Discord nedir? Nasıl kullanılır?

Pek çok çevrimiçi oyun oynayan kullanıcı tarafından tercih edilen Discord uygulaması, kullanıcılara çevrimiçi oyun oynarken veya bilgisayarını kullanırken eş zamanlı canlı yayın açma fırsatı veriyor. İşte Discord nedir ve nasıl kullanılır sorularının yanıtları...

Discord, yazılı ve sesli bir şekilde kullanılabilen bir sohbet uygulamasıdır. Dünyada milyonlarca kullanıcısı bulunan ve her gün aktif bir şekilde milyonlarca kullanıcı tarafından kullanılan bu uygulama, çevrimiçi bilgisayar oyunu oynayan kullanıcıların aynı anda arkadaşları ile sesli ve yazılı bir şekilde iletişim kurmasına olanak sağlıyor.

Pek çok çevrimiçi oyun oynayan kullanıcı tarafından tercih edilen Discord uygulaması, kullanıcılara çevrimiçi oyun oynarken veya bilgisayarını kullanırken eş zamanlı canlı yayın açma fırsatı veriyor. Yine içerisinde barındırdığı pek çok özelliklerin arasından görüntülü konuşma desteği de mevcut. Yapacağınız sesli ve yazılı iletişimin yanı sıra arkadaşlarınızla görüntülü konuşma fırsatınızın yanında görüntülü konuşma yaptığınız kişiye de canlı yayın açabilme olanağını sağlıyor.

Discord uygulamasında bilinmesi gereken bir diğer özellik de sadece bir kişi ile değil onlarca, yüzlerce hatta binlerce kişi ile ortak ilgi alanlarınızın bulunduğu sunucularda konuşabilir, tanışabilirsiniz. İlgi alanınızın bulunduğu ve içerisinde yer almak istediğiniz birden fazla sunucuya dahil olabilir ve orada bulunan insanlarla eğlenceli dakikalar geçirebilirsiniz.

Discord Nasıl Kullanılır?

Günümüzde pek çok kullanıcısı bulunan Discord uygulamasını kullanmak oldukça basit. İçerisinden birçok eğlenceli ve ilginç özellik barındıran bu uygulamayı kullanmak için ilk önce bilgisayarınıza indirmelisiniz. Daha sonra uygulamaya giriş yapmak için kullanıcı oluşturmalısınız.

Bu işlemi tamamladıktan sonra sesli ve görüntülü konuşmanızı yapabilmek için kulaklık ve mikrofon ayarlarınızı yapmalısınız. Bunun için uygulamanın ayarlar sekmesine girip ‘’ses ve görüntü’’ bölümünden mikrofon ve kulaklık ayarlarınız yapabilirisiniz. Ardından isterseniz kendiniz bir sunucu oluşturabilirsiniz isterseniz de bir sunucu bulabilirsiniz.

Sunucu oluşturmak için Discord ekranın sol tarafında yer alan ‘’Bir sunucu ekle’’ ikonuna tıklamalı ve ardından ‘’kendim oluşturayım’’ bölümüne girmelisiniz. Oluşturduğunuz sunucuya isim verebilir ve dilediğiniz arkadaşınızı ekleyebilirsiniz.

Eğer girmek istediğiniz sunucuyu yine ekranın sol tarafında yer alan ‘’Herkese açık sunucuları keşfet’’ bölümünden aratıp giriş yapabilirsiniz.

Discord uygulamasının en keyifli özelliklerinden biri de sunucuya bot eklenebilmesi. Birbirinden farklı botları sunucunuza ekleyerek komutlar verebilir ve keyifli dakikalar geçirebilirsiniz. Discord’a bot eklemek için de öncelikle Discord’a tarayıcı üzerinde giriş yapmalısınız. Ardından top.gg adresine giriş yapıp istediğiniz botu seçmelisiniz. Daha sonra ekrana çıkacak ‘’davet et’’ tuşuna tıklayıp kendi kanalınıza davet etmelisiniz.

Akabinde botu davet ettiğiniz sunucuda yetkilendirmeli ve daha sonra Discord uygulamasına girip botu çalıştırmalısınız. Bu özelliklerin ardından uygulamada eğlenceli dakikalar geçirebilir ve istediğiniz arkadaşınızla sesli, yazılı ve görüntülü konuşma gerçekleştirebilirsiniz.

Discord Nasıl İndirilir?

Her gün milyonlarca çevrimiçi bilgisayar oyunu oynayan veya internet üzerinden sesli, yazılı ve görüntülü iletişim kurmak için tercih edilen günümüzde en popüler sohbet uygulamalarının ilk sıralarında yer alan Discord uygulamasını kullanmak ve indirmek ise oldukça basit olan birkaç adımdan oluşuyor. Hem cep telefonundan hem de masaüstü bilgisayar ve laptoplarınızdan kullanabileceğiniz bu popüler sohbet uygulamasını cihazınıza indirmek arkadaşlarınızla sohbet etmenizi oldukça kolaylaştıracak. İçerisinde ortak ilgi alanlarınızın bulunduğu insanlarla bir sunucu kurabilir ve orada eğlenceli dakikalar geçirebilirsiniz. Tüm bu güzel özellikleri barındıran dünyanın en popüler sohbet uygulamalarından biri olan Discord’u kullandığınız cihaza nasıl indirebilirsiniz aşağıda sizler için anlatıyoruz.

 Cep telefonuna Discord indirme

Kullanıma çıktığı günden bu yana her yıl milyonlarca kişi tarafından cep telefonlarına indirilen ve aktif olarak kullanılan popüler sohbet uygulaması Discord’u cep telefonlarınıza indirmek oldukça basit.

  • Bu işlem için ilk olarak yapmanız gereken şey telefonunuzdan uygulama mağazasını açmak.

  • Eğer Android kullanıyorsanız Play Store eğer IOS kullanıyorsanız da App Store uygulamalarına girip arama çubuğuna Discord yazmalı ve ardından indirmelisiniz.

  • İndirme işlemi tamamlandıktan uygulamayı kullanmaya başlayabilirsiniz.

Bilgisayara Discord indirme

Günümüzde neredeyse her bilgisayarda yer alan ve kullanım ve kullanıcı sayısı epey bir fazla olan çevrimiçi sohbet uygulaması Discord, görüntülü sohbet etme ve sesli iletişim kurma gibi eylemleri bir hayli kolaylaştırdı. Milyonlarca kullanıcıya sahip bu uygulamayı bilgisayarınıza indirmek oldukça basit.

  • Bu işlem için ilk adım olarak internet tarayıcınızı açmalısınız.

  • Daha sonra arama çubuğuna Discord indir yazmalısınız.

  • Daha sonra karşınıza çıkan resmi internet sitesinden indirme işlemini yapabilirisiniz.

Sonraki Haber

Forum