Cem Şancı

Editör cemsanci@chip.com.tr
TÜM YAZILARI
Sahte Elon Musk videosuyla gelen büyük vurgun Yatırımlarını YouTube'da seyrettiği Elon Musk videolarına göre yönlendirenlere kötü bir haberimiz var. Seyrettiğiniz videolar gerçek değil, yapay zeka yardımıyla sizi dolandırıyorlar.
Chrome'a çok işe yarayacak yeni özellikler geliyor Google, Android ve iOS telefonlar üzerinde web tarayıcısını kullanmak isteyenlere yeni özellikler vadediyor. Peki Chrome tarayıcısındaki yenilikler neler? Napster'ı yerle bir etmişlerdi, şimdi yapay zekayı hedefe koydular Suno ve Udio'nun The Temptations, Green Day ve Michael Jackson'ın şarkılarının esrarengiz kopyalarını üretebiliyor olması, müzik endüstrisini harekete geçirdi. Yapay zeka telif hakkı kavramını anlayabilecek mi?
Volkswagen, elektrikli araç üretmek için diğer bir devle ortak oluyor Volkswagen, 2025'ten sonra piyasaya sürmek üzere yeni elektrikli araçlar üretmek üzere, başka bir şirketle ortaklık kurdu. Peki Alman otomobil devinin planları neler? ChatGPT'nin yazdığı film senaryosu herkesi ürkütünce iptal geldi Yapay zekaya film senaryosu yazdırmak pek de iyi fikir olmayabilir çünkü insanlar karşılarına çıkan filmden o kadar rahatsız oldular ki, film yayından kalktı. Dünya, asteroid çarpma tehlikesine ne kadar hazır? Dünyanın her köşesindeki savaşlarda trilyonlarca doları yakıyoruz ama dünyanın kendini asteroitlerden koruması için basit bir güvenlik sistemi bile yok. Peki gezegenimiz, çarpma tehlikesi olan asteroitlerle nasıl başa çıkabilir? Elimizdeki tek seçenek halen Bruce Willis mi? Yeni Superman işte böyle görünecek Sinema dünyasının ilgi toplayan serilerinden olan Superman için çekilen yeni sinema filminin setinden ilk görüntüler sızdı. Bakın Superman'ın "kırmızı donlu" kostümü nasıl değişmiş? Elon Musk'a kızdı, 80 bin dolarlık 34 Cybertruck'ı "harcadı" Elon Musk'a "ayar" olan bir ABD'li hıncını şehirde önüne çıkan CyberTruck'lardan çıkardı. 80 bin dolarlık lüks pickup'ları acımadan harcadı. Google Arama, bir özelliği daha tarihe gömüyor Masaüstünde ve mobil cihazlarda Google arama sonuçlarının sonsuza kadar aşağı kaydırılması artık mümkün olmayacak ve emin olun bu hepimiz için çok daha iyi. Tesla, sattığı neredeyse tüm Cybertruck'ları bir kez daha geri çağırıyor 11.000'den fazla Tesla Cybertruck, yeni bir sorun nedeniyle geri çağrılıyor. Bu geri çağırma, piyasaya çıkmasının üzerinden 1 yıl bile geçmeden Cybertruck'lar için ikinci geri çağırma anlamına geliyor. Mars'tan Dünya'ya "kaçak bir yolcu" geliyor Mars'ta gezegenimize gönderilecek kaya örneklerini toplayan Perseverance gezgini, kaçak bir yolcuya da ev sahipliği yapıyormuş. Ortalık karışacak! Düz dünyacılar kendi Reality TV programlarını hazırlıyor Küre dünya ve düz dünya teorisi arasındaki kavga giderek büyüyor! Düz dünyacılar şimdi kendi tv programlarını hazırlayarak geniş kitlelere teorilerini anlatmayı planlıyorlar. Yenilebilir robotlar için yenilebilir pil yaptılar Bir robotu yemek kimin aklına geldi, kim neden bir robotu yemek istesin bilinmez ama madem robot yiyeceksiniz, pilini de yemeniz lazım. Android 15, telefonunuzda nelerin ters gittiğini söyleyecek Android kullanıcıları, Android 15 ile birlikte artık telefondaki sorunun ne olduğunu anlamak için bir tamirciye muhtaç kalmaktan kurtulabilir. Hiç bitmeyen tartışma: Güneş kremleri zararlı mı? Güneş kremleri hakkındaki tartışmalar yıllardır bitmiyor. Kimileri mutlaka kullanın diyor, kimileri ise zararlı olduklarını iddia ediyor. Ama aslında bu konu çok detaylı bir şekilde ele alınmalı. Peki güneş kremleri insan sağlığı için zararlı mı, yararlı mı?
Forum