Word sayfayı ikiye bölme işlemi nasıl yapılır?

Microsoft Word’de sayfayı ikiye bölmek, aynı zamanda iki sayfaya birden yazı yazılmasını sağlar. Peki Word sayfası nasıl ikiye bölünür? Adım adım yapılması gerekenleri anlatıyoruz. İşte Word belgesini ikiye bölme yolları...

Microsoft tarafından ilk olarak 1989 yılında tanıtılan ve 1990 yılında kullanıcılara sunulan Office programları, hiç kuşku yok ki bilişim dünyasında çığır açtı diyebiliriz. Microsoft Office programlarının tamamı güncelliğini koruyor ve aktif bir şekilde kullanılmaya devam ediyor.

Hem Windows işletim sistemine sahip olan bilgisayarlarda hem de MacOS işletim sisteminde başarıyla kullanılan bu programlar bütünü içinde Microsoft Word en çok kullanılan programlardan biri olarak dikkat çekiyor. Temel olarak bilgisayarda yazı yazma aracınız olan Word, her kullanıcının vazgeçilmezi konumda yer alıyor. 1983 yılında diğer Office programları gibi Microsoft tarafından geliştirilen Word’ün yapabildikleri elbette sadece yazı yazmak ile sınırlı değil.

Diğer Office programları ile entegre bir şekilde çalışarak işlevselliği ve verimliliğini arttıran Word, birçok efektif özelliğe de bünyesinde yer veriyor. Böylelikle programın özellikleri sayesinde profesyonel belgeler oluşturma fırsatı yakalayabilirsiniz. Bu belgeleri oluştururken de bazen sayfayı ikiye bölmeye ihtiyaç duyabilirsiniz. Bunun için ekstra bir programdan yardım almanıza gerek. Bu özellik halihazırda Microsoft Word’ün içinde bulunuyor. 

Microsoft Word’de Sayfayı İkiye Bölme 

Microsoft Word’de sayfayı ikiye bölmek, aynı zamanda iki sayfaya birden yazı yazılmasını sağlar. Bu özelliği kullanmanın pozitif ve negatif yönleri bulunur. Örneğin Word üzerinde sayfayı iki bölmeniz durumunda sayfadaki puntolar küçülür. Bu da okuma, yazma ve düzenleme gibi işlemleri yapmanızı zorlaştırabilir. Ancak yine de aynı anda iki sayfanın birden yönetilmesine imkan tanıması işlemleri daha pratik hale getirebilir. Bu durum biraz da sizin kullanım alışkanlıklarınıza göre de farklılık gösterebilir.  Word'de sayfayı ikiye bölmek isterseniz şu yönergeleri takip etmeniz gerekiyor: 

  • Microsoft Word’ün üst menüsünde yer alan Sayfa Düzeni bölümüne girin.

  • Sayfa Düzeni’ni açıktan sonra Sütunlar sekmesine tıklayın. 

  • Sütunlar sekmesine tıkladığınızda karşınıza; Bir, İki, Üç, Sağa ve Sola gibi seçenekler çıkıyor. 

  • Bu seçeneklerden İki sekmesine tıklayabilirsiniz. 

  • İki dışında Sağa ve Sola seçenekleri de sayfayı ikiye böler. Ancak bu her iki seçenekte sayfayı  tam olarak orantılı bir şekilde sayfayı ikiye bölmez. 

  • Ayrıca sayfanızı tam olarak ikiye bölmek istiyorsanız Sütünlar sekmesinin altında yer alan Diğer Sütunlar bölümüne tıklayın. 

  • Ardından karşınıza çıkan kutucukta Sütun sayısını 2 yapın. Uygulama yerini ise tercihinize göre “tüm belgeye” ya da “bu noktadan ileriye” seçeneklerinden yaralanabilirsiniz. Son olarak dilerseniz “Araya çizgi koy” kutucuğunu tıklayarak da her iki sayfa arasına çizgi de koyabilirsiniz. 

  • İki sayfanın arasında yer alan bu çizgi, sayfanın tam ortasında yer alır. Dilerseniz bu çizgiyi de özelleştirilebilir, sola ya da sağa yakın olmasını sağlayabilirsiniz. 

Bu yönergeleri takip ederek Microsoft Word sayfanızı rahatlıkla ikiye bölebilirsiniz. Bununla birlikte ihtiyacınız olan 2 sayfadan fazlası ise aynı şekilde 3, 4, 5… Kaç sayfaya ihtiyacınız varsa o kadar sayfaya bölebilirsiniz. 

Microsoft Word Ne İşe Yarar? 

Microsoft Word, adından da anlaşılacağı üzere bir tür kelime işleme programı olarak tanımlanıyor. Microsoft Word’ü, Window ve MacOS gibi işletim sistemine sahip olan bilgisayarlarda kullanabileceğiniz gibi Android ve IOS temelli akıllı cihazlarda da kullanmanız mümkün. Profesyonel belgeler oluşturmanıza zemin hazırlayan Microsoft Word belgelerinize; tablo, görsel ve grafik gibi içerikler ekleyerek zenginleştirmenize de olanak tanır. 

Word ile yeni belgeler oluşturabileceğiniz gibi mevcut belgeleri de düzenleyebilirsiniz. Ayrıca Microsoft Word ile yeni belge oluştururken Microsoft’un hazır ve kullanışlı şablonlarından da istifade edebilirsiniz. Son olarak programın Okuma Modu’nu kullanarak, tüm araçları gizleyebilir ve dikkatiniz dağılmadan okuma yapabilirsiniz.

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

Sonraki Haber

Forum