Cem Şancı

Editör cemsanci@chip.com.tr
TÜM YAZILARI
Cybertruck'ın "ölüm tuzağı" kullanıcının parmağına mal oluyordu Bir Cybertruck kullanıcısı, elektrikli pickup'un "ölüm tuzağı" adı verilen sorunun düzeltilip düzeltilmediğini anlamak için test yaparken neredeyse parmağını kaybediyordu. Peki nedir bu "ölüm tuzağı"?
Yeni iPad'lerde bir garip detay: iPad Air, artık iPad Pro'dan daha ağır Apple yeni iPad cihazlarını tanıttı ve şaşırtıcı olan şu ki, aslında hafif ve kolay taşınabilir olması için tasarlanmış iPad Air'ler, artık iPad Pro'lardan daha ağır. Apple'ın yeni işlemcisi: M4 özellikleri ve fazlası... Apple, yeni iPad'lere hayat verecek, yapay zeka destekli yeni işlemcisi M4'ü geçtiğimiz gün tanıttı. M4 ile beraber artık mobil dijital cihazlar gerçek bir yapay zeka canavarına dönüşecek. İşte M4 işlemcinin tüm özellikleri.
NASA'dan 360 derecelik kara delik simülasyonu: Kara deliğe yaklaşırsanız... NASA, bir kara deliğe yaklaştığınızda çevrenizi nasıl göreceğinizi anlatan 360 derecelik, üç boyutlu bir video hazırladı. Ve bu videoyu izlemezseniz pişman olacağınızın garantisini kesinlikle verebiliriz... Apple'dan katlanabilir iPhone için yeni patent Katlanabilir telefonlar giderek daha fazla ilgi görüyor ama Apple bu konuda çok isteksiz davranarak hayranlarını üzüyor. Fakat şimdi ortaya çıkan yeni bir patent, Apple'ın gizli gizli ödevine çalıştığını gösteriyor. Ölen aile bireylerini klonlayan yapay zeka Hayatını kaybetmiş aile bireylerini taklit eden bir yapay zeka, insanları mutlu etmek yerine dehşete düşürüyor. Peki bu korkutucu öykü nasıl başladı; nelere sebep olabilir? Eski bir Nintendo prototipi, küçük bir servet karşılığında satışa çıktı Japon oyun devi Nintendo'nun 1980'lerde satışa sunduğu bir oyun cihazının üretim öncesi nadir prototiplerinden biri internet üzerinde açık artırmaya çıktı. Elon Musk'ın çok tartışılan şirketine bir büyük şok daha Elon Musk'ın yatırım yaparak ortak olduğu, beyine dijital bir arayüz yerleştirmeyi amaçlayan Neuralink şirketinin kurucusu, şirketin sağlık açısından güvenli bir noktaya ilerlemediği kaygısıyla istifa ettiğini duyurdu. Boeing'den 787 Dreamliner konusunda bir skandal daha ABD'i uçak üreticisi Boeing'in büyük umutlarla geliştirdiği uçağı 787 Dreamliner ile imtihanı bitmiyor. Beklenmedik kazalara sebep olan ve uzun yıllar uçuştan men edilen uçak hakkında şimdi yeni bir skandal daha ortaya çıktı. Google'ın yapay zekası Gemini, YouTube Müzik uygulamasına da el atıyor Google, yapay zekası Gemini'ın kullanıcıyı daha iyi tanıyıp daha iyi asiste edebilmesi için YouTube Müzik uygulamasında dinlediği şarkıları, listelerini ve beğenilerini incelemek istiyor. Dünya'nın sonu ne zaman gelecek? Bilim insanları, bir bilgisayar simülasyonu hazırlayarak, Dünya'nın ve dolayısıyla insanlığın sonunun ne zaman geleceğini hesapladılar. Yaz sıcakları Avrupa'yı vurmaya hazırlanıyor: Suçlu temiz hava mı? Yaz aylarında Avrupa'da çok sıcak havalar yaşanacak ve bu sefer suçlu, havaya karbondioksit pompalayan fabrika bacaları veya otomobil egzozları değil. Tam tersine suçlu, temiz havanın ta kendisi... NASA, sadece 36 piksellik kamerayla ne yapmaya çalışıyor? NASA, uzayda fotoğraflar çekmek için gönderdiği uyduya sadece 36 piksellik bir kamera yükledi. Yanlış olmasın, 36 megapiksel değil, sadece 36 piksel... Peki neden? NASA'nın amacı nedir? Google, deepfake porno sitelerine yumruğu vurdu Google, yapay zekayla üretilmiş videoları bir araya getirip yayınlayan sitelerin ekosistemi üzerinden reklam vermelerini kesin olarak yasakladığını duyurdu. Peki bu kadarı yeterli olacak mı? Bilim insanları bile, makalelerini yapay zekaya yazdırmaya başladı Yapay zeka ile ödev ve proje hazırlayanlar sadece öğrenciler değil... Akademisyenlerin de önemli bilimsel makaleleri artan sıklıkla yapay zekaya yazdırdıkları ortaya çıkıyor.
Forum