Abonenin borcu için eşini arayan şirkete 50 bin TL ceza kesildi

Bir abonenin borcuyla ilgili durumu eşi ve kardeşine mesaj ile bildiren telekomünikasyon şirketine Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK) 50 bin lira ceza kesti.

Bir telekomünikasyon şirketi, abonelerinden birinin borcuyla ilgili eşi ve kardeşine mesaj gönderdi. TRT'nin haberine göre, mesajda borç için sürenin dolduğu ve icra işlemlerinin başlatılacağı bildirildi. Abone, kişisel verilerinin ifşa edilmesi nedeniyle şirkete dilekçe yazdı.

Şirket temsilcileri, borçlunun eşini arayarak da durumu sordu. O da kocasına ait şahsi bilgilerin kendisine gönderilmesine tepki gösterdi ve telefon numarasının nasıl bulunduğunu sorduğunda “Dolaylı yollardan elde edildi” yanıtı verildi.

"Numaralar Otomatik Kaydediliyor" Savunması

Şikayet üzerine Kişisel Verileri Koruma Kurumu tarafından inceleme başlatıldı. Alacaklı şirket, abonenin eşi ve kardeşinin telefonlarından da borçla ilgili arama yapıldığını belirterek, numaralarının otomatik olarak kaydedildiğini ve mesaj gönderildiğini savundu.

50 Bin Lira Para Cezası

Şikayet ve savunmayı inceleyen Kurum, kişisel verilerin hukuka aykırı olarak işlendiğine hükmetti. Şirkete 50 bin lira idari para cezası uygulandı.

Ayrıca bilgi almak amacıyla arayan kişilerin telefon numaralarının otomatik olarak kaydedilmesi uygulamasına son verilmesine karar verildi.

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

Samsung'un reklamları, şirkete büyük bir para cezası olarak geri döndü

Destiny 2 için hile yapanlara büyük ceza şoku

Diablo Immortal hakkında can sıkan şikayet: Ücretsiz oyuncuları cezalandırıyor mu?

Sonraki Haber

Forum