Özellikle seyahatlerde ihtiyaç duyuyorsunuz

Kablolu bağlantıyı kablosuza, kablosuz bağlantıyı kabloluya çeviren kompakt cihaz.

This browser does not support the video element.

CHIP Online Notu 85
  • Kolay kurulum
  • Performans
  • Kompakt tasarım
  • USB portu
  • Muadiline göre pahalı

Kablolu bağlantıyı kablosuza, kablosuz bağlantıyı kabloluya dönüştürebilen, öte yandan ağ alanını genişletmek için de kullanılabilecek olan ürünlerden, daha önce farklı farklı modelleri incelemiştik. Boyutları itibariyle bir cebe sığabilecek ölçüde olan bu tip cihazlar arasında, farklı seçenekler bulunuyor. Hız ve anten kullanımı gibi noktalarda farklılıklar gösteren bu minik-dev ağ cihazları arasında bu incelememizde bize TP-Link'in gönderdiği eğileceğimiz ürün ise TL-WR810N modeli.

Mini tasarım

Özellikle seyahatler için tercih edilebilecek yapıda olan WR810N, minik bir router. Öte yandan menzil genişletici olarak da kullanılabilen bu cihazın, türlü türlü özellikleri var. Hepsinden incelememiz boyunca bahsedeceğiz.

Öncelikle tasarımdan başlamak gerekirse, WR810N'in oldukça kompakt olduğunu söyleyebiliriz. Bu sayede seyahatlerde rahatlıkla yanınızda taşıyabiliyorsunuz. Öte yandan evde kullanacağınız zaman da, tasarımıyla priz üzerinde kaba bir görünüm sergilemiyor. Şık, güzel ve boyutlarıyla küçük ölçülere sahip.

Bu cihazla aynı işlevi yerine getiren bazı modellerde harici antenler görüyoruz. TP-Link'in de benzer ürünleri var. Fakat elimizdeki modelde, harici antenler yerine çözüm dahili antenlerle geliyor. Bu sayede kasa dışında kalabalık engellenmiş.

WR810N'in alt kısmında gerekli bağlantılar yer alnıyor; WAN, LAN ve USB portlarını burada görebiliyoruz.

Çok işlevli

WR810N, kullanımı oldukça kolay bir cihaz. Eğer sık seyahat ediyorsanız, otellerde kablosuz bağlantının ne kadar sıkıntı yarattığını fark etmişsinizdir. Burada çözüm, bağlantıyı kabloludan kablosuza çevirmekten geçiyor ve burada da tahmin edebileceğiniz gibi WR810N devreye giriyor. Üzerindeki Ethernet portu sayesinde kablolu bağlantıyı Wi-Fi'a çevirebilen cihaz, böylece dizüstü bilgisayar, telefon ve tabletinize kablosuz bağlantı dağıtabiliyor.

Yine aksi senaryo da WR810N için geçerli. Eğer televizyonunuzun veya oyun konsolunuzun kablolu internete bağlanmasını istiyorsanız, yine Ethernet portunu kullanarak WR810N ile bu cihazları kabloyla ağa dahil edebiliyorsunuz.

Bunlara ek olarak üzerinde bir USB portu da bulunduran cihaz, böylece depolama birimlerinizi ağa dahil ederek dosya paylaşımı yapabilmenize olanak tanıdığı gibi, yine bu portla cihazlarınızı şarj edebileceğiniz bir istasyona da dönüşebiliyor.

WR810N, 2.4 GHz frekans bandında 300 Mbps'e değin transfer hızı destekliyor. Farklı modlarda kullanılan cihaza, menzil genişletici görevini de verebiliyorsunuz. Bu da cihazın, modemin bulunduğu odayla, kablosuz ağ bağlantısının çekmediği nokta arasında bir köprü görevi alacağını gösteriyor.

Özetle

TP-Link TL-WR810N, sık seyahat eden veya evde kompakt bir router veya menzil genişletici çözümü arayanlar için ideal bir cihaz. Performansıyla başarılı bulduğumuz cihazın fiyatı ise 115 TL civarında. Bu fiyatıyla gayet uygun olan cihaz, kablosuz ağına bu tür bir cihaz arayanlara önerilir.

Kimler Almalı

Sık seyahat eden ve ağında router veya menzil genişleticiye ihtiyaç duyan kullanıcılar TP-Link TL-WR810N'yi rahatlıkla tercih edebilirler.

Alternatifleri

TP-LINK TL-WR702N'ye alternatif olarak daha uygun fiyatlı olan Asus RP-N12'yi de önerebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli TP-Link TL-WR810N
Ürün Markası TP-Link
CHIP Online Notu
85
Standart IEEE 802.11b/g/n
Hız 300Mbps
Frekans 2.4 GHz
Bağlantılar WAN/LAN, LAN, USB
Güvenlik 64/128/152-bit WEP, WPA/WPA2, WPA-PSK/WPA2-PSK
Boyutlar 85 x 75 x 28 mm

İlginizi Çekebilir

TP-Link UE300C inceleme
TP-Link Archer T3U Plus İnceleme
TP-Link TL-PA701P KIT İnceleme
TP-Link Archer T9UH İnceleme
TP-Link RE205 İnceleme
TP-Link RE270K İnceleme
Forum