Cem Şancı

Editör cemsanci@chip.com.tr
TÜM YAZILARI
En sevdiğiniz filmler beyniniz hakkında ipuçları veriyor Seyrettiğiniz ve sevdiğiniz filmler aslında beyninizin nasıl çalıştığı hakkında pek çok ipucu içeriyor. Peki filmlerle beyniniz arasındaki bağlantının sırları nedir?
Pilotların neden sakalı olmaz? Cevap sandığınız gibi değil... Son dönemlerde sakal bırakmak popüler bir tarz olmasına rağmen sakallı bir pilot görmeniz çok zordur. Havayolu şirketleri şimdi bunun nedenini açıklıyor... PC'niz yapay zeka uygulamalarını çalıştırabilir mi? Test edin! Çoğumuz fark etmedik ama yapay zekalı dünya çağına gireli biraz oldu. Öyle ki, Microsoft artık yapay zeka uygulamalarını çalıştıracak özel PC'ler bile tasarlamaya başladı, hatta telefonlar, tabletler bile yapay zeka için özel dizayn ediliyor. Peki mevcut PC'niz yapay zekaya uygun mu?
Ciddi bir haber uygulaması, yapay zekayla sahte haberler üretirken yakalandı Sahte haber üreterek varlıklarını sürdüren "tabloid" basın bir yana, ciddi haber yayınları bile daha fazla insanı kendine çekmek için yapay zekaya sahte haber ürettiriyor olabilir. Sosyal medyada yayılan yeni akım: Herkes neden ağzını bantlıyor? Sosyal medyada ilgi görmeye başlayan bir akım nedeniyle insanlar uyurken ağızlarını bantlamaya başladılar. Peki bunu neden yapıyorlar? Daha da önemlisi, bunun gerçekten faydası var mı? Samsung tarihinde bir ilk: Kimse bunun olacağına inanmıyordu Güney Koreli elektronik devi Samsung'un tarihinde ilk kez çalışanları grev kararı aldılar. Peki şirket yönetimi ve işçiler neden anlaşamadılar? Uzmanlar uyarıyor: Bu iPhone'ları artık kullanmayın Apple'ın destek vermeyi bıraktığı ancak hala çalışan eski iPhone'lar için uyarı geldi. Bu telefonları kullanmaya devam etmek, önemli tehlikeleri beraberinde getiriyor. Microsoft, Windows 10'a yeni özellikler katmaya devam ediyor Microsoft'un Windows 11'e odaklanmışken Windows 10'u artık unuttuğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Bir yandan Windows 10'un ölüm tarihini gözümüze sokan şirket, diğer yandan işletim sistemine yeni özellikler katmaya devam ediyor. Windows 11 içinde Windows 10 Dosya Gezginini çalıştırabilirsiniz Microsoft, Windows 10'un Dosya Gezgini uygulamasını Windows 11 içinde de kullanmaya devam ediyor. Ancak ona ulamak için biraz teknik bilgiye ihtiyacınız var. Gelecekteki kendinizle konuşabilmek ister miydiniz? Mümkün olabilir! Bilim insanları, kişilerin gelecekteki versiyonunu simüle edebilecek bir yapay zeka geliştirmeye çalışıyor. Peki gelecekteki siz nasıl bir insan olacak merak ediyor musunuz? Apple, iPhone'lara en az kaç yıl güncelleme sunacağını resmi olarak ilan etti Apple, iPhone 15'ten itibaren iPhone sahiplerine yeni bir güncelleme vaadi sunuyor. Peki yeni güvenlik politikası neleri kapsıyor? iPhone'lar, en az kaç yıl güncelleme almaya devam edebilecek? Apple, AirPod kutularına ekran mı koyacak? Apple, AirPods kulaklılarının kutularını müzik kontrol cihazına dönüştürmek istiyor ve bunun için kutuların üzerine ekran yerleştirebilir. Peki bu ekranlar kullanıcılara ne sunacak? Siri ile bağlantısı olacak mı? Mahkemelerde son kararı yapay zekanın verdiği günler uzakta olmayabilir ABD, yapay zekanın adli sistem içinde daha aktif bir rol almasını hatta adalet dağıtan bir yargıç konumunda değerlendirilebileceğini düşünüyor. Peki bu mümkün olabilir mi? YouTube'dan bir yasak daha geliyor YouTube, çocuklara gösterilecek videolar konusunda çok hassas davranıyor ve artık silah incelemeleri gibi videoların da çocuklara gösterilmesi engellenecek. Apple Vision Pro yazılım kodlarında ortaya çıkan gizemli özellik Apple'ın karma gerçeklik başlığı Vision Pro aynı zamanda kullanıcısının nefes alışverişini de takip edebiliyor mu? Yeni keşif, herkese bu soruyu sorduruyor.
Forum