Discord hesap silme işlemi nasıl yapılır? Discord hesap silme ile kullanım dışı bırakma farkı nedir?

Discord hesap silme adımlarını anlatıyoruz. Dilerseniz hesabınızı geçici olarak kullanım dışı da bırakabilirsiniz. Her iki seçeneğin de ne işe yaradığını ve adım adım yapılması gerekenleri anlatıyoruz. İşte detaylar...

Günümüzde özellikle oyun severlerin en sık kullandıkları uygulamalardan bir tanesi Discord. Sıklıkla duyuluyor olsa da Discord'un ne olduğunu ve hangi amaçla kullanıldığını bilmeyen bir kesim de bulunuyor. Discord, bir dijital iletişim platformu olarak öne çıkıyor. Online olarak anlık ve çoklu iletişimin rahatlıkla kurulabildiği program, daha çok genç kesim tarafından sıklıkla kullanılıyor.

Discord, genel itibariyle oyuncular ve yayıncılar arasında popüler bir uygulama olarak öne çıkıyor. Bu platform içerisinde genel itibariyle yayın sırasında ekip oyunu oynamak isteyen kişiler irtibat kurabiliyor. Bunun yanı sıra pek çok yayıncının da izleyicileri ile rahatlıkla iletişim kurabilecekleri bir ortam olarak Discord’u tercih ettiği görülüyor.

Bağlayan ve ortak bir iletişim ağı oluşturmaya yarayan bu platformun milyonlarca kullanıcısı bulunuyor. Önceleri yalnızca oyun severler tarafından kullanılan Discord, günümüzde çok daha farklı noktalara da evriliyor. Özellikle iş dünyasının dijitale entegrasyon süreci içerisinde Discord’dan da faydalanıldığı görülebiliyor. Dijital üzerinden yürütülebilen pek çok meslekte iletişim kanalı olarak Discord kanalları tercih ediliyor.

Severek kullanılan bu platform içerisinde bazen üyelik silmek isteyen kullanıcılara da rastlanabiliyor. Peki Discord'dan üyelik nasıl silinir?

Discord Hesap Silme İşlemleri Nasıl Gerçekleştirilir?

Pek çok üyenin severek kullanmakta olduğu Discord'da bazen üyelik silme işlemleri gerçekleştirmek isteyen kullanıcılara da rastlanabiliyor. Böyle bir durumla karşılaşılması halinde üyeliğini silmek isteyen kişilerin izlemesi gereken adımlar şu şekilde sıralanabiliyor:

  • Hesap silme işlemlerini gerçekleştirebilmek için öncelikle kullanıcı ayarlarına gitmek gerekiyor.

  • Kullanıcı ayarlarına girdikten sonra hesabım seçeneğini seçerek içerisinden düzenle kısmına giriş yapılıyor.

  • Son adımda ise düzenle kısmında hesabımı sil seçeneğini seçerek hesabı kalıcı olarak silme imkanına erişilebiliyor.

Discord, üyeliğini kalıcı olarak silmek istemeyen kullanıcılar için de hesabı kullanım dışı bırakma imkanı sunuyor. Peki hesabı kullanım dışı bırakmak ve kalıcı olarak silmek arasında ne gibi farklar bulunuyor.

Discord Hesabı Kullanım Dışı Bırakmak ve Kalıcı Olarak Silmek Arasındaki Farklar Nelerdir?

Discord'da hesabını silmek isteyen kullanıcılara farklı bir alternatif olarak hesabı kullanım dışı bırakma seçeneği sunuluyor. Bu seçeneği tercih eden kullanıcıların Discord üyeliğini tamamıyla silmek yerine hesaplarını kullanım dışı bırakarak bir süreliğine platformdan uzaklaşmaları mümkün oluyor. 

Hesabı silmek ve kullanım dışı bırakmak arasındaki farklar şu şekilde:

Hesabı kullanım dışı bırakmak hesabın askıya alındığı anlamına geliyor. Yani bu hesabı dilediğiniz zaman üyelik bilgilerini girerek yeniden aktifleştirme imkanına sahip oluyorsunuz. Üyeliğini kapatmak isteyen kullanıcılara sunulan bu seçenek sayesinde kullanıcılar kararlarından vazgeçmeleri halinde yeniden üyeliklerini aktif hale getirebiliyor.

Devre dışı bırakılan bir hesapta Discord'dan bildirim alınmıyor. Fakat bu süreçte arkadaşlık istekleri alınabiliyor. Hesabınız devre dışı iken bu bildirimler size gelmiyor olsa da hesabınızı yeniden aktive ettiğinizde bu bildirimleri görmeniz mümkün oluyor.

Discord hesabı devre dışı bırakma özelliği, kullanıcıların daha sonrasında hesaplarını sildikleri için pişman olmamaları adına hesabı aktif tutuyor. Siz de hesabınızı silmek istiyorsanız fakat bu kararınızdan çok emin değilseniz hesabınızı kullanım dışı bırakarak da bir süreliğine Discord'dan uzaklaşabilirsiniz. Bu süreçte hesabınız dilediğiniz vakite geri dönmeniz için sizi bekliyor olacak.

Discord'da Silinen Üyelik Geri Alınabilir Mi?

Discord'da kalıcı olarak silinen bir üyelik yeniden geri alınamıyor. Bunu engellemek ve olası bir pişmanlığın önüne geçmek amacıyla Discord kullanıcılarına hesabı kalıcı olarak silmek yerine devre dışı bırakmak üzerine bir seçenek sunuyor.

Hesabını kapatmak isteyen fakat süreçten tam anlamıyla emin olmayan kişiler hesabımı devre dışı bırak özelliğini seçerek bir süreliğine Discord'dan uzaklaşma imkanı edinebiliyor. Daha sonrasında diledikleri bir vakitte hesap bilgilerini girerek hesaplarını yeniden aktif edebiliyor olmaları da büyük bir avantaj sağlıyor.

Sonraki Haber

Forum