Spotify Premium nasıl iptal edilir?

Spotify Premium edindikten sonra bu hizmetten memnun kalmaz isek veya artık Premium kullanmak istemiyor isek ne yapmamız gerekiyor? Adım adım Spotify Premium iptal etme yollarını anlattık. İşte detaylar...

Teknolojinin hızla ilerlemesi ve akıllı telefonların çoğalmasıyla birlikte kullanmış olduğumuz dijital platformlarda bir hayli çoğalmıştır. Bu uygulamalardan en çok kitleye sahip olanlardan birisi ise Spotify diyebiliriz. Peki Spotify ne işe yarar? Ne için kullanılır? Kısaca bahsedelim.

Spotify, bir müzik dinleme ve yeni müzikler keşfetme uygulamasıdır. Bu uygulama sayesinde kullanıcılar hem istediği müziklere rahatlıkla ulaşabiliyor hem de uygulamanın algoritması sayesinde sevebileceği yeni müzik türlerini ve sanatçıları keşfedebiliyorlar. Aynı zamanda sanatçılar bu platformdan albümlerini yayınlayarak hayranlarına çok daha rahat ve kısa yoldan ulaşabiliyor. Yani kısacası eskinin plaklarını, CD’lerini artık bu uygulama almış bulunmaktadır. Tabii ki bu kadar işlevi olan uygulamanın kendi içerisinde çeşitli paketleri de mevcuttur.

Uygulama, her paket için kullanıcıya farklı farklı hizmetler sunmaktadır. Tabii bu hizmetlerin ücretleri de birbirinden farklıdır. Öncelikle Spotify uygulamasını hiçbir ücret ödemeden de kullanabilirsiniz. Fakat bu şekilde kullandığınızda uygulama önünüze bazı engeller çıkarmaktadır. Bu engellerin en önemlisi reklamlardır.

Şarkılar arasında geçişler yaptığınızda aritmetik bir şekilde reklamlar ile karşılaşabilirsiniz. Bunun yanı sıra sizin için hazır sunulan playlistlere girdiğinizde istediğiniz şarkıyı çalmak yerine uygulamanın sizin için seçtiği şarkıları dinlemek durumunda kalırsınız. Bu durumları yaşamak istemiyorsanız uygulama sizin için Premium hizmeti vermektedir. Bu hizmeti seçtiğinizde aylık belli bir ücret karşılığında hem reklamlardan kurtulabilir hem de dilediğiniz şarkıyı dilediğiniz zaman kesintisiz bir şekilde dinleyebilirsiniz. Yani kısacası Spotify uygulaması, kullanıcının özgürlüğünü Premium paket ile sunuyor.

Premium paketi ise kendi içerisinde Bireysel, Duo, Aile ve Öğrenci olmak üzere dört gruba ayrılmaktadır. Tabii her planın ücreti birbirinden farklıdır. Paketlerin bir diğer farkı ise kullanıcı sayılarıdır. Bireysel ve öğrenci paketlerinde bir kullanıcı, Duo paketinde iki kullanıcı ve Aile paketinde altı kullanıcı bulunmaktadır. Yani Spotify Premium olarak kullanıcılarına birçok ayrıcalık ve hizmet sunuyor. Peki Premium edindikten sonra bu hizmetten memnun kalmaz isek veya artık Premium kullanmak istemiyor isek ne yapmamız gerekiyor? Bu yazımızda sizlere, satın almış olduğunuz premium paketleri nasıl iptal edebileceğinizi adım adım göstereceğiz. 

Spotify Premium Paketi İptal Etme Aşamaları 

Öncelikle şunu bilmelisiniz, istediğiniz zaman istediğiniz yerde premium paketinizi iptal edebilirsiniz. Bütün planlar için iptal etme işlemi aynıdır. Hangi paketi kullanıyor olursanız olun, bu adımları uygulamanız sonucunda kullanmış olduğunuz paketiniz iptal edilecektir.  Daha sonra sırası ile şu adımları izleyebilirsiniz; 

  • spotify.com/account sayfasında oturum aç.

  • Planın altındaki PLANI DEĞİŞTİR seçeneğine tıkla.

  • Spotify'ı İptal Et bölümüne in ve PREMIUM'U İPTAL ET seçeneğine tıkla.

İşte bu kadar. Bu adımları uygulayarak Premium planınızı iptal etmiş bulunuyorsunuz. Hesabınız iptal olduğu halde hala ücret ödüyor iseniz farklı bir Premium üyeliğiniz olabilir. Bunun için öncelikle oturumunuzu kapatıp farklı oturum bilgileriniz ile giriş yapmalısınız. Eğer iTunes ile ödeme yapıyorsanız Apple’ın iptal adımlarına göz atabilirsiniz. 

Premium Paketim İptal Oldu Şimdi Ne Olacak? 

Eğer planınızı iptal ettiğinizde fatura süreniz hala var ise süreniz bitene kadar Premium özellikleri kullanmaya devam edebilirsiniz. Ancak fatura tarihiniz bittiğinde hesabınızdan artık para çekilmeyeceği için hesabınız ücretsiz hesaba dönecektir. Bu sebeple artık ayrıcalıklı hizmetlerden yaralanamazsınız. 

Çalma listelerine ve kitaplığınıza kaydettiğiniz müzikleriniz ise silinmez.  Tabii Spotify size tekrardan uygulamaya dönmeniz için size özel kampanyalar ile şans tanıyor. Dilediğiniz zaman tekrardan istediğiniz bir planı seçebilir ve uygulamayı tekrardan kesintisiz ve reklamsız kullanmaya devam edebilirsiniz.

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

Sonraki Haber

Forum