Cem Şancı

Editör cemsanci@chip.com.tr
TÜM YAZILARI
Elon Musk'ın "cinsellik açılımı" kullanıcıları kızdırdı Elon Musk, X'teki sansür kurallarını gevşetince porno yayıncılarına da gün doğdu. Ancak bu durum X kullanıcılarının tepkisini çekiyor.
Hubble Uzay Teleskobu artık tek bir sensöre emanet James Web Telescob'undan önce uzaydaki gözümüz olan Hubble hala kullanışlı bir araç ancak yaşı artık çok ilerledi. Ve bunun etkileri, sadece tek bir sensöre emanet edilmesi ile tamamen ortaya çıktı. 3.500 yıl önce öldürülen firavunun sırrı çözüldü Bilim insanları, Mısır'ın 'Cesur' olarak bilinen savaşçı firavununun savaşta vahşice öldürülmesinden 3.500 yıl sonra neye benzediğini ortaya çıkardı.
Musk yine bir şeylerin peşinde: Tesla'nın işlemcileri neden X'e gitti? Elon Musk kısa süre içinde X'te (Twitter) yapay zeka temalı yeni gelişmeler duyurabilir. Zira Tesla'ya ait binlerce yapay zeka işlemcisi artık X'e ait. Zaman aslında sadece bir yanılsama olabilir mi? 80 yaşınıza gelip yaşlandığınızı düşünüyorsanız, bu aslında sadece aklınızdaki bir yanılsama olabilir. Zira zaman hakkındaki yeni teori, zaman kavramı hakkında bildiklerimizi kökünden sarsıyor. Nvidia dünyanın en değerli şirketi olabilir mi? Apple'ı geçti, Microsoft'u tehdit etmeye başladı: Yapay zeka teknolojilerinin perde arkasındaki kas gücünü üreten Nvidia, dünyadaki yapay zeka devrimiyle beraber dünyanın en değerli şirketine dönüşüyor olabilir mi? YouTube, Dream Screen özelliğini test etmeye başladı YouTube, küçük bir içerik üreticisi grupla "Dream Screen" imsini verdiği yeni bir yapay zeka özelliğini deniyor. Peki bu yeni özellik neler getiriyor? TikTok'ta büyük tehlike: Ünlülerin hesapları bir bir çalınıyor Dünya çapında milyarlarca kullanıcıyı dehşete düşürebilecek bir gelişme yaşanıyor! Birisi TikTok hesaplarını hiç zorlanmadan çalmanın yolunu bulmuş durumda ve ünlü hesaplarını patır patır hack'liyor... Çin'in uzay gemisi Ay'dan Dünya'ya geri dönüyor Çin kısa bir süre önce Ay'ın karanlık yüzüne bir uzay gemisi indirdi ve uydumuzdan örnekler toplamayı başardı. İşte o uzay gemisi, şimdi Dünya'ya geri dönüyor. Samsung'dan "dava öyle açılmaz, böyle açılır" davası Aramızda hukuk öğrencileri varsa ekran başına toplansın. Samsung, Oura'ya öyle bir dava açtı ki, benim diyen hukukçular bile bu "Inception" senaryosu gibi davanın içinden çıkamayabilir. Evrenin en eski galaksilerini bulduk Uzaydaki teleskoplarımız o kadar iyi çalışıyor ki, neredeyse evrenin ilk oluşan galaksilerini bile keşfetmeye başladık. İşte bugüne kadar keşfedilmiş en eski galaksi... PlayStation 5, Sony'ye çok büyük paralar kazandırıyor Video oyun konsolu alanında liderlik için Microsoft ile kapışan Sony'nin PS5 gelirleri şirketin çok güzel para kazandığını gösteriyor. Ama işin içinde bir de dikkat çeken PS4 detayı var. Z kuşağı, dijital dünyada alternatif bir yaşam mı kurdu? Bilimsel bir araştırma Z kuşağı hakkında, daha önce fark edilmemiş bir gerçeği ortaya çıkardı. İnsanlık tarihinde ilk kez bir insan nesli kurduğu hayal dünyasının gerçek olduğunu düşünüyor olabilir mi? Google, arama motoru sırlarını yanlışlıkla internette yayınladı Google arama motorunun hangi kriterlere göre arama yaptığı, hangi kriterlere göre sıralama yaptığını kimse çözemiyordu ama şirket içindeki bir karışıklık sayesinde artık detaylar ortaya çıktı. NASA'nın Mars aracı Perseverance'ın yeni "arkadaşı" Dwayne ile tanışın NASA'nın Mars'ta keşif görevi yapan gezgin aracı The Perseverance rover'ında, hiç beklenmedik bir misafir ortaya çıktı. Hatta bu misafirin resmi bir ismi bile var.
Forum