kızabileceğini gösteriyor.
Forum