Cem Şancı

Editör cemsanci@chip.com.tr
TÜM YAZILARI
Yapay zeka, şimdi de sivrisineklerin peşine düştü Afrika'da sıtma çok büyük bir problem ve bilim insanları insanlara sıtma bulaştıran sinekleri takip etmek için yapay zekayı kullanıyor. Peki nasıl?
Google, reklam engelleyicileri bitirmeye kararlı: Şimdi de... Google, YouTube'da bir türlü alt edemediği reklam engelleyicileri çaresiz bırakmak için soruna kökünden bir çözüm getirmeye hazırlanıyor. The Boys ne zaman final yapacak? Belli oldu... Amerikalıların süper kahraman takıntısına ağır bir eleştiri getiren ünlü dizi film The Boys'un ne zaman final yapacağı belli oldu.
Elon Musk'ın zaferi: Tesla'dan istediğini aldı Tesla yönetim kurulu ve hissedarları, şirketin satışları düşmesine rağmen, Elon Musk'ın devasa maaşını onayladı. Herkes, Tesla'nın Musk'sız olamayacağını biliyor olmalı. Yapay zekalı fotoğraf yarışmasına gerçek bir fotoğraf sokarsanız ne olur? Yapay zekalı fotoğrafların yarıştığı bir fotoğraf yarışmasına, gerçek bir fotoğraf sokarsanız, ne olabilir hiç düşündünüz mü? Biri bu sorunun cevabını merak ederek o çılgınlığı yaptı. İşte sonuç... Elon Musk'ın "şirket içi gönül ilişkileri" ifşa mı oluyor? Aktör Johny Deep'in eski eşiyle boşanma davasında bile adı geçen Elon Musk, şimdi de SpaceX'in içinde bazı kadın çalışanlarla yaşadığı gönül ilişkileriyle gündeme oturdu. Apple yeniden dünyanın en değerli şirketi oldu Apple, bir süre önce Microsoft'a bıraktığı "dünyanın en değerli şirketi" unvanını tekrar geri almayı başardı. "Google" kelimesi nasıl ortaya çıktı, ne anlama geliyor? Ünlü arama motoru Google'ın ismi tam olarak ne anlama geliyor? Bu sorunun cevabını herkes merak ediyor ama araştırıp öğrenmeye karar verenlerin sayısı çok az. Neyse ki biz sizi yormadan anlamını açıklayacağız. Spotify'ın uzun zamandır beklenen özelliği, 5 dolara geliyor Spotify, daha yüksek ve kayıpsız ses kalitesiyle müzik dinlemek isteyenler için özel bir abonelik seçeneği mi sunacak yoksa ayrıca bir ücret mi talep edecek? Yeni sızıntı, tüm bu soruların yanıtını veriyor. Japonlar şimdi de elektrikli bir kaşık yaptı. Peki bu kaşık ne işe yarıyor? Japonya'daki yeni çılgınlık bu elektrikli kaşıkla yemek yemek. Peki Japonlar, elektrikli bir kaşıktan ne yapmasını bekliyor? Kaşık kendi kendine yemeği alıp ağıza mı götürüyor? Japonların büyük ilgisini toplayan elektrikli kaşığın olayı ne? Tesla'nın satamadığı otomobiller, uydudan böyle görünüyor Uydu görüntüleri, Tesla'nın fabrika otoparklarında, üretimden çıkmış satılmayı bekleyen çok sayıda aracın varlığını gösteriyor, ancak piyasada bu araçları almak isteyen müşteri kalmamış olabilir. Nokia dünyanın ilk "sürükleyici" telefon görüşmesini gerçekleştirdi Nokia, telefon görüşmelerindeki ses aktarımı konusunda yeni bir teknoloji geliştirdi. Peki Nokia'nın "Sürükleyici arama" adını verdiği bu teknoloji ne sunuyor? iOS 18 beta sürümü nasıl yüklenir? iOS 18 ve iPadOS 18'i hemen şimdi yükleyebilirsiniz Apple'ın yeni tanıttığı iOS 18 ve iPadOS 18 işletim sistemleri henüz resmen yayınlanmadı ama geliştirici sürümlerini hemen şimdi yükleyebilirsiniz. Peki, iOS 18 beta sürümü nasıl yüklenir? İşte adım adım yükleme yolları... Bütün gözlükleri gece görüş gözlüğüne çeviren teknoloji Bilim insanları artık incecik bir mercekle bütün gözlükleri gece görüş gözlüğüne çevirebiliyor. Peki nasıl? Windows 11, yapay zekayı profil fotoğraflarına da taşıyor Microsoft, büyük avantaj kazandığı yapay zeka alanında yeni bir uygulamayı daha hayata geçiriyor. Windows 11'e gelecek olan bu özellik büyük beğeni toplayacak.
Forum