Spotify çalma listesi isimleri nasıl koyulur?

Spotify çalma listesi isimleri nasıl koyulur? sorusunun yanıtı oldukça basit. Kendi seçtiğiniz şarkıları ve diğer yayınları ekleyebileceğiniz bu çalma listelerini isterseniz diğer kişilerin erişimine de açabilirsiniz. İşte detaylar...

Spotify son dönemde oldukça popüler olan bir müzik dinleme platformu olarak dikkat çekiyor. Kullanıcılar bu uygulama üzerinde yer alan çeşitli seçenekleri kullanarak müzik dinleme ihtiyaçlarını gideriyor. Uygulama üzerine her dilden ve kültürden yüzbinlerce müziğe kolay ve hızlı bir şekilde erişim imkanı sunuluyor.

Spotify uygulaması bünyesinde yer alan bu şarkılara da çeşitli üyelikler dahilinde erişim sağlamak mümkün oluyor. Spotify üzerinde ise sadece şarkı dinleme imkanı sunulmuyor. Burada yer alan çeşitli radyo programlarına ve podcastlere erişim sağlayabilir ve dilediğiniz içerik oluşturucusun paylaşımını dinleme imkanı elde edebilirsiniz.

Dünyanın her yerinde bulunan insanlara hitap eden tasarımı ve başka ülkelerde yer alan hit müzikleri de görebilme şansınız olan Spotify uygulaması üzerinde dinleme alışkanlıklarınıza göre dilediğiniz gibi düzenleme yapabileceğiniz çalma listeleri de oluşturabilirsiniz. Kendi seçtiğiniz şarkıları ve diğer yayınları ekleyebileceğiniz bu çalma listelerini isterseniz diğer kişilerin erişimine de açabilirsiniz.

Çalma listesi kullanarak dinlemek istediğiniz şarkı grubunu bir arada tutabilir ve tek tek arama yapmadan dinleyebilirsiniz. Her moda ve tarza göre farklı konseptler halinde çalma listeleri oluşturarak müzik tarzınıza uygun listeler oluşturma imkanınız bulunuyor.

Spotify Çalma Listesi Nasıl Oluşturulur?

Spotify uygulamasında yer alan pek çok özellikten bir tanesi olan çalma listesi oluşturma işlemi ise oldukça basit oluyor. Bunun için farklı yöntemler var. Bunlar ise şöyle sıralanabiliyor;

  • Dinlediğiniz bir şarkının ana ekranında yer alan ve sağ üst köşede bulunan üç noktalı bölgeye basarak burada yer alan Çalma Listesine Ekle butonuna basabilirsiniz.

  • Ardından bu sayfada şarkıyı hangi çalma listesine eklemek istediğiniz sorulur.

  • Burada yeni çalma listesi oluştur diyerek çalma listesi oluşturabilirsiniz. 

  • Bunun dışında çalma listesi oluşturmak için farklı seçenekler daha bulunuyor.

  • Spotify uygulamasına giriş yaptıktan sonra sağ alt tarafta bulunan Kitaplığım kısmına giriş yapmanız gerekli. Kitaplık kısmına geldikten sonra sağ üst köşede yer alan + simgesine basarak yeni çalma listesi oluşturma işlemi yapabilirsiniz.

  • Bu tuşa bastığınızda ilk olarak Çalma Listesine İsim Ver alanı karşınıza çıkar.

Spotify Çalma Listesi İsimleri Nasıl Koyulur?

Bunun dışında Spotify üzerinde zaten sahip olduğunuz çalma listelerine giriş yaparak sağ üst köşede yer alan üç nokta butonuna tıkladıktan sonra Çalma Listesini Düzenle seçeneğine basarak sahip olduğunuz çalma listesinin ismini değiştirebilirsiniz. Spotify bu çalma listeleri üzerinde size özgürlük tanır. Çalma listesinin düzenlemesine devam edebilir ve uygulamanın size bu çalma listesinde yer alan müziklerin tarzında yeni müzikler sunmasını da isteyebilirsiniz. Burada çıkan önerileri ise Çalma Listesine Ekle seçeneğine basarak kolay bir şekilde çalma listenize dahil etme şansınız olur. Ayrıca Spotify üzerinde çalma listenizi paylaşabilir ve diğer kullanıcılara açık hale getirebilirsiniz.

Spotify Çalma Listesi Nasıl Silinir?

Spotify üzerinde oluşturmuş olduğunuz çalma listelerini ise silmek oldukça basit işlemler sonucunda mümkün oluyor. Sahip olduğunuz çalma listesinden sıkıldıysanız ya da yeni bir çalma listesi ile birleştirip artık ona ihtiyaç duymuyorsanız çalma listesini silmek oldukça mantıklı bir hareket olur. Bu işlemi yapmak ise oldukça basit. Spotify ana ekranına geldikten sonra en sağda bulunan Kitaplığım ekranına gelmeniz gerekiyor. Ardından bu sayfada yer alan çalma listeleri arasından silmek istediğiniz çalma listesini bulmanız gerekli. Silmek istediğiniz çalma listesini bulduktan sonra içine giriş yapabilirsiniz. Burada yer alan üç noktaya bastıktan sonra karşınıza çıkan seçenekler arasından Çalma Listesini Sil butonuna basarak oluşturmuş olduğunuz çalma listesini silebilirsiniz.

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

Sonraki Haber

Forum