Cem Şancı

Editör cemsanci@chip.com.tr
TÜM YAZILARI
Apple, App Store'da mini bir devrim yapacak Apple, uygulama mağazası App Store'da yeni bir devrim yaparak, Avrupa için farklı bir yönetim anlayışını hayata geçirecek.
Yeni iOS 18 beta sürümü, iPhone 16 piyasaya sürülmeden önceki son beta olacak Apple, yeni işletim sistemi sürümü iOS 18'in son beta sürümünü yayınlıyor. Ve görünüşe bakılırsa bundan sonra sırada iOS 18'in final sürümü var. Yılların Denetim Masası, Windows'lara veda etmeye hazırlanıyor 1985'ten beri beri kullanıcıların Windows işletim sistemindeki teknik ayarları yönettiği Denetim Masası yakında tarihe karışabilir. Peki Microsoft ne planlıyor; Denetim Masası'nın yerine ne gelecek?
Dilinize bakıp hastalığınızı bulan yapay zeka geliştirdiler Doktorların, "dilinizi dışarı çıkarın" demesi boşuna değilmiş... Yeni bir yapay zekalı sağlık uygulaması, insanların sadece diline bakarak, hastalıkları hakkında teşhis koyabiliyor. Bunu sakın yazmayın: iPhone'u çökerten dört karakterlik mesaj iOS sistemlerinde, kritik bir sorun ortaya çıktı. Kullanıcılar dört karakteri yanyana yazdığında, çarşı pazar karışıyor, cihazlar çöküyor. Basit bir makasın kaybolması, 36 uçuşu iptal ettirdi Japonya'da uçuş güvenliğinin ne kadar sıkı olduğunu gösteren bir örnek yaşandı ve kayıp bir makas yüzünden 36 uçağın uçuşu iptal edildi. Peki tam olarak neler yaşandı? Windows 11'de web kamerası devrimi: Aynı anda... Microsoft yeni yayınlayacağı güncellemeyle web kamerasının aynı anda birden çok uygulamada çalışmasını sağlayacak. Peki bu kullanıcılara ne sağlayacak? Dijital yayın platformları, rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor Reyting ölçümlerine göre, giderek daha fazla sayıda yeni kullanıcı dijital yayın platformlarını düzenli olarak takip etmeye başlıyor. Temmuz ayının rekorlara sahne olması de bunun en net kanıtı. Google, bozulan akıllı saatlerini onarmayacak Google'ın Android tabanlı akıllı saati Pixel Watch 3'ü tamir ettirmek isteyen bir kullanıcı, saatin tamir edilemediği gibi bir cevap aldı. Peki bir Pixel Watch 3 bozulursa ne yapabilirsiniz? "Muz kıyameti" geliyor! Muzsuz bir dünyada yaşamak nasıl olurdu? Eğer korkulan "muz kıyameti" büyümeye devam ederse, yakın gelecekte bu deneyimi yaşamak zorunda kalabilirsiniz. Apple Podcasts sınırlarını aştı, artık bir web uygulaması da var Apple, Podcast dinleyicileri için artık iOS uygulamasına mahkum değil. Bir tarayıcının olduğu her yerden takip ettikleri podcast'leri dinleyebilecekler. Peki yeni web uygulaması nasıl çalışıyor? NASA, uzayda saatte 1.6 milyon km hızla hareket eden bir cisim buldu NASA uzayda, 1.6 km/h hızla hareket eden bir cisim tespit etti. Doğaüstü bir hızla hareket eden bu cismin ne olduğunu bütün dünya merak ediyor. Peki NASA ne diyor? WhatsApp, bilinmeyen kişilerden gelen mesajları engelleyecek WhatsApp, bilinmeyen kişilerden gelen spam mesajları engellemek için kullanıcılarına yeni bir seçenek sunacak gibi görünüyor. İşte WhatsApp'ın yeni özelliği ve yeni planı. Zoom, eşzamanlı izleyici sayısını 1 milyona yükseltti ABD'de başkan adayları seçim kampanyalarını online ve canlı yayınlamak için her platformu kullanmaya başlamışken, Zoom da anlık online izleyici sayısı sınırını 1 milyona çıkardı. Bu kadar büyük bir izleyici kitlesiyle artık dünya çok değişebilir. Google'ın sürücüsüz taksileri, kornalarla koca bir şehri uyutmadı Google'ın sürücüsüz taksi servisi Waymo'nun San Francisco'daki komşuları, gece boyunca korna çalan araçar yüzünden uykuya hasret kaldılar.
Forum