Game Developer (Oyun geliştirici) ne iş yapar?
LinkedIn yükselen meslekler listesi ile son beş yılda en hızlı büyümeyi gösteren 15 iş alanını ve geleceğin mesleklerini sıraladı. Listede 7. sırada Game Developer (Oyun geliştirici) var. Peki, Game Developer (Oyun geliştirici) ne iş yapar? İşte detaylar...
2023 Yükselen meslekler listesi son beş yılda en hızlı büyüyen 15 iş alanını belirlemek için LinkedIn verilerinin kullanıldığı bir çalışma. Linkedin'in 15 meslekten oluşan listesine göre ilk sırada Game Designer (oyun tasarımcısı) ikinci sırada Blockchain Developer (Blokzincir geliştiricisi/yazılımcısı) üçüncü sırada ise Growth Specialist (Büyüme uzmanı) vardı. Listede yedinci sırada ise Game Developer (Oyun geliştirici) yer alıyor. Peki Game Developer (Oyun geliştirici) ne iş yapar? Hangi sektörlerde çalışır? Hangi yetenekler gerekir? İşte detaylar...
Linkedin listesini incelemek için: İşte yükselen meslekler: LinkedIn'e göre talep gören, popüler 15 pozisyon (2023)
Game Developer (Oyun geliştirici) Ne İş Yapar?
Linkedin bu işin tanımını şöyle yapıyor: "Oyun Geliştiriciler, dijital ortamda oynanan bir oyunu teknik gereksinimler ve oyunun hangi platformda olduğuna bağlı olarak farklı türde kodlama dilleri ile sıfırdan oluşturan yazılım uzmanlarıdır."
Bir oyun geliştirici, oyunların tasarımından, geliştirilmesine, test edilmesine ve yayınlanmasına kadar olan süreçte görev alır. Aşağıdaki görevleri de içerebilir:
-
Oyun fikri ve konsept tasarımı
-
Grafik ve ses tasarımı
-
Oyun motoru ve yazılımın geliştirilmesi
-
Oyun mekaniklerinin ve deneyiminin test edilmesi
-
Oyunun yayınlanması ve sonraki güncellemelerin yapılması
Oyun geliştiricileri genellikle ekipler olarak çalışır ve her bir oyunun farklı gereksinimlerine uygun olarak farklı rollere sahip olabilirler.
YETENEKLER, SEKTÖRLER, İLLER
Linkedin verilerine göre işle ilgili önemli bilgiler şöyle:
-
En yaygın yetenekleri: Unity, Oyun Geliştirme, C#
-
En yaygın sektörler: Teknoloji ve Medya, Profesyonel Hizmetler, Eğlence Sağlayıcıları
-
En fazla işe alım yapılan konumlar: İstanbul, Ankara, İzmir
-
Çalışanların Eğitim Düzeyi: Lise altı (%0,74), Lise (%4,41), Ön Lisans (%5,15), Lisans (%61,76), Yüksek Lisans veya üstü (%27,94)
-
Mevcut cinsiyet dağılımı: Kadın (%9); Erkek (%91)
-
Bu rolden önceki medyan deneyim yılı: 1,5
-
Bu unvana geçiş yapılan pozisyonlar: Yazılım Mühendisi, Unity Geliştirici, Full Stack Mühendis
-
Uzaktan çalışabilme imkanı: %22,9