Cem Şancı

Editör cemsanci@chip.com.tr
TÜM YAZILARI
Intel, çok farklı bir alana hitap eden yeni Arc GPU'larını tanıttı Intel, yeni Arc GPU'larını duyurdu. Ancak sağlam bir grafik performansı bekleyenlerin daha güçlü modelleri beklemesi gerekecek. Çünkü bunlar tamamen farklı ve daha kazançlı bir pazara odaklanıyor.
Dünyanın en ince saati: Parasını verseniz bile almanız çok zor Bulgari, bir kez daha Dünyanın en ince saatini üretmeyi başardı ve bu bir dünya rekoru. Kol saati, ayıp olmasın diye kağıttan biraz daha kalın ama bir makarna çubuğundan daha ince. Ay'ın etrafında dönerken görüntülenen gizemli aracı kim gönderdi? İnternette dolaşan bir fotoğraf, Ay'ın çevresinde çok büyük bir hızla dönen metalik bir uzay aracını gösteriyor. Peki ama bu gizemli aracı kim gönderdi? Dahası, işin içinde gerçekten bir gizem var mı?
Metinden video oluşturan yapay zekaların savaşı kızışıyor Adobe, kullanıcıların sadece metin komutlarıyla video klipler oluşturmasına olanak tanıyacak gizemli bir metinden videoya üretken yapay zeka ürünü üzerinde çalışıyor. Dahası, bu yapay zekanın OpenAI'nin Sora'sını gölgede bırakacağı iddia ediliyor. Elon Musk'ın davalık tweet'i, yeni bir tartışmayı da beraberinde getirdi 45 milyar dolar ödeyerek satın aldığı X'i karlı bir şirket haline getirmek için neredeyse her tıklamadan para isteyecek hale gelen Elon Musk, aynı zamanda X'teki sansasyonel açıklamalarıyla sosyal ağın para kaybetmesine sebep oluyor olabilir mi? Kendisi böyle iddia ediyor... Çin, Intel ve AMD'yi "çöpe atmaya" hazırlanıyor Çin devleti, telekom ve teknoloji şirketlerine, AMD ve Intel gibi yabancı şirketlerin işlemcilerini kullanmayı kademeli olarak bırakmaları emrini verdi. Apple'ın M4 işlemcili bilgisayar planları ortaya çıktı Apple, M4 işlemciye sahip bilgisayarlarını ne zaman piyasaya sürecek? Yol haritası ortaya çıkmış olabilir. Sene 2024 ve Spectre tehlikesi, Intel işlemcileri vurmaya devam ediyor Araştırmacılar, 2018 yılında işlemcileri vuran Spectre saldırılarının, bugün halen Intel işlemcileri tehdit ettiğini ortaya koydu. Ünlü fizikçi Stephen Hawking, uzaylılarla temas etme çabamıza neden karşıydı? Ünlü bilim insanı Stephen Hawking uzaylı uygarlıklarla temas edilmesine, uzaylıların bizi bulmaları için uzayın derinlerine mesaj gönderilmesine karşıydı. Peki ama neden? Korkulan oluyor, yapay zeka insanları işsiz bırakmaya hazırlanıyor Dönem ödevinizi veya bitirme tezinizi sizin adınıza yazması için başvurduğunuz yapay zeka yakında para kazanıp hayatınızı devam ettirmek için yaptığınız işi de sizin yerinize yapacak. Bunun bedeli ise, işsiz kalmanız olabilir. 2016'nın en iyi dizilerinden biriydi, 8 yıl sonra geri dönüyor BBC ve Prime Video'nun 2016'da yayınladığı hit dizisi The Night Manager, geride kalan 8 koca yılın ardından 2 yeni sezonla geri dönmeye hazırlanıyor. Tesla kendi işlemcisini yapmaya mı hazırlanıyor? Elon Musk'ın elektrikli otomobil şirketi Tesla, yapay zekalı otonom sürüşten sonra şimdi de kendi işlemcisini geliştirmek için kolları sıvamış olabilir. Kaybettiğiniz Android telefonunuzu, artık kapalı olsa bile bulabileceksiniz Google, kullanıcıların kayıp Android cihazlarını bulmalarını kolaylaştırmak ve Apple'ın Find My network'üne rakip olmak için bir süre önce "Cihazımı Bul" hizmetini duyurmuştu. Şimdi bu hizmetin kapsamı genişliyor. iOS 18'in gizemli yeni özelliği "Safari Tarayıcı Asistanı" olabilir Apple'ın yeni iOS güncellemesinde yapay zekaya odaklandığı biliniyor ama bunun nasıl olacağı hala bir gizem. Bu yeni ve gizemli yapay zeka özelliklerinden birinin ismi Safari Tarayıcı Asistanı olabilir. "Tanrı parçacığını" tahmin eden ünlü fizikçi hayatını kaybetti Bilim dünyasında "Higgs Bozonu" olarak da bilinen "Tanrı parçacığını" tahmin eden ünlü fizikçi Peter Higgs, 94 yaşında hayatını kaybetti.
Forum