Cem Şancı

Editör cemsanci@chip.com.tr
TÜM YAZILARI
OnePlus Nord CE4 Lite, rakip markaların uykusunu kaçırtabilir OnePlus'ın yeni telefonu tanıtıldı: OnePlus Nord CE4 Lite, güçlü özelliklerini uygun fiyata sunarak rakiplerinin uykularını kaçırabilecek bir telefon...
Pili tamamen biten Tesla'nın içinde mahsur kalan bebeği itfaiye kurtardı Elektrikli otomobilin kapılarını açıp kapatan kilit sistemi bile gücünü aracın pilinden alırken, o pil biterse kapıyı nasıl açabilirsiniz? Pili biten bir Tesla'nın içinde mahsur kalan küçük bebek bu bilgiyi çok acı şekilde öğrendi. Sızdırılan yeni video, iPhone 16 tasarımını tamamen ortaya çıkardı Kısa süre sonra tanıtılması beklenen ve muhtemelen şu sıralar üretim bandından çıkıp paketlenmeye başlanmış olan iPhone 16'ların nasıl görüneceği, sızan yeni video ile birlikte tamamen ortaya çıkmış olabilir.
Korsan yayın platformu Jetflicks'in sahiplerine hapis şoku Las Vegas'taki bir federal jüri, korsan yayın platformu Jetflicks'in kurucusu beş kişiyi, ülkedeki en büyük izinsiz yayın hizmetlerinden birini yürütmekten suçlu buldu. Netflix'in yeni bombası: Çin'de arkeologları korkutan 2200 yıllık mezarın hikayesi Uzmanların açmaya korktuğu Çin'deki 2.200 yıllık lanetli mezar ve ünlü Terracotta Askerleri hakkındaki yeni belgesel "Toprak Askerlerin Gizemleri", Netflix kullanıcılarını ekran başına kilitliyor. Ofise dönmenizi isteyen patronunuzun niyeti aslında çok farklı olabilir Pandemiyle evlerinden çalışmaya başlayan beyaz yakalar için pek çok şirket ofise dönüş programı başlattı ancak bu programların arkasında başka bir amaç yatıyor olabilir mi? iPhone 15'lerin "hayat kurtaran" şarj özelliği Apple, iPhone sahiplerinin acil durumda telefonlarını şarj edebilmeleri için öyle bir özellik sunuyor ki, bundan haberi olmayan pek çok iPhone sahibi duyduğunda şaşırmadan duramıyor. SSD fiyatları nihayet düşmeye mi başlıyor? Daha fazla ve daha hızlı depolama çözümleri arayanlar için güzel bir haber var: SSD fiyatlarındaki büyük düşüş için vakit gelmiş olabilir. Titan denizaltısını batıran iş insanı, Venüs'e insan yollamak istiyor Geçen yıl 5 kişinin ölümüyle sonuçlanan Titan denizaltısını inşa eden şirketin kurucusu şimdi de uzay gemisi inşa edip Venüs'e insan göndermek istiyor. Peki siz o gemiye biner miydiniz? Ferrari'nin ilk elektrikli modeli geliyor Ferrari'nin ilk elektrikli aracı önümüzdeki yıl piyasaya çıkacak. Ancak fiyatı Porsche Taycan Turbo GT'nin iki katı kadar olacak gibi görünüyor. Elektrikli araçlar düşüşe geçerken, hibrit araçlar neden yükseliyor? Elektrikli otomobil konusunda yükselen yeni trend hibrit otomobiller olabilir mi? Tamamen elektrikli modeller neden düşüşe geçti, insanlar neden hibrit araçlara yöneliyor? Dünya yakında "hayatımızın en nadir uzay olaylarından birine" tanık olacak En son Ortaçağ yazmalarında bahsedilen kozmik bir olay, birkaç sene içinde yeniden yaşanacak ve buna şahit olan tarihteki az sayıda insanlardan olacağız. Peki gezegenimizi ne bekliyor? Daha ucuz YouTube Premium için VPN'e başvuranlara Google şoku YouTube, ilginç bir "dolandırıcılık" yöntemiyle karşı karşıya. Çok sayıda Premium üyesi aboneliklerini iptal ediyorlar. Ama bunun sebebi, artık YouTube'dan vazgeçmeleri değil, küçük bir dolandırıcılık yapmak... Ama şimdi Google, tüm bu hesapları kapatmaya başladı. Google, DeepMind ile şimdi de videolara fon müziği oluşturacak Yakında YouTube videolarında kullanılan müzikler için telif endişesi tamamen son bulabilir çünkü Google, videolar için uygun fon müzikleri oluşturan yeni bir yapay zeka algoritması üzerinde çalışıyor. ABD, Rus antivirüs devini tamamen yasaklıyor ABD; Rus şirketi Kaspersky'nin ABD içinde antivirüs yazılımları satmasından yıllardır rahatsızdı ve artık bu tartışmaya son noktayı koyuyor.
Forum