Cem Şancı

Editör cemsanci@chip.com.tr
TÜM YAZILARI
Kafein zararlı mı, yararlı mı? Bilim insanları ne diyor? Kahve, dünyada yüz milyonlarca insanın vazgeçemediği bir lezzet ancak vücuda yararlı mı, yoksa zararlı mı tartışması bir türlü bitmiyor? Peki bu soruya bilim insanları ne cevap veriyor?
Samsung Galaxy Ring'in nasıl şarj olacağı ortaya çıktı Samsung, akıllı yüzüğü Galaxy Ring için sıra dışı bir şarj kutusu tasarlamış gibi görünüyor. İşte şirketten sızan yeni görüntüler... Spotify'a çok sağlam bir rakip geliyor Spotify ve Tidal gibi müzik akış uygulamalarına artık yeni bir rakip geliyor, üstelik kablosuz yüksek çözünürlüklü ses kalitesiyle, çok sağlam geliyor. Peki bu yeni servis hangisi ve hangi şartları sunacak?
Apple yeni bir işletim sistemi yaptı ama kimse farkında değil Apple, yapay zekaya odaklı yeni dönemin alt yapısını kurmak için yeni bir işletim sistemi inşa etti. Henüz kimsenin farkında olmadığı bu işletim sisteminin detaylarına hep birlikte bakalım. Microsoft'tan, Windows 11 hakkındaki yanılgıları gidermek için yeni hamle Pek çok kullanıcı sorunsuz çalışan Windows 10'dan Windows 11'e geçiş konusunda isteksiz davranıyor. Tamamen ücretsiz bir güncelleme olmasına rağmen insanların Windows 11'e geçiş çekincelerine şimdi Microsoft yanıt veriyor... Her izlediğinizde farklı şekilde biten filmler geliyor Artık bir filmi herkesin aynı şekilde izlediği dönemin sonuna gelmiş olabiliriz. Çünkü yapay zeka artık filmleri, oynatıldığı sırada canlı canlı değiştirebilecek ve her seyrettiğimizde olaylar farklı yönde gelişebilecek. Samsung Galaxy S24 FE'nin detaylı görüntüleri sızdırıldı Samsung Galaxy S24 FE'nin medyaya tanıtılmasına henüz zaman var ama birileri, telefonun görüntülerini medyaya sızdırmayı başardı. Yapay zekalı bir siyasetçiye oy verir misiniz? İngiltere'de bir politikacı, kendi imgesini bir yapay zeka uygulamasına entegre ederek, sanal bir politikacı geliştirdi ve meclise girecek asıl adayın bu sanal politikacı olacağını söylüyor. Peki bu mümkün mü? Cybertruck'a "Anne Arabası" dedi, internette dalga konusu oldu Elon Musk, hem elektrikli hem de çok güçlü bir arazi aracı tasarlamak için yola çıktığında TikTok fenomenlerinin onu "Anne Arabası" olarak tanımlayacağını acaba hiç düşünmüş müydi? Otonom sürüşteki Tesla, yolun ortasındaki polis aracına son sürat çarptı ABD'de bir Tesla kazası daha, otonom sürüş teknolojisinin güvenliğini yeniden gündeme taşıdı. Tesla'nın otonom hareket eden otomobili bu kez yolun ortasında duran polis aracına bodoslama daldı! Spotify'a sohbet özelliği mi geliyor? Yeni bir keşif, Spotify'daki şarkı listelerinizi sizinle tartışmak isteyen takipçilerinizin artık size doğrudan mesaj atma imkanına sahip olacağını gösteriyor. Yeni iOS 18'e "çapkınların cenneti" adını taktılar Apple'ın yeni tanıttığı iOS 18 kısa sürede büyük ilgi topladı; ancak bazı özellikleri nedeniyle eşlerini aldatmak isteyenlerin işini kolaylaştıracağını düşünenlerin sayısı hiç az değil. Peki bunlar hangi özellikler? Erimeye başlayan Kuzey Kutbu'nu yeniden dondurabilir miyiz? Buzulların erimesi, dünya için yıkıcı bir sorun. Peki ama erimeye başlayan kutupları insan eliyle yeniden dondurmak mümkün olabilir mi? Birileri, tam olarak bunu yapmak istiyor. İlk Windows 11 Copilot+ bilgisayar test sonuçları kafa karıştırdı Microsoft'un yapay zeka uygulamalarına odaklanmış yeni ARM işlemcili PC konsepti CoPilot+ ilk sahipleriyle buluşmaya başladı. Ama ilk test sonuçları, kafaları karıştıracak cinsten... Normal bir insan 30 saniyede buluyor, siz kaç saniyede bulabileceksiniz? Görsel oyun uzmanlarının geliştirdiği bu bulmacada farklı Rubik küpü 30 saniyeden önce bulabilirseniz, zihniniz normal bir insandan hızlı çalışıyor demektir.
Forum