Cem Şancı

Editör cemsanci@chip.com.tr
TÜM YAZILARI
Elon Musk'ın Starship motoru Raptor fena patladı Elon Musk, SpaceX'in dev uzay gemisi Starship'i bir kez daha fırlatmak istiyor ama uzay gemisinin motoru Elon Musk ile aynı fikirde değil.
Sadece 15 dakikada sıfırdan elmas üretmek mümkün mü? Elmas dünyadaki en sert materyallerden biri olabilir ve oluşması için milyonlarca yıl gerekir. Ama bilim insanları şimdi yapay şekilde elmas üretmenin yolunu bulmuş olabilirler. Evlenmeden önce elmas yüzük isteyen hanımlar bunu hiç sevmeyecek... Yüzde 52'lik fiyasko: ChatGPT, programlamada sınıfta kaldı Pek çok yazılımcı kod yazarken ChatGPT'ye danışmayı tercih ediyor olabilir. Ama ChatGPT'nin kod yazmak konusunda pek de başarılı olmadığı ortaya çıktı.
Elon Musk, yapay zekası için süper bilgisayar inşa edecek Elektrikli otomobillerin mucidi, sosyal medyanın fenomeni, kripto paraların şahı ve galaksilerin fatihi Elon Musk, şimdi de yapay zekaya hükmetmek için cesur bir adım atıyor: Kendi süper bilgisayarını inşa etmek! iOS 18, yapay zeka yardımıyla "size özel emojiler" tasarlayacak Apple, hazır yapay zeka destekleyen işlemciler geliştirmişken, yeni iOS'ta yapay zeka tarafından yaratılan emojiler kullanacak. Böylece her kullanıcının kendine has emojileri olacak. Bu robot, bir zeka küpünü 0.3 saniyede çözüyor Farklı renklerden oluşan bir küp olan rubik küp bulmacasını çözen robot dünya rekorunu kırarken, en yakın insan rakibine de 10 kat fark attı. Elon Musk'ın dev uzay gemisi Starship, dördüncü fırlatmaya hazır SpaceX'in Mars'a veya Ay'a insan göndermek üzere tasarladığı dev uzay gemisi Starship, yeni bir uçuş testi için günleri saymaya başladı. Microsoft, yağmur ve bulutları da yapay zekaya emanet ediyor Geçtiğimiz günlerde 30 günlük tahminlerin yolunu açan Microsoft, şimdi de yağmur ve bulutlar için yapay zekayı devreye sokuyor. Elon Musk'ın uzayda gezinen Tesla otomobili, Dünya'ya çarpabilir mi? Galaksiler fatihi Elon Musk'ın uzaya gönderdiği üstü açık spor araba, Tesla'nın reklamını yapmak için harika bir fikirdi. Ama bu arabanın bir gün Dünya'ya çarpma riski pek harika bir durum olmasa gerek. Sony, kameralı telefon değil, telefonlu kamera yapıyor Sony yeniden telefon piyasasında büyük iddialar taşımaya hazırlanıyor olabilir mi? Japon devi yeni Xperia Pro C'yi, küçük bir fotoğraf makinesi olarak tasarlıyor olabilir. Steven Spielberg, sürpriz bir filmle Star Wars ve Avengers'a meydan okuyacak Sinemanın ünlü yönetmeni Steven Spielberg, büyük ses getireceğine inandığı yeni bir UFO filmiyle 2016'da vizyona girecek. Karşısında ise yeni Avengers ve Star Wars filmleri olacak... Google yapay zekasından pizza tarifi: "Şimdi hamura biraz da tutkal katın" Yapay zeka teknolojisinin kendini geliştirmesini beklerken bazen ölümcül kazalarla da karşılaşıyoruz, bazen de ona yemek tarifi soranlara verdiği saçma cevapları görüp şaşırıyoruz. Şimdi de Google'ın yapay zekasının pizza tarifi gündemde... Çin, Devlet Başkanı'nı sohbet robotu yaptı OpenAI, GPT-4o ile insan samimiyetinde bir sohbet robotu geliştirdiğini duyuradursun, Çinliler de kendi devlet başkanları Xi Jinping'ten bir sohbet robotu geliştirdi. Bitcoin'in mucidi olduğunu iddia ediyor, kimse ona inanmıyor İngiltere'de bir adam, Satoshi Nakamoto olduğunu ve Bitcoin'i kendisinin yarattığı iddiasında bulundu. Peki, ünlü ama kimliği belirsiz Satoshi Nakamoto gerçekten bu adam olabilir mi? Bir filmin Netflix'te ne zaman yayınlanacağını kim, neye göre belirliyor? Netflix, Amazon Video, Disney+ gibi online servisler artık hayatın bir gerçeği ve sinema salonlarının da en büyük rakipleri. Peki bir sinema filmi, sinema salonlarından çıkıp online servislere girmeden önce ne kadar bekler? Bu süreyi kim veya ne belirler?
Forum