Sennheiser CX 400BT video inceleme

Sennheiser'ın uygun fiyatlı Apple AirPods alternatifi Sennheiser CX 400BT'yi inceledik. Sennheiser kalitesi bu kulaklıkta da kendini buluyor.

Geçtiğimiz sene Senneheiser'ın Momentum True Wireless kablosuz kulaklığını incelemiştik. 2020'nin son günlerinde ise markanın yeni modeli CX 400BT elimize geçmişti. Bu yeni modelle beraber şirket, daha alt segmentteki ürünlere iyi bir alternatif üretmiş olurken, ürün gamını da zenginleştirmiş.

Hatırlayacak olursak Momentum True Wireless modeli ile üst segmente hitap eden Sennheiser, CX 400BT modelinde ise aktif gürültü engelleme özelliğini ortadan kaldırarak, daha uygun fiyatlı bir alternatif yoluna girmiş. Elbette farklardan bir diğeri de kullanılan malzeme kalitesi noktasında kendini hissettiriyor.

Fakat kulaklıkta en önemli kısımlardan biri kuşkusuz sürücüler. Sürücüler, yine Momentum True Wireless 2'de olduğu gibi 7 mm'lik tam menzilli dinamik sürücülerden oluşuyor. Ancak bu defa pasif gürültü önleme ile çalışıyorlar. SBC ve AAC ses kodekleri ile aptX desteğinin mevcut olduğu kulaklıkta Bluetooth 5.1 üzerinden bağlantı kuruyorsunuz. Tabii ki yine Sennheiser Smart Control uygulaması üzerinden iOS ve Android platformlarıyla kulaklığı uyum içinde çalıştırabiliyorsunuz.

Bu arada kulaklık boyutlarının yine biraz iri olduğunu kabul etmek gerek. Bu da bu kulaklığı spor yapmak için pek müsait bir model yapmıyor doğrusu. Belki yürüyüşe çıkarken kullanabilirsiniz, fakat koşu ve bol hareket içeren spor türlerinde düşecek endişe duymanıza sebep oluyor. Estetik açıdan ise kulaklığın tartışılacak pek bir şeyi yok; bakıldığında güzel görünüyor, ergonomisiyle uzun süre kullanımlarda rahat ettiriyor. Elbette bunda kulaklığın sadece 6 gram ağırlığında olmasının da büyük avantajı var.

Tasarım konusunda bir diğer noktası ise, bu kulaklıkta IPX4 sertifikasının bulunmaması. Yani suya karşı daha dikkatli davranmak gerekiyor.

İlginizi Çekebilir

Philips 27B1U5601 İnceleme
PS5 ve Xbox Series X ile Uyumlu Çalışan 4K Oyuncu Monitörü
Samsung Galaxy A34 Nasıl, Bu Paraya Alınır mı?
Orta segment telefonlara yeni oyuncu: Infinix Zero 30 incelemesi
Huawei'den bilgisayar gibi tablet: Matepad Pro 13.2 inceleme
Huawei Watch GT Runner Video İnceleme
Forum