This browser does not support the video element.

Huawei Freebuds Pro Video İnceleme

Huawei'den Efsane Kulaklık: Freebuds Pro İncelemesi!

Bu incelememizde Huawei'nin Freebuds Pro kablosuz kulaklığını hep birlikte yakından tanıyacağız, ancak baştan uyaralım. Daha önce kullandığınız veya bildiğiniz kablosuz kulaklıkları bir yana, Freebuds Pro bir başka yana yerleşen bir kulaklık olmuş. Zira bu kulaklıkta, bir kablosuz kulaklıkta bugüne kadar görüp görebileceğiniz en üst seviye özelliklere yer verilmiş durumda. Bu nedenle de olsa gerek Huawei, bu kulaklığının adına Freebuds Pro demiş. Peki, Huawei Freebuds Pro'dan ne gibi profesyonel özellikler var, nasıl performans gösteriyor ve neler sunuyor? Şimdi Freebuds Pro'yu incelemeye başlayalım.

Önceki Huawei Freebuds kulaklıklarında Dolphin açık tasarımın işlendiğini görmüştük. Bu kulaklığında ise farklı bir tasarım şeklini kullanan Freebuds Pro, bu defa sürücüleri kulak kanallarına girecek şekilde silikon başlıklı olarak tasarlamış. Ancak bunu öyle sade bir şekilde yapmamış. Kulaklığın ilk profesyonel özelliği de burada karşımıza çıkıyor.

Freebuds Pro'yu telefonunuzla eşleştirmek için kullanacağınız HUAWEI AI Life uygulamasında kulak ucu uyum testi bulunuyor. Bu test ile beraber kutu içinde yer alan 3 tip kulak ucundan hangisinin size göre olduğunu, en iyi izolasyonu ve ses performansını hangisiyle sağlayacağınızı size uygulamadaki bu test söylüyor. Bu uygulamayı çok başarılı bulduk doğrusu.

Uygulamada ayrıca, kulaklığın daha pek çok farklı yeteneğini daha kontrol edebiliyorsunuz, onlardan da bahsedeceğiz, ancak şimdilik söze tasarımla devam edelim.

Freebuds Pro, tasarım olarak farklı bir konseptte karşımıza çıkarken, kullanımıyla olduğu kadar görünüşüyle de göze güzel geliyor. Elimizde Soğuk Gümüş rengiyle bulunan Freebuds Pro, ayrıca Seramik Beyazı ve Karbon Siyahı gibi renklerle de tercih edilebiliyor.

Gayet ergonomik bir tasarım şekline sahip olan Freebuds Pro, çok da hafif durumda. Her bir kulak sürücüsü sadece 6.1 gram ağırlığında. Böylece kulağınızda olduğunu unutmanız çok normal. Fakat buna karşın kulakta da oldukça sağlam duruyor, kolay kolay düşmüyor, kulağınızda hareket etmiyor. Bu anlamda sporda da bu kulaklıkla çok rahat ediyorsunuz. Bu arada Freebuds Pro, IPX4 sertifikasına da sahip. Bu sayede su sıçramalarına ve tere karşı dayanıklı.

Freebuds Pro, dış tasarımı kadar iç dizaynıyla da etkileyici hazırlanmış. Küçücük bir alana 11 mm'lik ultra manyetik dinamik sürücü, LCB katmanı, dinamik süspansiyonu, çift çekirdekli mıknatısı yerleştiren Huawei, bununla da kalmayıp kulaklığa akıllı çift Bluetooth anteni, 3'lü mikrofon ve Kemik Algılayıcılı Gürültü Engelleme sensörü de yerleştirmiş. Şimdi biraz bunları açalım ve ne gibi faydaları olduğundan bahsedelim.

Kulaklıkta Bluetooth 5.2 sürümü kullanılıyor ve içeriğinde çift Bluetooth anteni bulundurmasıyla, bu özelliğe sahip ilk kulaklıklardan oluyor. Bu sayede telefon ile bağlantı 2 kat daha hızlı olurken, olası bağlantı kopmalarının da önüne geçiliyor. Öte yandan çift anten bulunması sayesinde aynı anda iki cihaza birden bağlayabiliyorsunuz.

Kulaklığın üzerindeki mikrofonlara geldiğimizde ise, her 1 kulaklık üzerinde 3'er mikrofon olduğunu görüyoruz. İç yüzeyde birer, dışa bakan ise ikişer mikrofona yer verilen kulaklıkta, bu sayede hem gürültü engelleme hem de diğer ek yeteneklerde fayda sağlanmış.

Gürültü Engelleme özelliği bu kulaklıkta haf safhada çalışıyor. Öyle diğer pek çok kablosuz kulaklıkta olduğu gibi sadece açık veya kapalı şekilde ayarlamıyor, bulunduğunuz ortama göre şekillendirebiliyorsunuz. Yine AI Life uygulaması üzerinden Dinamik, Sıcak, Genel veya Ultra şeklinde ayarlayabildiğiniz Gürültü Engelleme özelliği, böylece hangi ortamda olursanız olun çevre gürültülerinden izole edilme olanağı tanıyor. Bunu isterseniz Dinamik şeklinde belirleyebilir ve böylece kulaklığın bulunduğunuz ortamı anlık analiz ederek gürültü engelleme özelliğini çevrenize göre otomatik ayarlamasına izin verebilir, isterseniz ise, gürültü seviyesine göre kendiniz ayarlayabilirsiniz.

Bu arada Gürültü Engelleme özelliğini farklı şekilde de optimize edebiliyorsunuz. Kulaklıkta Ses Tonu modu bulunuyor ve bu özellikle ile çevrenizdeki insan seslerini ayırabilen kulaklık, böylece onları engellemeyerek direkt olarak size ulaştırabiliyor.

Bunun yanı sıra kulaklıkta bir başka benzer özellik olarak Farkındalık Modu da mevcut. Bu moda dış sesi dinlemeniz ve kulaklıklar kulağınızdayken çevrenizde neler olup bittiğini daha net şekilde duyabilmeniz için yer verilmiş. Bu özelliği kulaklığın kenarlarını uzunca sıkarak aktifleştirebiliyorsunuz.

Evet, Freebuds Pro'da dokunmatik kontrollere de farklı bir bakış açısı getirilmiş. Kulaklığın fonksiyonlarını uçlarını sıkarak gerçekleştirebiliyorsunuz. Mesela sol kulak ucunu sıkarak Gürültü Engelleme özelliğini kapatıp açabilir, sağ kulak ucunu sıkarak ise sesli asistanı başlatabilirsiniz. Yine aynı şekilde şarkılar arasında geçiş ve telefon konuşmalarını cevaplama gibi işleri de bu şekilde yapabildiğiniz kulaklıkta, bu fonksiyonları yine AI Life uygulaması üzerinden belirtleyebiliyorsunuz.

Bu arada telefon konuşmalarından bahsetmişken, yavaş yavaş Freebuds Pro'nun ses performansına gelelim ve önce telefon konuşmalarıyla başlayalım. Freebuds Pro'nun her kulaklığının üzerinde 3 mikrofon bulunması ve ayrıca Gürültü Engelleme özelliğinin yer alması maksimum bir telefon görüşme performansı sağlıyor. Rüzgar sesinden çok rahat sıyrılabilen mikrofonlar, bu sayede uzun telefon görüşmeleri için ideal durumda. Kullandığımız süre içinde dışarıda ve içeride yaptığımız telefon görüşmelerinde, Freebuds Pro'nun performansından çok memnun kaldık.

Aynı şey cihazın müzikal performansı için de geçerli. Hatta belki de daha fazlası. Zira Freebuds Pro'nun ses kalitesi gerçekten de muazzam. Ses seviyesi bir hayli yüksek. Aktif Gürültü Engelleme özelliği ile beraber ses izolasyonunun maksimize edilmesiyle beraber mobil ortamda müzikal dünyayı çok başarılı bir şekilde inşa ediyor bu kulaklık. Bu anlamda ses konusunda son dönemde incelediğimiz en başarılı kulaklık olduğunu çok rahat şekilde söyleyebiliriz. Bu özelliği muhakkak denemeniz gerekiyor.

Biliyoruz, Freebuds Pro'nun diğer benzer ürünlerle olan karşılaştırmasını da merak ediyorsunuz. Buna ilişkin söyleyebiliriz ki, Apple AirPods Pro ve Samsung Galaxy Buds Live'a göre hem ses performansı hem de Gürültü Engelleme özelliği ile beraber Freebuds Pro üstünlük sağlıyor. Teknoloji bakımından ise önemli farkları var.

Freebuds Pro'da 3'üncü jenerasyon ve Dünyanın İlk Akıllı Dinamik Gürültü Engelleme özelliği kullanılırken, Apple AirPods Pro ve Samsung Galaxy Buds Live'da 2'inci nesil ANC kullanılmış durumda. Freebuds Pro'da kullanılan bu yeni teknoloji ile beraber az önce de detaylıca konuştuğumuz 3 farklı ANC modu kulaklığa geliyor ve bu yönüyle fark sağlanıyor. 40 dB'e kadar olan sesleri engelleyebilen Freebuds Pro, öte yandan yine bahsettiğimiz Farkındalık Modu ile de diğer 2 rakibine karşı üstünlük sağlamış durumda. İlave olarak bağlantı stabilizasyonu konusunda da yine dual anten ile beraber AirPods Pro ile Galaxy Buds Live'dan fark yaratıyor, zira bu diğer 2 kulaklıkta tek anten kullanılmış durumda.

Evet, bunlardan da bahsettikten sonra şimdi biraz da Freebuds Pro'nun pil performansından bahsedelim. Huawei'nin bu tip mobil ürünlerinde uzun pil ömrü görmeye alıştık. Özellikle kısa bir süre önce incelediğimiz yeni akıllı saati Watch GT 2 Pro gibi uzun bir pil ömrü gösteriyor Freebuds Pro da. Bu arada Freebuds Pro'yu Watch GT 2 Pro ile de kolay şekilde bağlayabildiğinizi de hazır yeri gelmişken söyleyelim. Böylece saat üzerinden müzik dinleme ve telefon konuşmaları gibi işlevleri de kulaklık üzerinden yapabiliyorsunuz.

Evet, pil ömrü... Freebuds Pro'nun pil ömrü, farklı kullanım senaryolarında farklı uzunlukta. Gürültü Engelleme özelliği kapalıyken kulaklıklar ile 7 saate kadar, Gürültü Engelleme özelliği açık olduğunda ise 4,5 saate kadar pil ömrü sağlayan kulaklık, şarj kutusu ile beraber ise bu süreyi 30 saate kadar çıkartabiliyor. Bu da zaten fazlasıyla uzun bir süre. Bu anlamda pil ömrü konusunda Huawei'nin bu cihazı da sınıfı çok rahat geçiyor.

Freebuds Pro'yu kutusundan çıkan USB-C kablosu yardımıyla şarj edebildiğiniz gibi kablosuz olarak da şarj edebiliyorsunuz. Bu büyük avantaj getiriyor. Özellikle telefonunuzda kablosuz ters şarj özelliği varsa, bu özellikten çokça yararlanacaksınız.

İlginizi Çekebilir

Philips 27B1U5601 İnceleme
PS5 ve Xbox Series X ile Uyumlu Çalışan 4K Oyuncu Monitörü
Samsung Galaxy A34 Nasıl, Bu Paraya Alınır mı?
Orta segment telefonlara yeni oyuncu: Infinix Zero 30 incelemesi
Huawei'den bilgisayar gibi tablet: Matepad Pro 13.2 inceleme
Huawei Watch GT Runner Video İnceleme
Forum