TP-Link Archer VR1200 İnceleme

ADSL/VDSL ve fiberi de had safhada destekleyen TP-Link Archer VR1200 nasıl bir cihaz? inceledik!

CHIP Online Notu 91
  • Güzel tasarım
  • Kolay kurulum
  • İyi performans
  • Uygun fiyat
  • Gigabit Ethernet
  • USB girişi yok

2019'a girmemizle beraber artık kotalar ortadan kalktı ve dolayısı ile internet bağlantısından daha fazla yararlanmanın da kapısı açıldı. Bu değişimle beraber var olan internet bağlantısından daha fazla yararlanmak serbest. Elbette altyapınız destekliyorsa. Eğer bu değişimle beraber modeminizi de değiştirme kararı aldıysanız veya fiber modeminize iyi bir router ekürisi arıyorsanız, bugün iyi bir seçeneği hep beraber değerlendireceğiz.

TP-Link Archer VR1200, hem modem hem router olarak görev alabilen bir cihaz. ADSL ve VDSL hatlara modem desteği sağlayan cihaz, fiber modemlerle de router olarak kullanılabiliyor. Üzerinde 4 adet gigabit Ethernet portu bulunduran Archer VR1200, bu sayede interneti 4 farklı cihaza kablolu şekilde gigabit hızlarda aktarabilmenizi mümkün kılıyor. Bu cihazlar arasında farklı router'lara yer verebilir veya direkt olarak masaüstü bilgisayarınıza, oyun konsolunuza veya televizyona bağlayabilirsiniz.

Ayrıca WPS bağlantısı ile de az önce de bahsettiğimiz gibi fiber modeminize bağlayabileceğiniz TP-Link Archer VR1200, bu sayede kullanım alanını genişletiyor.

TP-Link Archer VR1200 performansı nasıl?

Üzerinde Wi-Fi ve WPS butonlarını bulunduran cihazın herhangi bir USB girişi ise bulunmuyor. Yani USB kaynaklı cihazlarınızı bu cihaz üzerinden direkt olarak ağa bağlayamıyorsunuz. Ön tarafa baktığımızda burada geniş şekilde LED ışılandırmalarını gördüğümüz cihaz, antenlerini ise dahili olarak bulunduruyor. 2.4 GHz bant için 2dBi, 5GHz bant için 3dBi dahili anten bulunduran cihaz, böylece her iki ağ için de geniş bir menzil sağlayabiliyor.

Elbette artık 5GHz bant kullanımı, kablosuz bağlantılar için iyiden iyiye yaygınlaşmış durumda. 5Ghz üzerinden bağlayacağınız cihazlara 867 Mbps'e kadar teorik hız desteği sağlayan Archer VR1200, 2.4 GHz bant için de standart 300 Mbps gösteriyor. Elbette pratikte bunun karşılığı, servis sağlayıcınızdan temin ettiğiniz hız ile sınırlı.

Yaptığımız denemelerde indirme noktasında 100 Mbps'i bulan Archer VR1200, upload'da da bir o kadar başarılı. Bu anlamda tipik bir evin internet ihityacını karşılayacak gibi görünüyor. Elbette çok katlı evlerde veya geniş ev tiplerinde kullanacaksanız, ek cihazlara ihtiyaç duyabilirsiniz; onu da söylemek lazım.

Archer VR1200'ün kurulumu da çok basit. Daha önce incelediğimiz diğer TP-Link ürünlerinde de kullandığımız Tether uygulaması yoluyla yalnızca birkaç adımda cihazın kurulumunu tamamlayabiliyorsunuz. Sonrasında çeşitli ayarları yine bu uygulama üzerinden dilediğiniz gibi yapılandırabilirsiniz.

Özetle

Sonuç olarak TP-Link Archer VR1200, internet altyapısı sağlam olan kullanıcılara, bundan gayet performanslı biçimde yararlanma olanağı tanımasıyla ilgi çekici bir cihaz oluyor. ADSL/VDSL ağlara destek verdiği gibi fiber altyapılar için de kullanılabilecek olan TP-Link Archer VR1200'ün önemli artılarından biri de gigabit Ethernet portları bulundurması. Peki, bu cihazın fiyatı ne kadar? Şu an TP-Link Archer VR1200'ü piyasada 350 TL dolaylarında bir fiyat etiketi ile bulabiliyorsunuz. Cihaz fiyatıyla da büyük avantaj sunuyor. Zira benzer ürünleri ancak daha yüksek fiyatlı olarak bulabiliyoruz.

Kimler Almalı

ADSL/VDSL ağlarda modem ihtiyacı olan veya fiber ağlar için bir router arayanlar TP-Link Archer VR1200'ü fiyat/performans noktasında rahatlıkla tercih edebilirler.

Alternatifleri

Eğer çok daha uygun maliyetli, 300 Mbps'e kadar hız desteği veren bir modem arıyorsanız o halde Tenda D301v2 modelini de değerlendirebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli TP-Link Archer VR1200
Ürün Markası TP-Link
CHIP Online Notu
91
StandartIEEE 802.11 a/b/g/n/ac
Arabirim10/100/1000 Mbps Ethernet
Frekans2.4 GHz / 5 GHz
AntenDahili (2dBi için 2.4G / 3dBi için 5G)
Bağlantı HızıDahili (2dBi için 2.4G / 3dBi için 5G)
ButonWPS, Wi-Fi, Reset, güç
Boyutlar214 x 144 x 80 mm

İlginizi Çekebilir

Mercusys Halo X70 inceleme
TP-Link EasyMesh İnceleme
Keenetic PoE+ Switch 5 inceleme
Fonri Akıllı İç Ortam Alarm Seti inceleme
Fonri Kablosuz Akıllı Röle inceleme
Fonri Wi-Fi Alarm Seti inceleme
Forum