Cem Şancı

Editör cemsanci@chip.com.tr
TÜM YAZILARI
Avrupa ve Apple, yapay zeka konusunda birbirine girmek üzere Avrupa Birliği, Apple'ın hakim pozisyonu ile Avrupa'da rakiplerini bastırmasının önüne geçmek için özel yasa çıkarırken, Apple de bu yasayı bahana ederek yapay zeka ürünlerini Avrupa'ya getirmeyeceğini açıkladı. AB bürokratları ise Apple'a ağır konuştu!
Yaz indirimleri, Steam'e yeni bir rekor getirdi Dünyanın en büyük dijital oyun platformuna dönüşen Steam için tekelcilik davaları sürerken, Steam Yaz İndirimlerinin ortasında yeni bir oyuncu rekoru ortaya çıktı. Apple'ın iOS 19, macOS 16 ve diğer 2025 güncellemeleri ilk kez sızdı Apple şu anda iOS 18'i yayına sokmak için hazırlanıyor ancak aynı zamanda yakın gelecekte yayınlayacağı yeni işletim sistemleri ve yazılımlar üzerinde de çalışmaya devam ediyor. Ve şimdi, iOS 19 dahil, pek çok güncellemeden ilk sızıntılar gelmiş durumda.
Güneşin batışı uzaydan işte böyle görünüyor Bir sahilden veya tepeden, güneşin ufukta usul usul batışını izlemek çok etkileyici olabilir. Ama bir de bu anın uzaydan nasıl göründüğünü bakın... iPhone kullanıcıları, artık üçüncü taraf onarımlarından sonra eziyet çekmeyecek Apple, orijinal yedek parça kullanmadan telefonlarını tamir ettiren iPhone sahiplerinin bazı iPhone özelliklerini kullanmasını engelliyordu. Şirket artık bu politikadan vazgeçmek zorunda kalacak. Kelebekler, 4.000 km'lik kesintisiz bir yolculuğu nasıl tamamlayabiliyor? Biz kelebeklerin ömrünü bir gün sanıyorduk ama bilim insanları çok farklı bir keşif yaptı. Bir kelebek günlerce süren ve 4.000 km'yi aşan bir yolculukla Atlas Okyanusu'nu nasıl geçebiliyor? Samsung'dan büyük sızıntı: Beklenen cihazlar tamamen göründü Samsung'dan sızan bazı görüntüler, şirketin 10 Temmuz'da tanıtacağı pek çok ürünü daha şimdiden tüm görkemleriyle karşımıza çıkartıyor. Einstein'ın ABD Başkanına yazdığı atom bombası mektubu satışa çıkıyor Yeni bir açık artırmada, ünlü bilim insanı Albert Einstein'ın atom bombası konusunda ABD Başkanı'na yazdığı mektubun 4 milyon dolara alıcı bulması bekleniyor. Microsoft, Windows 11'i koca bir reklam panosuna çevirmek üzere Microsoft, Windows'un Ayarlar penceresinde bile reklam göstermeye başladı. Tamamen reklama boğulmuş yeni Windows çağı mı başlıyor? Pili kolayca değiştirilebilen cep telefonları geri mi dönüyor? Akıllı telefon üreticileri, servis dışında telefon pillerinin değiştirilmesine izin vermediği politikalarını yeni modellerde değiştirmek zorunda kalacak gibi görünüyor. Dünya, nükleer silahlar için her gün ne kadar para harcıyor? Sadece birkaç milyar dolar dünyanın pek çok ülkesindeki insani sorunları yenmek için yeterli olacakken, insanlığın nükleer silahlanma yarışına devam etmek için harcadığı paraları duyunca aklınız başınızdan gidecek. YouTube, yeni Premium abonelik seçenekleri açmaya hazırlanıyor YouTube, Premimum abonelik hizmetini seçeklendirerek farklı özellikler sunmayı planlıyor. Peki YouTube aboneleri hangi değişiklerle karşılaşacak? YouTube aboneliği arkadaşlarla paylaşılabilecek mi? Sosyal medyada ünlü olmanın yeni yolu: Garsona bahşiş vermemek! ABD'de bir TikTokçu, bütün yayınlarını, garsonlara bahşiş vermemek üzerine odaklamış durumda ve bu takıntı garip şekilde herkesin ilgisini çekiyor. Japonlar canlı deriye sahip ürkütücü bir robot geliştirdi Japonya'daki araştırmacılar, canlı deri dokusundan yapılmış bir yüze sahip olan, ürkütücü bir insansı robot geliştirdiler. Artık yapay zekayla saniyeler içinde web sitesi yapmak da mümkün Bir web sitesi hazırlamak için aylarca süren hazırlık süreci artık son buluyor. Yeni bir yapay zeka hizmeti olan Websim.ai, istediğiniz web sitesini sadece saniyeler içinde sıfırdan tasarlayıp size teslim ediyor.
Forum