Windows 10 bluetooth açma nasıl yapılır?

Windows 10 bluetooth açma nasıl yapılır? Windows 10 işletim sisteminin en çok kullanılan özelliklerinden biri olan bluetooth özelliğini açmak için bilgisayarınızda yapacağınız birkaç işlem yeterli olacaktır. İşte adım adım yapılması gerekenler...

Microsoft’un en güncel işletim sistemlerinden biri olan Windows 10’un milyonlarca kullanıcısı, kullandıkları işletim sisteminin özelliklerini ve kullanılabilirliğini merak ediyor. Bilgisayarların en çok kullanılan özelliklerinden biri olan bleutooth özelliğini açmak birkaç basit adımla mümkün. Dosya ve medyalarınızın gönderimlerini güvenle sağlayabileceğiniz bluetooth özelliğini bilgisayarınızda açmak için aşağıda saydığımız adımları takip edebilirsiniz.

Windows 10 işletim sisteminin en çok kullanılan özelliklerinden biri olan bluetooth özelliğini açmak için bilgisayarınızda yapacağınız birkaç işlem yeterli olacaktır. Bilgisayarınızın çeşitli özelliklerinden biri olan Bluetooth özelliği milyonlarca Windows 10 kullanıcısının tercih ettiği ve bir o kadar kullanıcının nasıl kullanıldığını merak ettiği özelliklerin başında geliyor. Milyonlarca kullanıcının nasıl kullanılacağını merak ettiği bu özelliği açmak için iki farklı yol deneyebilirsiniz. 

Başlat Tuşunu Kullanarak Bluetooth Açma

Windows 10 işletim sisteminde bluetooth özelliğini açmak için öncelikle başlat tuşuna basmalısınız. Ardından ayarlar kısmına tıklayıp cihazlar menüsünden bluetooth kısmını açabilirsiniz. Veya yine başlat tuşuna tıklayıp arama çubuğuna bluetooth yazarak özelliği açabilirsiniz.

Bluetooth Simgesine Tıklayarak Bluetooth Açma

Bilgisayarınızda bluetooth’unuzu simgeye tıklayarak açmak oldukça kolay Windows 10’da bluetooth’u açmak için bilgisayaranızın ana ekranının sağ alt kısmında yer alan yukarıya bakan ok simgesine tıklayarak orada bulunan bluetooth ikonuna tıklayıp önünüze açılacak sayfadan bluetooth özelliğini açabilirsiniz.

Bluetooth Bağlantısını Sonlandırma

Bilgisayarınızın bluetooth özelliğini kullanarak diğer cihazlar ve aygıtlar ile kurmuş olduğunuz bağlantılarınızı kesmek oldukça basit. Bu işlemi birkaç adımda kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Windows 10’unuzda Bluetooth bağlantısını sonlandırmak için öncelikle ana ekranınızın sol alt kısmında yer alan başlat tuşuna tıklayarak ayarlara girmelisiniz ve oradan da cihazlar seçeneğine tıklayarak aktif bağlantıda olan eşleşmenizi sonlandırabilirsiniz. 

Bluetooth Özelliğini Kullanmak Güvenli midir?

Bilgisayarınıza bluetooth özelliğini kullanarak bağlanmış olan cihazlardan veri aktarımı yapmak oldukça güvenli. Bluetooth özelliği veri aktarımı yaparken sizi olası bir korsan saldırıdan koruyor. Bunun nedeni ise bağlantıların saniyede yüzlerce kez atlama yapan çeşitli frekanslar arasında çalışması oluyor. 

Bluetooth Eşleşmesi 

Windows 10’unuzda bilgisayarınıza farklı bir cihazdan Bluetooth ile bağlanmak ve dosya ve medya aktarımı yapmak oldukça kolay. Bilgisayarınızda Bluetooth’u açmak için gerekli adımları sağlayıp Bluetooth özelliğinizi açtıktan sonra karşınıza çıkacak Bluetooth bağlantılarından bağlanmak istediğiniz cihazın ismine tıklayarak eşleşmeyi sağlayabilirsiniz. Windows 10 kullanıcılarının en merak ettiği sorulardan biri de  Bluetooth bağlantısının internet olmadan kullanabilir mi sorusu? Bluetooth özelliğinizi açma-kapama için ve Bluetooth ile farklı cihazlarla bilgisayarınıza bağlantı sağlamak için herhangi bir internete bağlı olmanıza gerek yok.

Bilgisayarınızdaki Bluetooth Özelliğinizi Nerede ve Nasıl Kullanabilirsiniz?

Milyonlarca Windows 10 kullanıcısının sürekli olarak kullandığı Bluetooth özelliği hayatın pek çok noktasında kolaylık sağlıyor. Milyonlarca kişi tarafından düzenli olarak kullanılan ve güvenliği ve kablosuz olması sebebiyle kullanıcılar tarafından sürekli tercih edilen Bluetooth özelliğini kullanmak oldukça basit. Windows 10’da Bluetooth özelliğini kullanmak için ilk önce Bluetooth’unuzu açmanız gerekmektedir. Bluetooth’unuzu açtıktan sonra bağlantı kuracağınız cihazın ismine tıklayarak eşleşme sağlıyorsunuz. Ve ardından eşleşme gerçekleşiyor. Daha sonra istersiniz bağlandığınız cihazdan Windows 10’unuza dosyalarınızı, fotoğraf ve videolarınızı, müziklerinizi ve belgelerinizi kablosuz ve internet gerektirmeden paylaşabilirsiniz. Veya bilgisayarınıza Bluetooth özelliğini kullanarak kablosuz kulaklık, kablosuz fare ve klavye, kablosuz saat gibi harici donanımlarınızı bağlayabilir ve dilediğinizce kullanabilirsiniz. Veya telefonunuzu bilgisayarınıza bağlayabilir ve eş zamanlı kullanabilirsiniz

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

Sonraki Haber

Forum