Elektrik kesintilerinde devleşen cihaz

Elektrik kesintilerinde internetten mahrum kalmak istemeyenler için Nano Modem UPS'i inceliyoruz.

CHIP Online Notu 89
  • Güzel tasarım
  • Kolay kullanım
  • Önemli bir ihtiyacı karşılıyor
  • USB yok

Elektrik kesildiğinde UPS'lere büyük iş düşüyor. Her ne kadar son kullanıcı tarafında eskisine nazaran çok fazla kullanılmasa da özellikle kurumlarda ve sunucu sahipleri tarafından büyük önem arz eden UPS'ler, PC'leri ve çeşitli cihazları elektrik kesintilerinde hayatta tutmak için önemli araçlar. Bu tür güç kaynaklarıyla tanınan Tunçmatik'te farklı boy ve işlevlerde modeller mevcut durumda. Ancak bugün elimizdeki ürün, UPS dendiğinde aklımıza gelen kallavi ağırlıktaki cihazlara farklı bir örnek teşkil ediyor.

Tunçmatik Nano Modem UPS, bataryalı bir güç adaptörü. Elektrik kesildiğinde internete erişmek için modeminizin güç kaynağı yerine bu cihazı kullanmanız gerekiyor. İçeriğinde iki farklı dönüştürücü adaptör de bulunduran cihaz, bu sayede farklı güç kaynağı girişine sahip modemlerle de çalışabiliyor.

Nano Modem UPS, yalnızca modemlerle kullanılacak diye bir şey yok elbette. Özellikle internet kesintilerinde işe yaramaz hale gelen telsiz ev telefonları ve güvenlik kameraları gibi cihazlarla da kullanılabilen Nano Modem UPS, böylece elektriksiz kalacağınız birkaç saati, kesintiden etkilenmeden atlatmanıza olanak tanıyor.

Elektrik gitse de, modemde elektrik olacak

Nano Modem UPS'in üzerinde kademeli volt anahtarı mevcut. Bu sayede çalıştıracağınız cihazın ihtiyaç duyduğu voltu sağlayabiliyorsunuz. 6000 mAh'lik bir batarya kapasitesine sahip olan cihaz, modeminize yaklaşık 6 saate kadar elektrik sağlayabiliyor. Yani elektrik kesildiğinde, 6 saate kadar daha modeminiz sizi internete bağlı tutabiliyor. Halihazırda dizüstü bilgisayarların da pil ömürlerinin en az 3 – 4 saat gittiğini göz önünde bulundurduğumuzda, bu süre gayet yeterli.

Lti-Polimer pil kullanan Nano Modem UPS, bataryası tamamen tükendiğinde yaklaşık 8 saatte tam kapasite şarj olabiliyor. Her zaman prize takılı olacağı için bu süreyi görmezden gelebiliyorsunuz, zira Nano Modem UPS'i kullanmaya başladığınızda onu prizde unutuyorsunuz; tıpkı modeminize şu an güç veren güç adaptörü gibi.

Tunçmatik yetkilileri tarafından yaklaşık 500 kez şarj döngü sayısı gibi bir sınırı olduğu belirtilen Nano Modem UPS, böylece yaklaşık 500 kez elektrik kesintilerinden sizi kurtaracak gibi görünüyor. Zaten elektriklerin de eskisi kadar kesilmediğini düşünürsek, ömrünü tamamladığını görmeniz bir hayli uzun zaman alacak gibi görünüyor.

Özetle

Tunçmatik Nano Modem UPS, fazlasıyla işe yarar bir cihaz. Eğer sık elektrik kesintileri yaşıyorsanız ve bundan bezdiyseniz tam sizin kaleminiz diyebiliriz. Eh, tabii ki ayda yılda birkaç kez, birkaç saat elektrik kesintisi yaşayan kullanıcıların ilgisini çekmeyecektir. İlk senaryoyu dikkate aldığımızda oldukça kullanışlı olduğunu söyleyebiliriz. Bir de üzerinde ek USB portu olsaydı daha şahane olurdu doğrusu. Zira elektrik kesintisinde modemi çalıştırmaya ek olarak akıllı telefon veya tabletini de şarj etmek isteyecek kullanıcılar olacaktır. Her ne kadar artık yer gök mobil şarj cihazı olsa da, bu kategoride bunu sağlayan modellerin olduğunu da söylemek lazım.

Tunçmatik Nano Modem UPS'in fiyatı ise yaklaşık 108 TL civarında. Yaptığı iş düşünüldüğünde fiyatının da gayet cüzi olduğunu söylemek lazım.

Kimler Almalı

Özellikle sık elektrik kesintisi yaşayan ve buna bağlı olarak internet kesintisinden, telsiz telefonunu kullanamamaktan veya güvenlik kameralarının sekteye uğramasından mustarip kullanıcılar Tunçmatik Nano Modem UPS'i tercih edebilirler.

Alternatifleri

Tunçmatik Nano Modem UPS'e alternatif olarak Powerful PM-4400 Micro DC Modem UPS de bir seçenek olabilir.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Tunçmatik Nano Modem UPS
Ürün Markası Tunçmatik
CHIP Online Notu
89
Giriş 100-240 VAC 0.3A MAX
Çıkış 5V DC/2A, 6V DC/2A, 9V DC/1.3A, 12V DC/1A
Kapasite 6000mAh
Akü Li-Polimer
Şarj Döngü Sayısı Yaklaşık 500 kez
Akü Şarj Süresi 8 saat
Boyutlar 120 x 72 x 39 mm
Ağırlık 265 gr.

İlginizi Çekebilir

Mercusys Halo X70 inceleme
TP-Link EasyMesh İnceleme
Keenetic PoE+ Switch 5 inceleme
Fonri Akıllı İç Ortam Alarm Seti inceleme
Fonri Kablosuz Akıllı Röle inceleme
Fonri Wi-Fi Alarm Seti inceleme
Forum