Cem Şancı

Editör cemsanci@chip.com.tr
TÜM YAZILARI
Bu besinleri almayanlar, agresif ve şiddete eğilimli oluyor Bilim insanları, önemli bir besin maddesinin, insanların daha huzurlu ve çevresiyle uyumlu yaşamasına destek olduğunu keşfetti.
Şaşırtan seçim vaadi: "Elektrikli otomobillerin satışını yasaklayacağım" Elon Musk Twitter'ı satın alır almaz Trump'ın Twitter engelini kaldırdı. Ama şimdi Trump, başkan olur olmaz Musk'a çok sert bir tokat atabilir. Google arama motorunun algoritması açığa çıktı Google'ın yanlışlıkla GitHub'a yüklediği binlerce sayfalık bir belgede arama motorunun algoritması hakkında çok önemli bilgiler ortaya çıktı.
Mars'ın "lanetli uydusu" Phobos, sanılandan çok farklı olabilir Mars'ın garip şekilli ve gizemli uydusu Phobos hakkında daha önce yayınlanmamış bazı fotoğraflar ortaya çıktı ve bu gizemli gök cismi daha da gizemli hale geldi. Uzaydan düşen gizemli nesne: Ne olduğunu kimse çözemedi ABD'nin Kuzey Carolina bölgesinde yürüyüşe çıkan dağcılar, yolda çok garip bir nesne buldular. Şimdi herkes bunun uzaydan düştüğüne emin. Peki ama bu şey insan yapımı mı, yoksa gizemli uzaylılara mı ait? Apple, Tinnitus'a savaş açtı! Peki ama nedir bu Tinnitus dedikleri? Dünyadaki insanların çok büyük bölümünde Tinnitus denilen "geçmeyen" kulak çınlaması hastalığı olduğu düşünülüyor. Appleda şimdi bu hastalığa çare bulmak için çalışmalara destek oluyor. En güvenilir hava durumu servisi hangisi? Microsoft'un Windows'a entegre ettiği hava durumu servisi, en güvenilir ve en doğru tahminler yapan hava durumu hizmeti seçildi. Peki, Microsoft bu başarıyı nasıl yakaladı? OpenAI, daha güvenli bir yapay zeka için kolları sıvadı OpenAI yeni duyuruların eşiğinde ancak aynı zamanda yapay zekanın güvenilmez olduğunu iddia edenleri rahatlatmak için yeni bir güvenlik mekanizması kuruyor. Bu şirket, Musk'ın 6 ayda gideceği Mars'a 2 ayda gidebileceğini iddia ediyor Elon Musk'ın Starship ve Mars hedeflerine sıkı bir rakip çıktı. Yeni bir şirket, Mars'a sadece 2 ay içinde ulaşabilecek uzay gemileri inşa edebileceğini iddia ediyor. Yapay zeka, daha fazla para kazanmanızı sağlayabilir mi? Bilimsel bir araştırma, yapay zekanın ticari yatırımlarda kullanılması durumunda, kazanç oranının nasıl değişebileceğini ortaya koyuyor. Microsoft'un CoPilot'u, şimdi de Telegram'ı ele geçirdi Microsoft'un yapay zekalı asistanı Copilot, şimdi Telegram'da da ortaya çıktı. Giderek daha fazla sayıda kullanıcı Copilot ile tanışırken Google ve Apple endişeden tırnaklarını yemeye başlamış olabilir. iPod'u özlediniz mi? Artık Apple Watch'u iPod'a çevirmeniz mümkün Apple'ı batmaktan kurtaran efsanevi müzik çalar iPod'u unutamayanlardansanız, sizin için küçük bir sürprizimiz var. Dilerseniz Apple Watch'u, artık bir iPod'a çevirebilirsiniz. Şimdi de Samsung Galaxy Z Fold 6'nın çerçeveleri sızdı Samsung'un katlanabilir ekranlı telefon serisi Galaxy Z Fold'un beklenen yeni versiyonu, birkaç ay sonra piyasaya çıkacak. Ve doğal olarak, telefon hakkında yeni sızıntılar da gelmeye devam ediyor. Dünyada düşüş var ama Hyundai daha fazla yatırım yapıyor Tüm dünyada elektrikli araç satışlarında düşüş yaşanıyor ama bu durum Hyundai'yi pek etkilemiş gibi görünmüyor. Öyle ki şirket, dev yatırımlarla üretimini artırmayı planlıyor. Sadece 10 kişi, sosyal medyayı kullanarak tüm dünyayı manipüle edebiliyor Yeni bir araştırma, çok ilginç bir sonuca ulaştı: Sosyal medyada yalan yanlış uydurma bilgileri yayan hesapların sayısının aslında çok az olduğu ancak etkilerinin büyük olduğu ortaya çıktı.
Forum