vivo V21 İnceleme

vivo'nun yeni akıllı telefonları vivo V21 ve vivo V21e'yi tüm detaylarıyla inceledik.

CHIP Online Notu 90
  • Üst seviye kamera yetenekleri
  • Güzel görüntü üreten ekran
  • Yüksek performans
  • Uzun pil ömrü ve hızlı şarj
  • Güncel işletim sistemi
  • Eksiksiz kutu içeriği

Çin'in en büyük akıllı telefon üreticilerinden biri olan vivo, kısa bir süre önce ülkemize giriş yaptı ve arka arkaya yeni modellerini ülkemizdeki kullanıcılarla buluşturmaya başladı. Öte yandan Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın yeni ana sponsoru olmasıyla da herkesin artık yakından tanıdığı vivo, yeni akıllı telefon modelleri olan V21 serisini de ülkemizde satışa çıkarttı. Elimizde yeni seride olan V21 ve V21e modelleri bulunuyor ve bugün bu 2 telefona da yakından bakacağız, ancak odağımıza daha çok V21'i alacağız. Zira iki telefonun da özellikleri birbirine çok yakın.

vivo V21, tasarımıyla çok hoş görünen bir akıllı telefon. Ancak öncelikle söze kameralarıyla başlamak istiyoruz, zira kameralarda pek çok marifet bizleri bekliyor.

Üst Seviye Kamera Yetenekleri

vivo V21'in ön kamerası tam 44 MP çözünürlüğünde. Bu yüksek çözünürlüklü lens sayesinde özellikle akıllı telefonu ile sık sık selfie fotoğraflar çekenler fazlasıyla memnun kalacakken, kameranın detaylarında ise büyük yenilikler bizleri bekliyor.

Huawei MateBook 14 (2021) İncelemesiTatil sezonunun yavaş yavaş kapanmasıyla okula dönüş başlıyor ve çalışanlar yeni sezona hazırlanıyor.

44 MP'lik ön kamerada OIS ve EIS kombinasyonunu kullanan vivo, böylece ön kamera ile video çekerken de sallantısız videolar üretebilme imkanı tanıyor. Bu kategorideki telefonlar arasında önemli bir özellik olarak hareketi algılamak ve kalibre etmek için MEMS, yani mikro-elektronik mekanik sistemini kullanan vivo, böylece sarsıntının yönü, hızı ve şiddetini hesaplayabiliyor ve bu sayede de ön kamera ile çekilen hareketli anlarda gayet stabil bir video ortaya çıkartabiliyor. Bu arada ön kamera ile 4K çözünürlüğe kadar video kaydı yapılabildiğini de belirtelim.

Ayrıca bu telefonla artık gece selfie'lerinde de sorun yok. Telefonun ön tarafına çift yerleştirilen spot ışıklarını açtığınızda karanlık ortamlarda çok net fotoğraflar çekebiliyorsunuz, ancak bu seçenek de tek değil. Dilerseniz Aura efektini açarak ekran flaşını da kullanabiliyorsunuz. vivo, bu seçeneklerle birlikte telefonun ön kamera kullanım yeteneklerine işlevsellik katmış.

Gece modunun arka kameralarda olduğu gibi ön kamerada da kullanılabilme olanağının bulunduğu telefonda, yine portre modunda hem ön hem arka kamera ile fotoğraf çekebiliyorsunuz. Böylece alan derinlikli, yani bokeh efektli fotoğraflar çekebilirsiniz.

Arka kameralara geldiğimizdeyse yine vivo'nun kamera şovunun burada da sürdüğünü görüyoruz. Telefonda ana kamera 64 MP çözünürlüğünde olurken yine bu kamera da tıpkı selfie kamerası gibi optik imaj sabitleyici içeriyor. f/1.8 diyafram açıklığına sahip olan ana kamera 0.8 mikrometre lens içeriyor ve faz algılama otofokusu da destekliyor.

Yine ön kamera gibi arka kamerayla da 4K'ya kadar video kaydı yapılabilirken, video kaydı sırasında sarsıntıları gidermek için hemen kamera arayüzünde üstte göreceğiniz "süper anti-sarsıntı" özelliğini açabiliyorsunuz.

vivo V21, arkada 3 kamera bulunduruyor. Diğer 2 kamera ise 8 MP ultra geniş açılı olurken, bir diğer lens ise makro çekimlere adanmış durumda. Böylece yakın plan fotoğraflar da çekebiliyorsunuz bu telefonla.

Bu arada vivo'nun elbette kameraların üzerinde bu kadar durmasının sebebi bu telefonlar ile bol bol anı kaydedebilmenizi istemesi olurken, öte yandan içinizdeki yaratıcılıkları da destekleme düşüncesi de mevcut. Son dönemde özellikle Instagram Reels ve TikTok platformları yoluyla herkes videolarıyla boy gösterirken, bu telefon size tüm yetenekleriyle bu imkanı veriyor. Bahsettiğimiz kamera yeteneklerinden, kamera uygulaması içinde yer alan modlarla yararlanabiliyor, yapay zekayı kullanarak, çeşitli filtre ve portre stillerini değerlendirerek, HDR gibi özelliklerden de yararlanarak gece ya da gündüz yapacağınız fotoğraf ve video çekimlerinde tatmin edici sonuçlar sağlayabiliyorsunuz. Hatta dilerseniz ön ve arka kamera ile aynı anda video kaydı yapabilmeniz de bu telefonla elinizde.

Eksiksiz Kutu İçeriği

Evet, genellikle kameraları incelemenin sonuna bırakırdık, ancak telefonun kameraları fazlasıyla ilgi çekici olunca, sıralamada bu defa farklılık yapalım istedik. Şimdi normal sıramızla devam edelim ve ilk olarak telefonun kutusundan çıkanlara bakalım.

Ghost of Tsushima Director's Cut İncelemesiGhost of Tsushima Director's Cut ile yolculuğumuz Tsushima'dan Iki Adası'na!

vivo V21'in kutusu oldukça düzenli. Kutuyu açtığınızda içinde şeffaf koruma kılıfını bulabiliyor, ayrıca güzel bir kulaklık setinin yanı sıra USB-C'den 3.5 mm'ye dönüştürücü kabloyu da burada görebiliyorsunuz. Kutuda yine 33W gücünde şarj eden bir şarj adaptörü ile kablosu yer alırken, ekran koruyucu filmin de halihazırda telefonun ekranı üzerinde yer aldığını söyleyelim.

Evet, kulaklıktan silikon kılıfına kadar gayet tatmin edici bir kutu içeriğine sahip olan vivo V21, böylece ek masraf yapmanızı gerektirmeyecek. Aynı şey vivo V21e modeli için de geçerli bu arada, onun da kutu içeriği bu telefonla aynı. Yalnızca onda USB-C 3.5 mm adaptör yok, zira vivo V21e'nin üzerinde hem USB-C bağlantısı hem 3.5 mm kulaklık girişi yer alıyor.

Şık Görünen Tasarım

Peki, telefonların tasarımları nasıl? Gerçekten de vivo V21 de vivo V21e de fazlasıyla güzel görünen, şık telefonlar oluyor. Oldukça ince tasarıma sahip olmaları bir yana üzerinde kullanılan malzeme kalitesi, renk seçimi ve ağırlığı ile elinizde tuttuğunuzda iyi hissettiren modeller olduğunu söyleyebiliriz.

Xiaomi POCO F3 ve POCO X3 PRO Karşı Karşıya! 2 Telefonu Detaylı İnceledik!Xiaomi'nin heyecanla beklenen 2 yeni güçlü telefonu POCO F3 ve POCO X3 Pro hakkında bilmeniz gereken her şey!

vivo V21, sadece 7.3 mm kalınlığında olurken, vivo V21e de 7.4 mm kalınlığında. Telefonların ağırlıkları da birbirine yakın. vivo V21, 176 gram ağırlığında olurken, vivo V21e ise 171 gram ağırlığında. Böylece 2 telefonun da gayet hafif olduğunu söyleyebiliriz.

2 telefonu da şöyle yan yana koyduğunuzda çok güzel göründüğünü görebiliyoruz. Alacakaranlık Mavisi ve Günbatımı Ritmi gibi farklı renk seçenekleri elbette bulunuyor. Bu noktada seçim sizin olacak.

Başarılı Görüntü Kalitesi

Gelelim ekranlara. Her 2 telefonun ekranı da 6.44 inç büyüklüğünde ve 1080x2400 piksel çözünürlüğünde olurken, elbette arada birtakım farklar mevcut durumda. vivo V21'de 90Hz ekran tazeleme hızı bulunuyor. Ekranda 60Hz ve 90Hz ekran tazeleme hızını siz belirleyebileceğiniz gibi gerekli durumlarda telefonun kendi değiştirebilmesi için otomatik seçimi de işaretleyebiliyorsunuz. Böylece ekranda hareketsiz görüntüler varken, ekran otomatik olarak 60Hz'e geçecek ve bunun sonucunda da güç tasarrufu sağlanacak.

Monster Tulpar T5 V22.1 İncelemesiYine Monster Notebook ve yine canavar gibi bir notebook.

E3 AMOLED panelden oluşan vivo V21'in ekranı çok net görüntüler üretebiliyor. HDR10+ teknolojisinin yer aldığı ekranda, 800 nit parlaklığa erişilebiliyor (500 tipik). Üstte ön kamera için bırakılan damla çentikle beraber 20:9 FullView ekran en-boy oranında görüntü üreten telefon, piksel yoğunluğu ise 409 ppi gibi gayet yeterli bir seviye.

Teknik Özellikler ve Performans

vivo V21 ve vivo 21e Android 11 işletim sistemiyle beraber açılıyor ve gayet sade tasarlanan, kullanışlı seçenekler sunan Funtouch 11.1 arayüz yazılımıyla geliyor. Telefonlar teknik açıdan da oldukça güçlü. Fakat bu noktada aralarında birtakım farklar mevcut durumda. vivo V21'de MediaTek MT6853 Dimensity 800U işlemci kullanılıyor. 7nm fabrikasyon sürecinin eseri olan bu işlemci, 8 çekirdekli olurken, elimizdeki V21'in RAM miktarı ise 8 GB şeklinde. Depolama kapasitesi 128 GB olan telefonda, depolama biriminin UFS 2.2 standardında sunulmuş olması da sevindirici bir diğer detay. Böylece veri kopyalarken ya da uygulama açılışlarında hızlı yükleme süreleri sağlanıyor.

TCL 20 SE İncelemesiTCL'in Türkiye'de yerli üretime başlayarak ürettiği ilk telefon TCL 20 SE'yi tüm detaylarıyla inceledik.

Özellikle vivo V21'de bulunan MediaTek MT6853 Dimensity işlemci, telefonun sınıfı için mükemmel performans sağlamasına önayak oluyor. 2.4 GHz saat frekans hızlarına kadar hız artışı gösterebilen çekirdekler, zorlu uygulamalar ve grafik gücü yüksek oyunlarda elinizi kuvvetlendirirken, öte yandan muadillerine kıyasla telefonun daha az enerji sarfiyatında bulunmasını sağlıyor ve paranızın karşılığını veriyor.

Bu arada vivo V21'in 8 GB RAM içerdiğini söyledik ancak şunu da ilave etmekte fayda var. Telefonda gerektiğinde RAM yükseltmesi otomatik olarak yapılabiliyor. Telefonun ayarlarına girdiğinizde burada, RAM hanesinde 8 GB + 3 GB şeklinde bunu görüyorsunuz. Bunun anlamı, arka planda birden fazla uygulama çalışırken ya da telefonda zorlu bir uygulama çalıştırırken, boşta kalan ROM alanının bir kısmı RAM'e kaydırılıyor ve böylece performanstan ödün verilmiyor. Kullanışlı bir özellik olmuş.

Oyun tarafına geldiğimizde vivo V21 ile sorunsuz bir oyun deneyimi yaşayabileceğinizi söyleyebiliriz. İşlemci ile beraber yerleşik gelen Mali-G57 GPU yongası ile PUBG ve Call of Duty Mobile gibi oyunlarda akıcı bir performans sağlayabiliyorsunuz.

Benzer konu vivo V21e için de geçerli. Zira o telefonun da işlemcisi, orta segmentin başarılı bir üyesi olan Qualcom Snapdragon 720G'den oluşuyor ve yine 8 GB RAM ile 128 GB depolama alanı sunuluyor.

Peki, telefonun pil ömrü nasıl? Her 2 telefonda da 4000 mAh kapasitesinde batarya mevcut durumda. Günlük kullanımlar için gayet yeterli olan bu kapasite, telefonların enerji verimliği sağlayabilmesi ile beraber de sizi yarı yolda bırakmıyor, günlük kullanımlarda gayet ideal bir performans üretiyor. Öte yandan telefonlar oldukça hızlı şarj oluyor, zira her 2 telefonda da 33W gücünde hızlı şarj desteği mevcut durumda ve 33W'lık FlashCharge adaptörü ile şarj ettiğinizde sadece 30 dakika içinde telefonları yaklaşık yüzde 65 kapasitede şarj edebiliyorsunuz.

Özetle

Evet, sonuç olarak baktığımızda, hem vivo V21 hem vivo V21e modelleri oldukça başarılı telefonlar olmuş diyebiliriz. Özellikleri itibariyle vivo V21 bir adım öne çıkarken, böylece orta – üst segment telefon kategorindeki önemli bir boşluğu dolduruyor. vivo V21e ise orta segmentin ideal bir üyesi olarak raflardaki yerini alıyor. Tasarımlarından kameralarına, sağladığı performanslarından ekranlarına kadar pek çok yönüyle bizim kullandığımız süre içinde gayet olumlu bulduğumuz telefonlar hakkında pek tabii ki son söz yine sizlerin olacak. Eğer telefonlar hakkında sorularınız var ise, yine aşağıda yorumlarda bizlerle paylaşabilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli vivo V21
Ürün Markası vivo
CHIP Online Notu
90
İşletim SistemiAndroid 11
İşlemciMediaTek Dimensity 800U
Çekirdek (CPU)8
İşlemci Hızı2.4 - 2.0 GHz
Ekran TeknolojisiAMOLED
Ekran Boyutu6 inç
Ekran Çözünürlüğü1080 x 2400 px
Bellek (RAM)8 GB
Dahili Depolama128 GB
Arttırılabilir Depolama256 GB
Ön Kamera44 MP
Arka Kamera64 MP
Arka Kamera (2)8 MP
Arka Kamera (3)2 MP
Çift HatYok
Wi-FiVar
NFCYok
GPSVar
LTE (4G)Var
HDMI (MHL)Yok
BluetoothVar
FM RadyoYok
Batarya Kapasitesi4000 mAh
Parmak İzi SensörüVar
Yüz TanımaVar
Boyutlar73 x 159 x 3.7 mm
Ağırlık176 gr.

İlginizi Çekebilir

Xiaomi Mix Flip inceleme
OPPO A3 inceleme
nubia Z60 Ultra inceleme
Xiaomi 14 inceleme
vivo X200 Pro inceleme
vivo V40 & v40 lite inceleme
Forum