Türkiye'nin en zengin kişisi kim? Türkiye'nin en zengin 100 kişisi ve ailesi belli oldu

Ekonomist Dergisi’nin çok ilgi gören ve markalaşan çalışmalarından biri olan ‘En Zengin 100 Araştırması’nın bu yıl 20’ncisi hazırlandı. Peki, Türkiye'deki en zengin kişi kim? Türkiye'nin en zengin aileleri kimler? İşte En Zengin 100 Araştırması'nın sonuçları...

Ekonomist Dergisi'nin 'En Zengin 100 Araştırması'nın bu yıl 20'ncisi hazırlandı. Araştırmada Türkiye'nin en büyük servete sahip isim ve aileleri listelendi.  Araştırmaya göre Türk iş dünyasının iş hacminin yurtdışı ile dengeli olması, zenginlerin servetlerinde erimeyi engelledi. Hatta işini yurtdışında daha da büyütebilen aileler, En Zengin 100 listesinde daha üst sıralara çıkardı. Gayrimenkul değerlemelerinin dolar bazında yükselmesi de bu alandaki zenginlikleri artırdı. Borsa endeksinde doların çok daha üzerinde yaşanan artışlar, halka açık şirketi olan iş insanlarını öne çıkardı. Ekonomi yönetiminin Ortodoks politikalara geri dönmesiyle, ekonomiyi soğutma yönündeki hamleler ise iç piyasa ağırlıklı iş yapan zenginleri olumsuz etkiledi.

EN ZENGİN 100 ARAŞTIRMASI SONUÇLARI

İşte En Zengin 100 Araştırması'nın sonuçları: Borsanın ve gayrimenkul yüksek getiriler sağladığı, nakit akışının öneminin daha da artığı bu süreçte listede geçen yıla göre değişimler yaşandı. 

Listenin ilk sıralarında Koç Ailesi, Ali Sabancı ve kardeşlerinin oluşturduğu Şevket Sabancı'nın ailesi ile Erol Sabancı Ailesi, ilk sıralardaki yerlerini korudular.

Bu yıl listeye iki yeni isim dahil oldu: Avrupa Konutları markasıyla tanınan Süleyman Çetinsaya ve yıl başında şirketini halka arz eden Astor Enerji'nin ana ortağı Şanlıurfalı Feridun Geçgel.

İŞTE TÜRKİYE'NİN EN ZENGİN 10 AİLESİ VE SERVETLERİ

1) Koç Ailesi - Koç Holding - 6 milyar dolar üzeri servet
2) Şevket Sabancı'nın Ailesi - Esas Holding - 5-6 milyar dolar servet
3) Erol Sabancı ve Ailesi - Sabancı Holding - 4-5 milyar dolar servet
4) Türkan Sabancı ve Ailesi - S. Sabancı Holding - 4-5 milyar dolar servet
5) Tara Ailesi - Enka Holding - 3-4 milyar dolar servet
6) Eczacıbaşı Ailesi - Eczacıbaşı Holding - 3-4 milyar dolar servet
7) Hüsnü Özyeğin - Fiba Holding - 3-4 milyar dolar servet
8) Murat Ülker - Kökler Holding - 2,5-3 milyar dolar servet
9) Özokur Ailesi - Üs Holding - 2,5-3 milyar dolar servet
10) Erdemoğlu Ailesi - Erdemoğlu Holding - 2,5-3 milyar dolar servet

Sonraki Haber

Forum