Cem Şancı

Editör cemsanci@chip.com.tr
TÜM YAZILARI
Denetim Masası bir yere gitmiyor; en azından şimdilik... Microsoft'un 1985'te Windows'a eklediği Denetim Masası uygulamasını kaldıracağı haberleri herkesin dikkatini fazlasıyla çekti. Ancak ne var ki bu gelişmelerin biraz abartılı olabileceği ortaya çıktı.
Samsung "çift katlanabilir" ve rulo olabilen ekranlar geliştiriyor Huawei çift katlanan telefonunu kısa süre sonra duyuracak ama Samsung onun altında kalmayacak gibi görünüyor. Şirket çift katlanan ve daha çok sayıda katlanabilen, hatta rulo olabilen ekranlar üzerinde çalıştığını duyurdu. AMD, Ryzen 9000 işlemcilerini eleştirenlere cevap verdi AMD, Ryzen 9000'leri test edip performansını eleştirenlere yanlış testler yaptıklarını söyledi. Peki doğru test nasıl yapılmalıydı?
Bilim insanları, mükemmel hamburgerin formülünü açıkladı Hamburger, dünyadaki en favori yiyeceklerden biri olabilir. Ama leziz bir hamburger yapmak göründüğü kadar kolay bir iş değil. Neyse ki bilim insanları mükemmel hamburgerin formülünü açıkladı da, artık nasıl olması gerektiğini biliyoruz. Bütün Windows ayarlarına "Super Tanrı Modu" ile ulaşın Microsoft Denetim Masası'nı sonlandırmaya kararlı ama üçüncü taraf yazılım üreticileri kullanıcılara daha etkin kontrol seçenekleri sunmakta kararlı. "Super Tanrı Modu" da bu çabalardan biri. Çin, Ay toprağından su üretmeyi başardığını duyurdu Çin, Ay'da insanlı bir üs ve hatta dev yaşam alanları kurmak için gerekli olan suyu üretmeyi başarmış olması mümkün mü? Çünkü öyleyse, işler çok karışabilir... Telegram'ın CEO'sunu Fransa'da neden tutukladılar? Özgür düşünce ve serbest rekabet için kendini paralayan Fransızlar, kendilerinden daha özgür ve daha güçlü bir rakip çıkınca, tutuklayarak hesap sormayı tercih etmiş olabilir mi? AB, iPhone kullanıcılarını Apple'dan kurtarmaya kararlı Apple, yakında bazı ülkelerde App Store'u iPhone'lardan silmenize izin vermek zorunda kalacak. Ama tahmin edebileceğiniz gibi, bu ülkelerden biri Türkiye olmayacak. Elon Musk, şimdi de uzayda mahsur kalan astronotları kurtaracak Galaksiler Fatihi Elon Musk'ın kariyerinde yeni bir dönüm noktasına daha şahit olabiliriz. NASA, uzayda mahsur kalan astronotları kurtarması için Elon Musk'ın kapısını çaldı. Pixel 9, daha hızlı kurulum için Wi-Fi ve kabloyu birleştiriyor Google'ın yeni Pixel 9 serisi telefonları, kurulum işlemini hızlandırmak için hem kablolu hem de kablosuz bağlantıyı birbirine bağlayabiliyor. Koca bir ülke, vatandaşlarından ev güvenlik kameralarını kapatmalarını istiyor Rusya, Ukrayna güçlerinin Rusya sınırı içine girmesi nedeniyle, casusluk için kullanılması endişesiyle güvenlik kameralarına önlem getiriyor. Ayrıca arkadaşlık uygulamalarının da kullanılmamasını talep ediyor. Eğer bozulursa, Samsung Galaxy Ring'i tamir ettirmeyi unutun Samsung, merakla beklenen akıllı yüzüğü Galaxy Ring'i geçtiğimiz haftalarda duyurdu. Ama 400 dolar ödeyip bu pahalı yüzüğü alanlar için kötü bir de sürpriz var: Eğer bozulursa, akıllı saatinizi tamir ettirmeniz mümkün görünmüyor. YouTube, çalınan kanalların gerçek sahibini yapay zekayla bulacak Çok takipçili YouTube kanalları altın değerinde ve onları çalmak için taklalar atan sayısız hacker var. Peki çalınan kanalları eski sahiplerine nasıl geri döndürebiliriz? YouTube, bu soruya yapay zekayla cevap arıyor. Donald Trump, şimdi de kripto para piyasasına giriyor Eski ABD Başkanı Donald Trump, ABD merkez bankasının kabuslarına giren kripto paraları desteklemek için yeni bir girişim başlatıyor. Instagram'a Myspace benzeri bir özellik geliyor Instagram, kullanıcılarına daha fazla müzik odaklı yetenekler sunmak için elinden geleni yapıyor. Bu amaçla geliştirilen son özellik, profil sayfanıza şarkı eklemenizi sağlayacak.
Forum