Spotify Podcast yükleme nasıl yapılır?

Spotify Podcast yükleme nasıl yapılır? sorusu podcast'lerin giderek yaygınlaştığı bu dönemde sıklıkla merak ediliyor. Sizler için Spotify uygulamasına podcast yükleme adımlarını anlatıyoruz. İşte adım adım Spotify Podcast yükleme yolları...

Pek çok müzik severin kullandığı ve günümüzde son derece yaygınlaşmış olan Spotify, geniş kitlelerce tercih edilen bir uygulama olarak öne çıkıyor. Bu uygulama içerisinde her türden ve her dönemden şarkılara erişim sağlamak mümkün oluyor. Kullanıcılar uygulama içindeki çeşitliliğe bağlı olarak da sıklıkla Spotify’ı tercih ediyor.

Spotify içerisinde yalnızca şarkılar bulunmuyor. Bu uygulama içerisinde aynı zamanda çeşitli konulardaki podcastler de yer alıyor. Podcastler; farklı pek çok alanda yüklenmiş olan bir nevi konuşmaları içeriyor. Podcast kısmına bir film kesiti, bir sahne eklenebileceği gibi mitolojik, sanatsal, psikolojik ve daha farklı alanlarda oluşturulmuş içerikler de eklenebiliyor. Bu kısımda podcast yükleyen yayıncının ne yapmak ve hangi konu üzerinde durmak istediğine bağlı olarak podcastin içeriği değişiklik gösterebiliyor.

Spotify yalnızca şarkı değil podcastlerin yüklenmesi ile de çok daha geniş kitlelere yayılarak büyük beğeni topluyor. Peki bu kadar çok sevilen ve sıklıkla dinlenen podcastler Spotify içerisinde nasıl yükleniyor?

Spotify'a Nasıl Podcast Yüklenir?

Spotify'da yayın yapma mantığının oluşması ile birlikte ortaya çıkan ve gelişim gösteren podcastler, günden güne çok daha fazla kişi tarafından beğenilerek takip ediliyor. Spotify’ı diğer müzik dinleme uygulamalarından ayıran en önemli özellik Podcast yayınları oluyor. Bu içerikleri dinlemek isteyen ve yakından takip etmek isteyen kullanıcılar Spotify'a yöneliyor.

Spotify içerisinde podcast yükleyebilmek için belli başlı adımları takip etmek gerekiyor. Bu adımlar şu şekilde:

  • Spotify içerisinde Podcast yayını yükleyebilmek için öncelikle “Spotify for podcasters” kısmından üye girişi gerçekleştirmeniz gerekiyor. Bu adımda daha önceden bir hesabı bulunmayan kişilerin yeni bir üyelik oluşturarak sonraki adıma geçmesi mümkün.

  • Üyeliğinizle birlikte giriş yaptıktan sonra karşınıza “get started” şeklinde bir seçenek çıkıyor. Bu seçeneğe tıklayarak podcast yükleme sürecini devam ettirme imkanınız bulunuyor.

  • Çıkan kullanıcı sözleşmesini okuduktan sonra kabul ederek ve “continue” kısmına tıklayarak devam etmeniz gerekiyor.

  • Sonrasında karşınıza çıkan kutucuğa podcastinizin RSS linkini eklemelisiniz.

  • En son adımda podcaste dair bütün detayları girerek işleminizi onaylayabilir ve podcastinizi yayına alabilirsiniz.

Spotify'a Kimler Podcast Yükleyebilir?

Spotify içerisinde dileyen herkesin podcast oluşturma imkanı bulunuyor. Podcast yayını gerçekleştirebilmek için öncelikle Spotify içerisinde üyelik oluşturmak gerekiyor. Podcast mantığını oluşturabilmek için kişilerin tercih edebilecekleri farklı pek çok konu bulunuyor. Sanattan mitolojiye kadar podcastler, yayıncı hangi konuyu tercih ederse o konu üzerinde ilerleyebiliyor.

Bazı yayıncıların tek bir türe bağlı kalmaktansa her podcast yayında farklı bir konuyu ele aldığı da görülebiliyor. Stand up'tan psikolojiye kadar farklı pek çok türde podcast yayınları Spotify içerisinde yayına alınıyor. Bu yayınların takipçileri gelen güncellemelerle birlikte bildirimleri görerek yeni yayınları izleme imkanı ediniyor.

Günümüzde sıklıkla kullanılan bu içerik üretim şeklinin çok daha uzun yıllar boyunca kullanılacağı ve genişleyerek daha kapsamlı bir hale geleceği de konuşuluyor. Şimdiden çok sevilmiş olan ve sıkı takipçi kitlesine sahip podcast yayınlarını ilerleyen süreçlerde çok daha fazla kişinin kullanacağı öngörülüyor.

Podcast Nedir?

Podcast; yayıncıların diledikleri konuda konuşabildikleri ve çeşitli paylaşımlarda bulunma imkanına eriştikleri yayınlara deniyor. Dinleyici ile birebir irtibat kurulan canlı yayınlara benzemiyor olsa da podcast aslında karşındaki kişiyle konuşuyormuşçasına bir mantıkla oluşturulmuş yayınlar şeklinde ilerliyor. Anı aktarımı, mizah şovu, bilgi aktarımı gibi farklı amaçlarla podcastler çekilebiliyor.

Podcast yayınları kişilerin kendi kendine konuşuyorlarmış gibi dursa da aslında izleyicilerine seslendikleri yayınlar olarak biliniyor. Bu yayınları takip eden ve belirli yayıncıları takibe alarak yayınlanan her yeni podcastini dinleyen kullanıcılar da bulunuyor.

Podcast Spotify'ın eğlenceli yüzü olarak görülüyor. Milyonlarca kullanıcı tarafından kullanılmakta olan Spotify, podcastler ile çok daha fazla dikkat çekecek gibi duruyor.

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

Sonraki Haber

Forum