Cem Şancı

Editör cemsanci@chip.com.tr
TÜM YAZILARI
AMD'nin Zen 5 CPU'ları, CoPilot+ PC'lere de güç verecek AMD'nin yeni Zen 5 işlemcileri tanıtıldı. Yeni işlemciler hem oyun severlere muazzam bir güç vaat ediyor, hem de Ryzen AI modelleriyle CoPilot+ AI bilgisayarlarda yerlerini almaya hazırlanıyor.
Bu yaratıklar, evcil hayvanınızın damarlarında dolaşıyor olabilir Bir fotoğraf çalışması ile ortaya çıkartılan bu dehşet verici görüntüler, evcil hayvanınızın içinde gizleniyor olabilecek tehlikeli canlıları 180 kat büyütülmüş olarak gösteriyor. Çin'in silahlı köpek robotu dünyaya meydan okudu Çin, Tayvan'ı işgal etme hedefi için adım adım ilerlerken, bu sırada Kamboçya ile ortak düzenlediği tatbikatta silahlı robot köpeğinin yeteneklerini sergileyip dünyaya meydan okudu.
TikTok'u yasaklamak istiyordu, seçim kazanmak için TikTok'çu oldu Doğduktan 5 gün sonra eline akıllı telefon verilen Z kuşağı TikTok'suz bir dünya düşünemezken bir zamanlar TikTok'u kapatmak için sahiplerine tutuklama tehditleri savuran Trump da artık TikTokçu oldu. Yoksa hepimiz bir gün TikTokçu mu olacağız? WhatsApp, yeni tasarımıyla daha fazla sesli görüşme yapmanızı istiyor WhatsApp'ın beta sürümünde ortaya çıkan yeni tasarım özellikleri, uygulamanın kullanıcılarını daha fazla sesli görüşme yapmaya teşvik etmek istediğini ortaya çıkardı. Apple, efsane iPhone modelinin tabutuna son çiviyi de çaktı Fanatik Apple hayranları için kötü haber geldi: Apple, efsanevi iPhone modelinin artık kataloğundan tamamen çıktığını ilan etti. Spotify'dan keskin bir U dönüşü: Para iadesi yapılacak Spotify'ın 2 sene önce satmaya başladığı araç içi müzik donanımının ömrü kısa oldu ama ona hizmet vermeyi kesme kararı Spotify'a pahalıya patladı. Şirket, belki de tarihinin en keskin U dönüşüne imza atarak para iadesi yapacağını duyurdu. PC'niz desteklemese bile Windows'un Recall yapay zeka özelliğini açabilirsiniz Windows'un Recall (Geri Çağırma) ismini verdiği ve geçmişte bilgisayarınızda baktığınız her şeyi bulmanıza yardımcı olacak yeni yapay zeka özelliği, aslında mevcut PC'lerde çalışmıyor. Ama bu üçüncü taraf uygulama, imkansızı mümkün hale getiriyor. Apple telefonlarını böyle test ediyor Apple'ın iPhone'lar için uyguladığı su geçirmezlik testi internette ilgi topladı. Peki dev firma telefonlarının su geçirmediğinden nasıl emin oluyor? Samsung Galaxy Ring'in boyutları ve pil kapasiteleri farklı olacak Parmaklarınız büyük ve kalınsa, Samsung'un akıllı yüzüğü konusunda daha şanslı olabilirsiniz. Instagram kullanıcılarına müjde: Sessize al düğmesi geliyor Instagram'da bir hesabın paylaşımları veya mesajları sizi rahatsız etmeye başladıysa artık sesini kökünden kesebileceksiniz. Samsung, Galaxy Watch saatlerini yeni sağlık hizmetinin yapay zekalı yıldızı yapacak Samsung, akıllı saati Galaxy Watch'i yapay zekalı sağlık hizmetlerinin merkezine koymak istiyor. Peki bunu nasıl yapacak? NVIDIA RTX 5090 nasıl olacak? Oyun dünyasında dengeler değişebilir GPU üreticisi NVIDIA, yeni ekran kartı RTX 5090'ı son derece güçlü bir ekran kartı olarak tasarlıyor. Ama bu kartın aynı zamanda çok ince olması da mümkün mü? Çünkü öyle olursa, PC dünyasında dengeler çok değişecek! Ay'a gidilmedi iddiasında yeni boyut: "Ay'a gidildiyse o Rover'ı Ay'a nasıl götürdüler?" Ay'a gidilmediğini savunan ve Ay yolculuklarının stüdyoda kurgulandığına inananlar, astronotların kullandığı Rover aracın Ay kapsülüne sığmayacağını iddia ediyor. Peki bu olabilir mi? Çin 3'üncü Dünya Savaşı'na robotlarla hazırlanıyor Çin, ABD ile 3'üncü Dünya Savaşı'nın gerginliğini yaşarken, silahlandırdığı robot köpekleri dünyaya gösterdi.
Forum