Cem Şancı

Editör cemsanci@chip.com.tr
TÜM YAZILARI
Windows için kötü haber: Linux önemli bir dönüm noktasına yaklaştı Giderek daha fazla insan Linux kullanmaya başlamışken Windows'un pazar payı da aynı hızda küçülüyor. Peki insanlar neden Windows'u terk ediyor?
Formula 1 Hollanda Grand Prix'inde "gyro kamera" sürprizi Formula 1 organizatörleri, yarışların daha heyecanlı şekilde ekrana yansıması için araçların üzerine özel geliştirilmiş gyro kameralar yerleştirmeye başladı. Geçtiğimiz hafta sonu düzenlenen Hollanda Grand Prix'inde ilk kez yayınlanan görüntüler, bu kameranın başarısını kanıtladı. Nokia, 4G bağlantıyı Ay'a taşıyacak Elon Musk, DogeCoin'in değerini roketlemek için, DogeCoin'i aya göndereceğini bağıra çağıra duyursa da henüz bunu başarabilmiş değil. Fakat Nokia, DogeCoin'den önce Ay'a gitmek üzere yola çıkmaya hazırlanıyor.
Bu iki iPhone zil sesini, meğer Grammy ödüllü bir müzisyen bestelemiş iPhone'un son yıllarda büyük beğeni toplayan zil seslerinden iki tanesi, meğer ünlü bir müzisyen tarafından bestelemiş. Ama her nedense Apple, bunu kimseye söylememiş... Bir YouTube videosu, koca bir ülkeyi nasıl salatalık krizine soktu? Bir ülke düşünün ki, YouTube'da yayınlanan videolar nedeniyle salatalık krizi yaşasın ve kimse salatasına koyacak salatalık bulamasın... İzlanda, işte tam olarak bu acayip durumu yaşıyor... Nokia'nın en anlamsız telefonu piyasaya çıkıyor Kendini ve hayatını Barbie denilen oyuncak bebek imgeleri üzerinden tanımlayanların çılgınca beklediği kapaklı Nokia telefonları, piyasaya çıkıyor. Apple Music listeleri YouTube Music'e aktarmak artık mümkün Apple'ın müzik servisini kullananlar, uzun uğraşlar sonucunda oluşturdukları listelerini başka müzik servislerine de aktarabilir mi? Görünüşe göre evet; en azından konu YouTube Music olduğunda... Apple'ın MagSafe kablosuz şarj cihazına satış yasağı geldi Apple, bir tokat da Çin'den yedi: Çin'de çıkan yeni yasa nedeniyle, Apple'ın popüler MagSafe kablosuz şarj cihazına satış yasağı geldi. Sony, PlayStation 5 Pro'yu her an tanıtabilir Popüler oyun konsolu Playstation 5'in Pro modeli bir süredir bekleniyor. Ama çıkış zamanına dair yeni iddialar, heyecanı tavana taşıyacak türden... Microsoft, Windows 11 Başlat menüsünde yine bir şeyler deniyor Microsoft, Windows 11 Başlat menüsünün kullanıcıları memnun etmesi için çalışmaya devam ediyor. Bunun son örneği ise, kategoriler olacak gibi görünüyor. Giyene sıcaklığı 8 derece daha serin hissettiren kıyafet ürettiler 30 derecenin üzerindeki hava sıcaklıklarında, giydiğiniz kıyafetler sayesinde hava sıcaklığını 20'li derecelerde hissettiğinizi hayal edin.... Hayat bayram olmaz mıydı? Bilim insanları şimdi kendinden klimalı bu kıyafetleri geliştirmiş olabilirler. Apple'ın robotları, "ayaklı birer Siri" olacak Apple yapay zekalı asistanı Siri'nin, yakın gelecekte robotlar üzerinde çalışması için ona bir karakter yaratmaya çalışıyor. Instagram gönderilerine artık metin ekleyebileceksiniz Sosyal medya uygulaması Instagram, gönderilerini kişiselleştirmek isteyenler için metin ekleme özelliği ve katman kullanma imkanı sunmaya başlıyor. Google Haritalarda evinizi nasıl saklarsınız? Açıkladık... Google Haritalar, pek çok hırsızın mesaisinde önemli bir yer kaplamaya başladı. Peki, Google Haritalar'da açık seçik görülebilen evinizi bu hırsızlardan nasıl saklayabilirsiniz? Başka bir deyişle, Google Maps'te evinizi nasıl bulanıklaştırabilirsiniz? YouTube mobil uygulaması, beklenen özelliğe nihayet kavuşuyor YouTube masa üstü / web uygulamasında bir süredir zaten yer alan güçlü bir özellik, en sonunda YouTube mobil uygulamalarına da geldi. Mobilden video paylaşmak, artık çok daha farklı olacak!
Forum