Uçak için en pratik bavul nasıl hazırlanır? 1-2-3-4-5-6 veya 5-4-3-2-1 kuralı nedir?

Uçak yolculuğu yapmadan önce valiz hazırlamak en kritik işlerden biri haline gelebilir. Özellikle sadece el bagajı ile yolculuk yapmak size büyük konfor ve zamandan tasarruf getirebilir. Peki öneriler ne? Birlikte bakalım...

Uçak yolculukları için el valizi nasıl hazırlanır? Business Insider bu soruyu pilotlar, uçuş görevlileri ve sık seyahat edenlere sormuş. Bazı öneriler şöyle:

Delta Air Lines uçuş görevlisi Tifsit Teferra, el bagajının stratejik bir konu olduğunu söylüyor. Önerileri şöyle: Kış aylarında seyahat ediyorsanız ve ceket gibi hacimli eşyalar götürmeyi planlıyorsanız, bunları bavulun alt kısmında üst üste yerleştirin. Üstte tişört gibi daha hafif eşyaları olsun. Kaban ve bot gibi en hacimli eşyalar üzerinizde olsun. Kirlileri temizlerden ayırmak için ayrı bir torbanız olsun. Bavul hazırlarken önce götürmek istediklerinizi ayırın, sonra gerçekten ihtiyacınız olup olmadığını düşünün ve sadece ihtiyacınız olanları götürün.

1-2-3-4-5-6 Kuralına Uyun

Daniel Green, dünyayı 40 defadan fazla turlamış, sık uçan bir yolcu. Daniel Green, 1-2-3-4-5-6 kuralına uyduğunu söylüyor: "Bir şapka, iki çift ayakkabı, üç alt , dört üst, beş çift çorap ve altı çift iç çamaşırı."

Bu yöntem kısa bir yolculuk için iyi olsa da bir veya iki haftalık kısa bir tatil için de işe yarayabilir.

Bir Pilotun Önerisi

15 yıllık deneyime sahip bir havayolu pilotu olan Duke Armitage, seyahat ederken hatırlamanız gereken 1 numaralı şeyin harika bir çift gürültü önleyici kulaklık olduğunu söyledi.

Kendi Su Şişenizi Getirin

Eski bir Delta uçuş görevlisi olan Sarah Guerra boş bir taşınabilir su şişesi almanızı da öneriyor.

PEKİ 1-2-3-4-5-6 KURALI NEDİR?

Bir uçak yolculuğu için pratik şekilde bavul hazırlamak için New York Times'ın da önerileri var. Tavsiyeler şöyle:

1. Bavulunuz ne kadar büyükse, içine o kadar çok şey koyarsınız: Yanınıza çok şey almamanın en basit yolu çok büyük olmayan, sert kenarlı bir bavul satın almaktır ki el bagajı olarak kullanılabilir. Yapısı nedeniyle çok fazla ekstra eşya da eklemezsiniz.

2. 5, 4, 3, 2, 1 kuralını uygulayın:  Gerekli sayıda kıyafet alın. 1 haftalık bir gezi için 5, 4, 3, 2, 1 kuralını kullanın: Kendinizi en fazla beş takım çorap ve iç çamaşırı, dört üst ile sınırlayın. Üç alt, iki çift ayakkabı ve bir şapka. Bu liste iste ihtiyaçlarınıza göre ayarlanmalı. Örneğin ihtiyacınız olursa bir mayo veya bir takım elbise ceketi ya da elbise ekleyin.

3. İhtiyacınız olduğunu düşünün, sonra sıkı bir elemeden geçirin: "İhtiyacım olursa diye" kategorisinden tamamen kurtulun. 

4. Tetris gibi dizin: Her şeyi tek bir çantaya sığdırmanın en iyi yolu, alanın her santimini doldurmaktır. Örneğin ayakkabılar çorapla doldurulabilir. Ardından, giysilerinizi korumak için plastik bir torbada ayakkabılarınızı topuktan buruna birleştirerek bavulunuzun dibine yerleştirin. Bavulunuzdaki her şeyi tam olarak nasıl yerleştireceğiniz kişisel bir tercih meselesidir. İşte bazı popüler stratejiler:

5. Banyo malzemelerinizi asla paketinden çıkarmayın: Seyahatler için ayrı bir banyo ve kozmetik ürünleri kitiniz olsun. Bu şekilde uçuş öncesi evden çıkarken unutmanın önüne geçebilirsiniz. Sızıntıyı önlemek için plastik poşeti ikiye katlayın.

Sonraki Haber

Forum