Cem Şancı

Editör cemsanci@chip.com.tr
TÜM YAZILARI
Instagram'a "Süper beğeni" seçeneği geliyor Bazı paylaşımları sadece "beğenmek" size yetmiyorsa, şimdi yeni bir seçeneğiniz olabilir. Instagram "aşırı" çok beğendiğiniz paylaşımları onurlandırmanız için yeni bir seçenek sunacak.
EA Sports FC 25 Kariyer Modu için büyük değişiklik yolda Futbol "erkek" oyunu gibi görünüyor olsa da dünyanın pek çok ülkesinde kadınlar ligi var ve şimdi EA'nın popüler futbol oyunu FC 25'in kariyer modunda da kadın futbolcular yerlerini alıyorlar. Yapay zekalı robotlara insan gibi davransak ne olur? Bir şirket, çalıştırmaya başladığı robotlara insan muamelesi yapmayı denedi ve neler olacağını görmek istedi. Ama sonuç pek de beklendiği gibi olmadı.
Akıllı telefona benzeyen Windows PC: Meenhong JX5 2000'lerin ilk yarısında Microsoft avuç içine sığan, üzerinde ekranı olan PC'ler üretmek konusunda birkaç deneme yaptıysa da başarılı olamadı ve bu öykü tarihin tozlu sayfaları arasında unutuldu. Ama insanlar avuç içi PC'lere asıl şimdi ilgi göstermeye başlıyor olabilirler. Google Haritalar tasarımı baştan aşağı değişiyor Google'ın en popüler uygulamalarından olan Haritalar servisinde çok ciddi bir tasarım değişimi yaşanacak. İşte yeni tasarımdan ilk görüntüler. Galaxy Z Fold6 Ultra, her şeye rağmen gerçek olabilir İlk sızıntılar Samsung'un Galaxy Z Fold6'nın birden fazla modelini piyasaya sürebileceğini öne sürüyordu. Ve yeni sızıntılar, Galaxy Z Fold6 Ultra'nın gerçekten karşımıza çıkabileceğini gösteriyor. Apple'dan neden Safari kullanmanız gerektiğine dair yeni reklam Apple, kullanıcılarının Google veya Microsoft tarayıcılarına geçmesini engellemek için Safari kullanmayı teşvik eden bir reklam filmi yayınladı. İşte o reklamın detayları. Instagram'dan Reels videoları için "şarkı dopingi" Instagram, Reels videoları için artık yeni bir düzenleme getiriyor. Videolarınızdaki her ürüne farklı müzik ekleyebileceksiniz. Peki yeni sistem nasıl çalışacak? Trump'ı vuran merminin tarihi fotoğrafı böyle çekildi: Kamera ve ayarları açıkladı Dünyada belki milyarda bir olabilecek bir tesadüf yaşandı ve ABD Başkan adayı Donald Trump'a suikast düzenlendiği sırada, Trump'ı vuran mermi bir fotoğrafta görüntülendi. Peki nasıl oldu da böyle bir fotoğraf çekilebildi? Samsung ve Apple düşse de, telefon satışları artmaya devam ediyor Küresel telefon satışları üç çeyrektir üst üste artıyor. Peki kimin satışları arttı, kim düşüşe geçti? İşte merak edilen rakamlar... Sinema salonları için dev LED ekran ürettiler Sinema salonlarına dev beyaz kumaş perdeler germe dönemi geride kalıyor olabilir. Teknoloji şirketleri, sinema salonları için, kendi sistemine sahip dev ama incecik LED ekran ürettiler. Windows 11 Başlat menüsüne, iOS benzeri bir yenilik geliyor Microsoft dünyanın hakimiyken mobil devrimi öngöremedi ve akıllı telefonlarda kendi işletim sistemini hakim kılmayı başaramadı. Şimdiyse, telefon işletim sistemlerindeki özellikleri kopyalayarak Windows'u daha "kullanışlı" hale getirmeye çalışıyor. Ay'da heyecan verici yeni keşif Ay, dünyaya en yakın gök cismi olmasına ve 70'li yıllarda defalarca insan gönderip didik didik etmemize rağmen, hala pek çok sırra sahip. Ama NASA şimdi Ay'da bir mağara bulduğunu açıkladı. Peki bu mağaranın içinde ne var? James Webb Teleskobu'ndan ikinci yaş hediyesi Dünyanın en güçlü teleskobu, gücünü ispat edercesine, bugüne kadar çekilmiş en etkileyici kozmik fotoğraflarla ikinci yaş gününü kutladı. İlk Olimpik E-spor Oyunları için tarih kesinleşti Video oyunları sevenler için dünyanın ilk Olimpik E-spor oyunları geliyor. Video oyunlarının Olimpiyat seviyesine yükselmesi anlamına gelen bu gelişmeyle beraber artık dünyada yeni bir çağ açılabilir.
Forum