Xtrfy M8 Wireless İnceleme

İsveç’ten kendine özgü bir amiral gemisi olan Xtrfy M8 Wireless'ı inceledik.

CHIP Online Notu 93
  • Kendine özgü tasarım
  • Son derece yüksek performans
  • Uzun batarya dayanımı
  • Kaliteli skatezler ve kutu içeriği
  • 2.4Ghz adaptörü fare içinde taşınamıyor

Xtrfy markasını bugüne kadar çok fazla değerlendirmediğimizi biliyoruz ama bizim için hiç yabancı sayılmaz. Daha önce sizinle incelemesini paylaştığımız MZ1’in yanında M4 ve M42 modellerini  de kullanmıştık ve tamamı kendine özgü, kendi tasarım yolunu takip eden, özenli, fiyat / performansı aşırı yüksek ürünlerdi. Xtrfy tabii boş durmadı, zaman içinde bu 3 modelini kablolarından kurtardı ve aileye yeni bir amiral gemisi dahil etti.

Şimdi adettendir, biz oyuncular bir fareye ilk kez baktığımızda “şekli şu modele benziyor” demeye bayılırız ancak M8’in Ninjutso Katana’ya benzerliği ilk izlenimden öteye gitmiyor. Tıpkı Xtrfy’ın diğer fareleri gibi, son derece kendisine özgü, kendi tasarım yolunu çizen ve bunu oldukça parlak fikirlerle donatabilen bir model M8.

M8’e baktığınızda ilk fark edeceğiniz şey ana tuşları mousepad’e 4mm’ye kadar yaklaştıran ilginç tasarımı. Tuşlar daha önce görmediğimiz kadar öne gidiyor ve bu, çoğumuz için fonksiyonel bir fark yaratmasa da başka tasarım inovasyonları gerektirdiğinden hayli yenilikçi bir yaklaşım. Peki, hangi inovasyonlardan bahsediyoruz?

Fareye önden tekrar bakıp USB-C yuvasını olması gerektiği yerde göremeyince ne dediğimizi fark edecek ve ürünün şarj gerektirdiğini idrak ettiğinizde aradığınız USB-C slotunu hiç tahmin etmediğiniz bir yerde bulacaksınız. Xtrfy bu modelde USB-C slotunu saat 17:00 yönüne, farenin arka sağ kısmına gizlemiş. Bu bölümde hayli “kudretli” bir tıkaç var, böylece slotun içine toz kaçmaması, bir taraftan da elinizi rahatsız etmemesi için gerekli tüm önlemler alınmış. Tabii akla geliyor, kablo oradayken kullanmak ne kadar konforlu diye. Xtrfy son derece esnek olan Ezcord Pro kablosuna son derece güvense de biz kablonun sağ kısmında bir Type-C kablosu takılıyken süper rahat edebildik diyemeyiz. Neyse ki şarj çabuk bitiyor ve 75 saatlik batarya dayanımı sayesine kabloyla çok fazla bir işiniz olmuyor. Bu arada kabloyu eğer performans beklentisi ile kullanıyorsanız, yapmayın. Ürünün kablosuz 2.4Ghz bağlantısı (BT desteği yok) en az kablolu bağlantı kadar yüksek performansa sahip.

Herhangi bir RGB desteğine sahip olmayan fare 5 farklı, her biri birbirinden güzel renk seçeneğiyle satılıyor. Bizim kullandığımız beyaz modelin alt kısmı çok hoş tezat oluşturan bir mavi renkte, tuşlar ise turkuaz esintili. Son derece şık, biraz Lamzu Atlantis’i andıran bir renk paleti diyebiliriz. M8’in işçilik ve malzeme kalitesi harika. Salladığınızda hiçbir tıkırdama (rattling) hissetmiyorsunuz.

118x61x39 mm boyutlarındaki M8 küçük bir fare. Ebat olarak HK Gaming’in Mira S modeline yakın olduğu söylenebilir. Bu kadar küçük olması, öne uzanan ana tuşları ve ambidextrous şekli sebebiyle de neredeyse tüm el boyutlarına (çok büyük değilse) ve tutuşlara uygun bir ürün. Farenin ana switchleri ise sektörün en popüleri, yani Kailh GM8.0. Toplam 80 milyon tuş basım ömürlü olan ve verdiği net, tactile hissi sebebiyle çok sevilen bu anahtarlar, M8 için mükemmel bir seçim olmuş.

Performans tarafına gelirsek, bu tarafta Xtrfy’ın elini korkak alıştırmadığı açık. PixArt PAW 3395 sensör piyasanın en iyilerinden birisi bilindiği gibi. Amiral gemilerinde kullanılan bu sensör 26000dpi’a kadar hassaslık desteklerken 1000Hz polling rate, 50G hızlanma ve 650 IPS hız gibi son derece etkili rakamlarla geliyor ve lift off yüksekliği de 1CD’den (1.2mm) daha düşük. Bir diğer artısının Motion Sync desteği olduğunu da belirtelim. Bu sayede sensörün izleme frekansı, bilgisayarınıza gönderilen bağlantı paketleriyle senkronize ediliyor ve bu da sensörün konum doğruluğunu artırarak daha yumuşak bir izleme performansı sağlıyor.

Xtrfy amiral gemisi üretti diye doğru bildiğinden de vazgeçmemiş. M8 de herhangi bir yazılım desteğine sahip değil. Bunun yerine, akla gelebilecek neredeyse tüm ayarlar alttaki switchle çeşitlendirilmiş tuş kombinasyonlarına atanmış durumda. Kutudan çıkan kullanma kılavuzu size bu konuda destek sağlayacaktır. Açıkçası, fareyi dilediğiniz gibi konfigüre edebilmeniz ve bir yazılıma ihtiyacınızın olmaması profesyonellerin de ilgisini çekecek bir detay.

Skatezler de ürünün genel kalitesini yansıtan, beklentimizi karşılayan türden. Süzülme hissiyatı gayet başarılı, 55 gramlık ağırlığın da etkisiyle, özellikle MPC450 gibi speed padlerde kuş gibi uçabilirsiniz. Wraith Cosmic Glass ile harika bir ikili olduklarını ve son derece dengeli bir hız/kontrol bileşkesi sunduklarını da belirtelim.

Sonuç

Xtrfy bir kez daha bekleneni karşılayan, hatta üzerine çıkan bir ürün yapmış. Karşımızda son derece kendisine özgü, performanslı, şık ve tüm rakipleriyle yarışabilecek kadar kaliteli bir fare var. WGear üzerindeki fiyatı ise 2550 TL. Sunduğu performansa ve rakiplerinin fiyatına bakılırsa makul olduğu söylenebilir.

Kürşat Zaman

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Xtrfy M8 Wireless
Ürün Markası Xtrfy
CHIP Online Notu
93

İlginizi Çekebilir

Pusat Ghost Pro inceleme
Pusat Reflex Pro ve Pusat Reflex Ultra Kablosuz Oyuncu Mouse inceleme
Cooler Master MM712 inceleme
XPG Slingshot inceleme
ASUS SmartO Mouse inceleme
Asus ROG Harpe Ace Aim Lab Edition inceleme
Forum