Excel Web nedir ve ne işe yarar?

Excel, üzerinde yer alan pek çok düzenleme, kodlama ve tablo kurma mantığı ile çalışan oldukça popüler bir tasarım. Peki Excel Web nedir ve ne işe yarar? İşte detaylar...

Günümüzde pek çok kişi, internet ve bilgisayar ortamında işlerini halletmek amacı ile excel uygulamalarını kullanıyor. Excel, üzerinde yer alan pek çok düzenleme, kodlama ve tablo kurma mantığı ile çalışan oldukça popüler bir tasarım olarak ön plana çıkıyor. Bu Microsoft uygulamasını kullanarak, pek çok alanda ihtiyaç duyulan tablolama ve tasarım işleri hallediliyor. Excel web tasarımı ise bu uygulamaların en iyi şekilde kullanılabilmesi için oluşturulmuş olan bir internet excel uzantısı. Dosyaların hücrelerini en kolay şekilde eşleştirip inceleme yapabileceğiniz excel web tasarımı pek çok farklı şekilde kullanılabiliyor. Bu bağlamda excel web kullanımı ile ilgili detaylı bilgiye yazımızın devamında erişim sağlayabilirsiniz.

Excel Web ile Neler Yapılır?

Microsoft şirketinin bir yazılımı olan ve internet üzerinden pek çok tasarım, düzenleme ve tablo oluşturma işlemlerini halletmenizi olanak sağlayan excel web üzerinde yapılacak çeşitli işler mevcut. Pek çok kullanıcı, excel programları dahilinde işletme ve şirket bünyesinde oldukça geniş çaplı kullanım gerçekleştiriyor. Excel web kullanarak yapabileceğiniz işler ise şu şekilde sıralanabilir;

  •  Çeşitli formül hesaplamalarını Excel web üzerinden yapabilirsiniz.

  • Aynı zamanda bazı hesaplama işlemleri için formül oluşturabilirsiniz.

  • Hızlandırılmış tasarımlar ile makro formül işlemlerinizi yapabilirsiniz.

  • Birbirinden farklı tablo ve grafikler oluşturabilirsiniz.

  • Metin yazma ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.

  • Veri tabanları arasında araştırma yapabilir ve kendi veri tabanınızı oluşturabilirsiniz.

  • Matematik ile ilgili işlemleri yapabilir ve bu işlemler için formül geliştirebilirsiniz.

  • Veri yönetimi ile ilgili çeşitli tasarımlar oluşturabilirsiniz.

  • Resim yükleme ve düzenleme seçenekleri ile tasarım oluşturabilirsiniz.

  • Veri madenciliği ve otomatik rapor sistemi üzerinde çalışma gerçekleştirebilirsiniz.

Bunların dışında da oldukça fazla bir ağda excel web üzerinden çalışma yapabilirsiniz. Excel web kullanıcılarına sahip olduğu arayüz ile birlikte oldukça geniş bir çalışma özgürlüğü veriyor. İşleriniz için en uygun dosyaları hazırlamak ve dilediğiniz şekilde paylaşım yapmak için excel web uygulaması bu iş için oldukça ideal bir tercih oluyor. Dünya çapında da oldukça popüler kullanılan excel web, son tasarım Windows bilgisayarlarda paket dahilinde yer alıyor.

Excel Web Dosya Paylaşımı Nasıl Yapılır?

Microsoft Excel kullanırken online bir şekilde çalışma yapmak için excel web sitesine giriş yapmanın dışında farklı yöntemler kullanarak da excel web tasarımına erişim sağlamak mümkün oluyor. Ortak paylaşım ile bir Excel dosyası üzerinde çalışma yapmak için ilk olarak excel ana ekranında yer alan Paylaş butonuna tıklamanız gerekli oluyor. Ardından izinleri kontrol ederek düzenlemeye izin ver seçeneğini bulabilirsiniz.

Dosyanızı paylaşmak istediğiniz kişilerin isimlerini ya da iletişim için gerekli olan e posta adreslerini girdikten sonra gönder seçeneği ile dosya paylaşımı yapabilirsiniz. Dilerseniz bu dosya paylaşımı esnasında ek olarak iletiler ekleme imkanınız olan alanlar da bulunuyor. Bu alanları kullanarak dosya içeriği dışında paylaşımınıza ileti eklemesi yaparak gerekli olan tüm bilgiyi karşı tarafa aktarabilirsiniz.

Excel Web Formülleri Nelerdir?

Excel Web, kullanıcılarına tablo tasarımı sırasında yaptıkları işlemler için çeşitli formüller sunar. Bu sistem üzerinde yer alan formülleri gerekli mecralardan tedarik edebilirsiniz. Neredeyse her türlü işlem için işlemin süresini kısaltacak formüllere sahip olan excel üzerinde bu formülleri gerekli sütunlara girerek işlemlerinizi hızlandırabilirsiniz. Örneğin bir tabloda yer alan bilgilerin toplama ya da çıkarma gibi işlemlerini tek bir formül yazarak her bir sütuna uygulayabilirsiniz. Aynı zamanda matematik problemi ve grafikler üzerinde de bu formülleri kullanarak kısa ve kolay bir şekilde işlerinizi görebilirsiniz. Burada formül kullanmanın yanı sıra çeşitli formüller geliştirmek de mümkün oluyor.

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

Sonraki Haber

Forum