Cem Şancı

Editör cemsanci@chip.com.tr
TÜM YAZILARI
Apple, M4 işlemcisinin açılışını yapay zekalı iPad ile yapabilir Apple, OLED ekranlı ve M4 çipli yepyeni iPad'i için yapay zekayı da ihmal etmeyecek gibi görünüyor. İşte yeni yapay zekalı iPad'in muhtemel yetenekleri.
ChatGPT'nin önemli rakibi Claude'un, artık bir iOS uygulaması da var iPhone sahipleri için özel bir uygulamayla hizmete giren yapay zeka uygulaması Claude, ChatGPT'nin oluşturduğu yapay zeka alışkanlıklarında bir paradigma değişimi yaratmayı hedefliyor. Peki, bunu başarabilecek mi? Bu tabletin şarjını bitirmek çok zor Çinli bir üretici, Apple iPad'dan üç kat daha fazla pil kapasitesine sahip yeni tabletini tanıttı. Üstelik fiyatı da iPad'den çok daha ucuz.
Sahibinden, çok ucuza süper bilgisayar Bu sıralar ikinci el bir bilgisayar almaya niyetliyseniz, listenize ekleyebileceğiniz bir süper bilgisayar da var: ABD hükumetinin devasa bütçelerle inşa edip komik fiyatlara satışa çıkardığı 5.34-petaflop gücündeki The Cheyenne süper bilgisayar yeni sahibini bekliyor. Instagram'ın algoritması baştan aşağı değişiyor Instagram, platformda daha fazla orijinal içeriğin yayınlanması için harekete geçti. Sosyal medya devi, bu amaç uğruna tüm algoritmasını değiştirmeye hazırlanıyor. Netflix, kullanıcılarını yine çok kızdırdı İngiltere ve Kanada'daki Netflix kullanıcıları, hesaplarını kapatmakla tehdit ederek Netflix'e öfke kusuyorlar. Peki izleyicileri bu kadar sinirlendiren olay ne? Dolandırıcıların bozuk RTX 4090 ekran kartı oyunu can yakıyor İkinci elde uygun fiyata güçlü bir RTX 4090 ekran kartı almayı hayal edenleri ürkünç bir sürpriz bekliyor. Kapınıza gelen kart hiç de beklediğiniz gibi olmayabilir! Dinozorlar, maymunlardan daha mı zekiydi? Torunları kertenkele, kuş, tavuk, timsah veya komodo ejderi olarak yaşamlarına devam ediyor olsalar da, 60 milyon öncesinin devasa dinozorları hakkında ilginç bir iddia var: Maymunlardan daha zekiydiler... İki yeni ölümcül otonom araç kazası daha: Peki, sebep ne? Tesla'nın ölümlü kazalarından sonra şimdi Ford'un Mustang Mach-E otonom araçlarının karıştığı kazalar gündeme geldi. ABD'nin Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA) soruşturma başlattı. Peki bu kazanın sebebi gerçekten teknoloji mi, yoksa sürücünün sorumsuzluğu mu? Google Play Store'da beklenen yenilik nihayet geldi Telefonumuza bir uygulama indirmek için önceki indirmenin bitmesini beklediğimiz karanlık çağların sonuna gelmiş olabiliriz. Mercedes, Apple Car'ın "aracı işgal etmesine" karşı savaş başlattı Mercedes-Benz, hedef kitlesi olan müşterilerin büyük oranda iPhone kullanıcısı olduğunun ve iOS ekosistemine dahil olduklarını biliyor ama araçlarında Apple Car sistemleri kullanmaktan pek de memnun değil. Peki neden? Excel ile tamamen oynanabilir bir Fallout oyunu yaptılar Excel içindeki kodları kullanarak çalışan video oyunları yapıldığını daha önce görmüşsünüzdür ama bu sefer işi abartıp Fallout oyunu yaptılar. ABD, uzay savaşı için yeni bir silahı test ediyor İkinci Dünya Savaşı sonrasında nükleer silahla rakipsiz bir güç haline dönüşen ABD, yeniden rakipsiz olmak için gözünü uzaydaki askeri hakimiyete dikmiş olabilir. ABD ordusu, uzayda gerçekleşebilecek savaşlarda kullanılabilecek yeni bir silahı test ediyor. Peki bu silah nasıl çalışıyor? ChatGPT cinsiyetçi mi? Ciddi deliller oluşmaya başladı bile! Mucize diye lanse edilen yapay zeka servisi ChatGPT, aslında cinsiyetçi bir karakter geliştirmiş olabilir mi? Çünkü bu yönde bazı ciddi deliller oluşmaya başladı. Varlığı ilk kez kanıtlandı: Yıldızı olmayan "yetim gezegen" NASA'nın uzayın derinlerini gözleyip yeni gezegenler arayan uzay teleskopu, herhangi bir yıldızın etrafında dönmeyen ve uzay boşluğunda dolanıp duran bir gezegen keşfetti.
Forum